Home Προορισμοί Μετέωρα: Εκεί που αγγίζεις τον Ουρανό.. Φωτογραφίες μεταξύ ουρανού και γης

Μετέωρα: Εκεί που αγγίζεις τον Ουρανό.. Φωτογραφίες μεταξύ ουρανού και γης

Depositphotos

Όσες φορές και να ακούσεις για τα Μετέωρα, όσες φωτογραφίες κι αν δεις, τίποτα δεν συγκρίνεται με την άμεση επαφή με αυτή την σχεδόν απόκοσμη ομορφιά των βράχων που δημιουργούν στον επισκέπτη μια μοναδική αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας.

By ollirg shutterstock

Μετά τον Άγιο Όρος, τα Μετέωρα αποτελούν την μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία της χώρας. Βρίσκονται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα και τα θεόρατα βράχια τους δεσπόζουν επιβλητικά πάνω από το Καστράκι.

By Konstantinos Lagos shutterstock_

Στα Μετέωρα υπήρξαν συνολικά 30 μοναστήρια ενώ σήμερα είναι επισκέψιμες μόνο έξι μονές και είναι οι εξής: Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου, Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου, Ι.Μ. Ρουσσάνου, Ι.Μ. Αγίας Τριάδας, Ι.Μ. Βαρλαάμ και Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Αναπαφσά.

shutterstock_ By Heracles Kritikos

Τα μοναστήρια από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

By paulmoss360 shutterstock

Πριν φτάσει κανείς στις μονές μπορεί να σταματήσει σε διάφορα σημεία του δρόμου και να θαυμάσει τα μοναστήρια που κρέμονται κυριολεκτικά στα απότομα βράχια αλλά και την ανεπανάληπτη θέα.

By Anetlanda shutterstock

Σύμφωνα με μελέτες, οι επιβλητικοί βράχοι σχηματίσθηκαν περίπου πριν από 60 εκατομμύρια χρόνια κατά την Παλαιογενή Περίοδο.

By dlodewijks shutterstock

Το σημερινό τους σχήμα είναι αποτέλεσμα της αποσάθρωσης, της διάβρωσης αλλά και των σεισμών στην περιοχή.

By Lambros Kazan shutterstock

Λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας τους, τα Μετέωρα προσέφεραν στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας ένα ιδανικό καταφύγιο για το μοναχισμό και διέσωσαν μνημεία του πολιτισμού και έργα της μεταβυζαντινής τέχνης.

By Balate Dorin shutterstock

Φτάνοντας κανείς στο σημείο μπορεί να καταλάβει γιατί οι ανεμόσκαλες, τα σκοινιά, οι τροχαλίες και τα καλάθια ήταν ο τρόπος με τον οποίο κινούνταν οι μοναχοί και γινόταν ο ανεφοδιασμός.

By Tatiana Popova shutterstock

Σταδιακά δημιουργήθηκαν σήραγγες και κλίμακες που κατέστησαν την πρόσβαση πιο εύκολη.

By Mikadun shutterstock

Αυτό που αφήνει έκθαμβο τον επισκέπτη είναι η μεγαλοπρέπεια του γιγάντιου αυτού πέτρινου συμπλέγματος και η δεξιοτεχνία με την οποία κατασκευάστηκαν τα πρώτα μοναστήρια στο σημείο.

By Drozdin Vladimir shutterstock

Κάποια από αυτά ανακατασκευάστηκαν με το πέρασμα των ετών και άλλα επισκευάστηκαν μέχρι να δοθεί η σημερινή τους μορφή. Στα μοναστήρια διασώζονται σημαντικοί θησαυροί της ορθοδοξίας και κειμήλια.

By Roman Sigaev shutterstock_

Εκτός από τη μοναδική ομορφιά των Μετεώρων, οι επισκέπτες που φτάνουν σε αυτή την όμορφη γωνιά της Ελλάδας έχουν την ευκαιρία να κάνουν και διάφορες άλλες δραστηριότητες και περιπάτους.

By Multipedia shutterstock

Χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο την Καλαμπάκα οι ταξιδιώτες μπορούν να γνωρίσουν όλη τη γύρω περιοχή και αποτελεί ταυτόχρονα πολύ δημοφιλή αναρριχητικό προορισμό.

depositphotos.com
By S-F shutterstock

Το μόνο σίγουρο ότι ο επισκέπτης που φτάνει στα Μετέωρα μαγεύεται από την γαλήνη της περιοχής και ζει ανεπανάληπτες στιγμές ηρεμίας ανάμεσα σε γη και ουρανό, σαν να πετά στα σύννεφα…

By Vagelis Pikoulas shutterstock
By Mazur Travel shutterstock
By Netfalls Remy Musser shutterstock

Η ομάδα Up Drones θέλησε να αναδείξει την αλλόκοσμη αυτή ομορφιά των Μετεώρων και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικό.

Παρακολουθήστε το καταπληκτικό βίντεο του Unknown Productions