Η απίθανη ανακαίνιση μιας γκαρσονιέρας μόλις 15 τ.μ. στα Εξάρχεια

Το δώμα, αυτό το πολύ μικρό δωματιάκι στην ταράτσα των πολυκατοικιών αποτελούσε τον κρυφό πόθο των νεαρών παιδιών γιατί σηματοδοτούσε την ελευθερία της εφηβείας.

Η απίθανη ανακαίνιση μιας γκαρσονιέρας μόλις 15 τ.μ. στα Εξάρχεια Η απίθανη ανακαίνιση μιας γκαρσονιέρας μόλις 15 τ.μ. στα Εξάρχεια

Μια γκαρσονιέρα 15 τ.μ., με αποκλειστική χρήση της ταράτσας, στο δώμα μιας πολυκατοικίας στην περιοχή των Εξαρχείων, που έχει θέα από τον Λυκαβηττό έως τον Πειραιά, αναδιαμορφώθηκε από το studio A-team Architects.

Η απίθανη ανακαίνιση μιας γκαρσονιέρας μόλις 15 τ.μ. στα Εξάρχεια Η απίθανη ανακαίνιση μιας γκαρσονιέρας μόλις 15 τ.μ. στα Εξάρχεια Η απίθανη ανακαίνιση μιας γκαρσονιέρας μόλις 15 τ.μ. στα Εξάρχεια

Αναζητώντας τα όρια ανάμεσα στον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο, ο Γεώργιος Σταματάκης και η Κατερίνα Καρανίκου, σχεδίασαν δύο χώρους συμπληρωματικούς που επικοινωνούν μέσω της δίφυλλης μπαλκονόπορτας.

Η απίθανη ανακαίνιση μιας γκαρσονιέρας μόλις 15 τ.μ. στα Εξάρχεια Η απίθανη ανακαίνιση μιας γκαρσονιέρας μόλις 15 τ.μ. στα Εξάρχεια

Εσωτερικά, η επιλογή των χρωμάτων, των υφασμάτων, των διακοσμητικών και των ειδικών κατασκευών, δημιουργεί ένα χώρο ολοκληρωμένο που θυμίζει την σχεδιαστική αρτιότητα των ακριβών δωματίων ενός ξενοδοχείου.

Η απίθανη ανακαίνιση μιας γκαρσονιέρας μόλις 15 τ.μ. στα Εξάρχεια Η απίθανη ανακαίνιση μιας γκαρσονιέρας μόλις 15 τ.μ. στα Εξάρχεια Η απίθανη ανακαίνιση μιας γκαρσονιέρας μόλις 15 τ.μ. στα Εξάρχεια

Studio: A-team Architects
Αρχιτεκτονική μελέτη & επίβλεψη: Γεώργιος Σταματάκης, Κατερίνα Καρανίκου
Εμβαδόν: 15m2
Περιοχή: Εξάρχεια, Αττική
Φωτογράφος: Παναγιώτης Βουμβάκης
Κείμενο: Μίκα Παπαδοπούλου
Πηγή: designhome