Η αμερικανίδα Σπρίνγκ Μπόλλιν είχε πάει στο σουπερμάρκετ για μερικά ψώνια όταν πρόσεξε κάτι που θα μπορούσε να κάνει ακόμα και τον πιο ψύχραιμο από μας να χαμογελάσει.

Καθώς έφτασε στο ταμείο για να πληρώσει, ο ηλικιωμένος πελάτης που ήταν μπροστά της έβγαλε από την τσέπη του πολλά κέρματα και άρχισε αργά, πολύ αργά, να τα μετράει.

Προφανώς αγχωμένος από τα σχόλια και τις θυμωμένες κραυγές που άκουγε πίσω του από πελάτες που περίμεναν ανυπόμονα τη σειρά τους για να πληρώσουν, ο ηλικιωμένος έχασε το μέτρημα και, σύμφωνα με την Μπόλλιν, άρχισε και πάλι από την αρχή. Έδειχνε ντροπιασμένος και φοβισμένος και ήταν αμφίβολο αν θα κατάφερνε τελικά να ολοκληρώσει το μέτρημα.

Ηλικιωμένος καθυστερούσε τη σειρά στο ταμείο μετρώντας κέρματα. Η αντίδραση του ταμία έγινε viral

Αν έχετε την εντύπωση ότι η ταμίας εκνευρίστηκε και αυτή με τον ηλικιωμένο.. κάνετε λάθος.

Η Μπόλλιν παρακολουθούσε από τη θέση της στη σειρά την “όμορφη ταμία” που προσπαθούσε να βοηθήσει τον ηλικιωμένο να νιώσει πιο άνετα.

“Αυτή η όμορφη ταμίας πήρε στα χέρια της όλα τα κέρματα, τα άπλωσε πάνω στον πάγκο και είπε στον ηλικιωμένο “Δεν υπάρχει πρόβλημα γλυκέ μου. θα τα μετρήσουμε μαζί”.

Ο άνδρας ήταν απίστευτα απολογητικός προς την ταμία και την Μπόλλιν, η οποία τον περίμενε υπομονετικά να ολοκληρώσει τη συναλλαγή του, καθησυχάζοντάς τον ότι δεν είναι καθόλου ενοχλητικός.

Όταν ο ηλικιωμένος τελικά έφυγε και ήρθε η σειρά της Μπόλλιν να πληρώσει, ευχαρίστησε την ταμία επειδή ήταν τόσο υπομονετική και ευγενική μαζί του.

Δεν είναι καθόλου περίεργο που η ανάρτηση της Μπόλλιν στο Facebook έχει συγκεντρώσει χιλιάδες Likes και σχόλια από ανθρώπους που συγκινήθηκαν με αυτή την τόσο απλή αλλά και τόσο όμορφη πράξη καλοσύνης.

 

My heart was warmed at Wal-Mart during lunch.This gentleman's items were scanned and he was given the total. He looks…

Geplaatst door Spring Herbison Bowlin op donderdag 9 november 2017

Μελέτες που έχουν γίνει το έχουν καταστήσει σαφές: Όταν βιαζόμαστε για οποιοδήποτε λόγο, χάνουμε την ικανότητά να αισθανόμαστε συμπόνια για τους άλλους.

Σηκώστε το χέρι σας αν έχετε ποτέ ενοχληθεί από κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκάλεσε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο κάποιος μπορεί να έχει πληγωθεί. Ή αν εκνευριστήκατε με αυτόν μπροστά σας στο σουπερμάρκετ που θέλησε να πληρώσει με κουπόνια.

Μπορεί να είναι απλά η ανθρώπινη φύση, οι εμπειρογνώμονες όμως μας ενθαρρύνουν να προσέχουμε περισσότερο τη συμπεριφορά μας όταν βιαζόμαστε γιατί αυτή η βιασύνη μπορεί να θολώσει την κρίση μας.

Η όμορφη αντίδραση της ταμία αποδεικνύει ότι η καλοσύνη έχει σημασία και μπορεί να κάνει τη διαφορά, ακόμη και σε τόσο μικρές δόσεις.

Έχουν τη σημασία τους και τα λόγια της ταμία στην Μπόλλιν καθώς πλήρωνε:

“Το άσχημο στον κόσμο μας είναι ότι έχουμε ξεχάσει πώς να αγαπάμε ο ένας τον άλλο”.

Αυτό είναι ένα μήνυμα που αξίζει να εξαπλωθεί παντού.