Home Σκέψεις Η αγκαλιά δίνει δύναμη, γλυκαίνει την ψυχή, γιατρεύει, θεραπεύει, καθαρίζει και πλημμυρίζει...

Η αγκαλιά δίνει δύναμη, γλυκαίνει την ψυχή, γιατρεύει, θεραπεύει, καθαρίζει και πλημμυρίζει την ύπαρξή σου

Την γνωρίζεις πολύ καλά. Είναι αυτή που ξεχωρίζει από όλες που έχεις βιώσει και ζήσει. Είναι εκείνη που σε σημάδεψε καθώς και την μετέπειτα πορεία σου με πρωτόγνωρο τρόπο, θετικά. Εκείνη, που έκανε την κάθε προηγούμενη να δείχνει λίγη, όχι υποτιμητικά, αλλά κατά ένα διαφορετικό τρόπο. Είναι η αγκαλιά της ψυχικής οικογένειας.

Έχουμε μιλήσει για την θεραπευτική δύναμη της αγκαλιάς και τα πολλαπλά οφέλη της στην υγεία, την ψυχολογία, τις εσωτερικές λειτουργίες καθώς και το ανοσοποιητικό σύστημα. Έκκριση οξυτοκίνης, ενδορφίνες, ηρεμία, ζεστασιά και η λίστα συνεχίζει. Εδώ όμως, θα δώσουμε μια διαφορετική γωνία, ιδιότητα, χρησιμότητα και γνώρισμα.

Υπάρχουν κάποιες όχι τόσο συχνές περιπτώσεις, που συναντάς έναν άνθρωπο με τον οποίο γνωρίζεις ότι κάτι ανεξήγητα ιδιαίτερο υπάρχει ανάμεσά σας. Κάτι αγνώστως γνώριμο, κάτι ξένα οικείο, κάτι πρωτόγνωρα πρωτόγνωρο. Αυτό το κάτι ξεκινάς να το αντιλαμβάνεσαι καθώς είσαι στον ίδιο χώρο με αυτό τον άνθρωπο, ακόμα κι από απόσταση, από το βλέμμα, ή και το ηχόχρωμα της φωνής πριν καν επέλθει η όποια σωματική επαφή. Δεν πρόκειται για εpωτική έλξη συνήθως, αν και συχνά μπερδεύεται όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες επιγνώσεις κι από τις δυο μεριές λόγω της έντασης και της μοναδικότητάς της.

Όταν λοιπόν, για όποιο λόγο, αγκαλιαστείς με αυτόν τον άνθρωπο και ειδικά σε χιαστί με τις αριστερές μεριές σας να ακουμπάνε, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού, πίσω μέρος κεφαλής, μασχάλης, καρδιάς, κλείδας, κοιλιάς, τότε αρχίζουν τα “περίεργα”.

Αυτές οι αγκαλιές έχουν διάρκεια. Ο χρόνος κυριολεκτικά παγώνει, καθώς το περιβάλλον σταδιακά φεύγει από την οπτική εστίαση. Μετά από λίγο αν παραμείνεις, το συναίσθημα αυξάνεται σε βαθμό που ξεχειλίζει από τα μάτια με ροές δακρύων ανεξήγητης χαράς χωρίς κλάμα ή λυγμούς ειδικά αν είναι η πρώτη σύνδεση. Μια απροσδιόριστη αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας αρχίζει να σε γεμίζει.

Καρποί, παλάμες ως και τα ακροδάχτυλα ακουμπούν συμμετρικά με έντονα απαλή πίεση στην πλάτη, ενώ σταδιακά αυξάνεται η θερμοτητα και ο μαγνητισμός τους. Οι αύρες αρχίζουν και περιπλέκονται καθώς χορεύουν χαρμόσυνα χρώματα. Μπορεί ακόμα να βλέπεις με τα μάτια κλειστά ένα λευκό φως να σας λούζει και να κυλάει απαλά πάνω και γύρω σας, ενώ μια ροζ γλυκιά ενέργεια από γαργαλιστική ως μουδιαστική, τόσο οικεία, άνετη, βαθειά, κυτταρική να διαπερνά το στήθος, την σπονδυλική στήλη ως και τα πέλματα σου.

Καθώς οι καρδιές πλησιάζουν κοντά η μια την άλλη, ανταλλάσσουν έναν εναλλασσόμενο παλμό που τις κάνει να συγχρονίζονται ρυθμικά με ένα συναίσθημα απόλυτης βεβαιότητας πως εκεί μέσα υπάρχει κάτι από το “σπίτι” σου, ή σου θυμίζει κάτι από αυτό. Μέσα από τα πέπλα και τις υλικές στρώσεις οι Θεϊκές σπίθες που έχουν εμφυτευθεί και ξανασυναντηθεί καθώς πλησιάζουν η μία την άλλη, ζωντανεύουν.

Μια γλυκιά μέθη διαύγειας και παρουσίας στο τώρα που τα πάντα γύρω θολώνουν αλλά γίνονται και ταυτόχρονα ξεκάθαρα. Αυτές οι αγκαλιές είναι τα πιο ισχυρά κι αλάνθαστα σημάδια, ότι μόλις συνάντησες κάποιον από την ψυχική σου οικογένεια. Και δεν είναι απαραίτητο να είναι ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικού φύλλου.

Καθώς οι ψυχές λοιπόν πλησιάσουν τόσο κοντά, ενεργειακά περιπλεχθούν και ενωθούν, ενδεχομένως φεύγει κι ένα σήμα “Εκεί”, σαν μήνυμα πως έγινε η ζεύξη ξανά, στο πεδίο της Γης. Κι έτσι, εφόσον διατηρηθεί, στο επόμενο διάστημα ξεκινούν να κατεβαίνουν πληροφορίες τόσο για τις δυο ξεχωριστα όσο και για τις δύο μαζί.

Είναι μια οικογενειακή επανένωση, που επιταχύνει την ενθύμηση της πεμπτουσίας της καθαρής αγάπης απλά και μόνο από την συνύπαρξη. Πολλές φορές σκοπός είναι να επανενωθούν χωροχρονικά, για να διατελέσουν κάποιο σκοπό, να στηρίξουν η μία την άλλη, ή απλά να θυμηθούν ότι “κάτι” τελικά υπάρχει πέρα από τα όποια τετριμμένα σαν σκίρτημα αφύπνισης.

Όπως και να ‘χει, δίνει δύναμη, σου γλυκαίνει την ψυχή, γιατρεύει, θεραπεύει, καθαρίζει και πλημμυρίζει την ύπαρξή σου ως και κυτταρικό επίπεδο, αλλά και τα επιπλέον σώματα σου. Η συνάντησή τους αυτόματα φορτίζει η μία την άλλη, ενώ ο παλμός και τα κύματα που εκπέμπουν ανεβάζοντας συχνότητες και δονήσεις, κάνουν οτιδήποτε αρνητικό, ενέργεια ή άνθρωπο να απομακρύνεται.

Όλες οι αγκαλιές είναι σημαντικές. Ίσως να θυμάσαι και το “free hug” movement που είχε συζητηθεί αρκετά χρόνια πριν.

Μια υπέροχη πρωτοβουλία για ανθρώπους που δεν είχαν αυτό το απλό μα τόσο σημαντικό προνόμιο. Αυτή τη μία αγκαλιά, ακόμα κι από έναν ξένο. Απλά αυτές για τις οποίες συζητάμε είναι μιας άλλης ποιότητας, όχι ανώτερης κατώτερης. “Άλλης”.

Κάποιοι ίσως πουν ότι όλα αυτά είναι φαντασίες και πρόκειται απλά για ένα δυνατό γονιδιακό και εξελικτικό ματσάρισμα για τα αντίθετα φύλλα. Μπορεί να είναι κι έτσι. Πολλοί τις φοβούνται και τις διακόπτουν. Αν τη ζήσεις, μη στην στερήσεις. Μείνε. Είναι ακριβώς το σημείο που στην ταινία Avatar οι δυο πρωταγωνιστές ανταλλάσουν τις λέξεις, “σε βλέπω”…. Είναι το σημείο που το μόνος ή μόνη, γίνεται “μαζί”.

Όσο καθαρότερη είναι η ψυχή σου και πιο δουλεμένη η προσωπικότητα, τόσο πιο έντονο και πιθανό είναι να συμβούν τέτοιες συναντήσεις, αλλά και να σου είναι πιο ξεκάθαρες οι προθέσεις και οι πιθανοί σκοποί τους.

Σε χαμηλότερα επίπεδα συνείδησης, πάλι μπορεί να συμβεί συγχρονικά. Όμως μπερδεύεται, δεν είναι ξεκάθαρο, και συνήθως περιπλέκεται με το εpωτικό – σαρκικό όπου συνήθως μπλέκουν τα τραύματα με τα εγώ και τις προσωπικότητες. Άρα υπάρχουν αρκετά εμπόδια για να συναντηθούν οι ψυχές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, σίγουρα θα παρθούν κάποια μαθήματα, έντονες και σημαντικές εμπειρίες, αλλά η διάσπαση ξαναέρχεται συνήθως τραυματικά, ειδικά αν και οι δυο μεριές δεν ανεβάσουν συνειδητότητα τιμώντας την ευκαιρία μιας τέτοιας συνάντησης. Ασφαλώς ο καθένας θα κάνει ό,τι μπορεί κατ’ ανάλογο στάδιο, δεν υπάρχει κατάκριση σε αυτό παρά μόνο κατανόηση.

Στην περίπτωση λοιπόν που δεν έχει “τύχει” ακόμα να βιώσεις κάτι τέτοιο, ο μόνος λόγος είναι ότι δεν έχει ακόμα χρειαστεί στην διαδρομή σου, ή ότι πρέπει να δουλέψεις κάποια πράγματα μέσα σου. Να καθαρίσεις – στολίσεις – ετοιμάσεις, γιατί σε περιμένει σε λίγο ανώτερα επίπεδα ύπαρξης προκειμένου να την αξιοποιήσεις καλύτερα. Οπότε έχοντας τώρα αυτή την γνώση, θα μπορέσεις να την διακρίνεις καθαρότερα όταν συμβεί, και να την προστατέψεις καλύτερα τόσο σε διάρκεια όσο και σε ποιότητα, αν όντως είναι στο χέρι και στην ελεύθερη βούλησή σας.

Στην περίπτωση που έχεις την ευλογία να υπάρχει ενεργά μια τέτοια συνάντηση στο παρόν σου, φρόντισε να την διατηρήσεις σαν κάτι μοναδικά πολύτιμο. Είναι δεδομένη, αλλά μη την εκλάβεις έτσι ποτέ. Πρέπει παράλληλα να γνωρίζεις όμως και κάτι ακόμα. Μια τέτοια σύνδεση, αυτόματα ανεβάζει κατά πολύ την “φωτεινότητα” και των δύο. Οπότε ενδεχομένως να έρθετε αντιμέτωποι με αρκετά πιο ισχυρές δοκιμασίες στην πορεία. Αυτό είναι αναμενόμενο καθώς ανεβαίνετε μαζί επίπεδα, και είναι μέρος της διαδικασίας αλλά και της επιλογής σας για ένα καλύτερο, φωτεινότερο, και συλλογικότερο γίγνεσθαι.

Να θυμάσαι, όσο μεγαλύτερα τα εμπόδια και οι δοκιμασίες, τόσο σωστότερος είναι ο Δρόμος που διαβαίνετε. Κι όσο τέτοιες επανενώσεις δημιουργούνται στο κάθε σήμερα, τοσο πιο ισχυρό το κάθε “εν τη ενώσει η ισχύς”. Να “μείνεις” και να το αγκαλιάσεις.

Γράφει ο Αθανασιος Στεργιου
Το είδαμε εδώ: awakengr