Η Γη ως τέχνη: Οι πιο όμορφες φωτογραφίες της γης από το διάστημα

Ένα κοινό πρόγραμμα μεταξύ της NASA και του αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου, το πρόγραμμα Landsat, είναι η μεγαλύτερη εν ενεργεία επιχείρηση που λειτουργεί με αποκλειστικό σκοπό την απόκτηση δορυφορικών εικόνων της Γης. Οι δορυφόροι του Landsat περιστρέφονται γύρω από τη γη τα τελευταία 40 χρόνια  συλλέγοντας εικόνες  της επιφάνειας της γης μέσω μιας ποικιλίας συσκευών ανίχνευσης.

Από την αρχή του προγράμματος Landsat το 1972, οι εικόνες και τα δεδομένα είναι διαθέσιμα σε όλες τις χώρες του κόσμου, και χρησιμοποιούνται σε μια ποικιλία ερευνητικών εργασιών, όπως για τη μέτρηση της βροχής των δασών, τον καθορισμό της αστικής ανάπτυξης καθώς και την μεταβολή του πληθυσμού.

Πέρα από τις επιστημονικές πληροφορίες που παρέχουν, μερικές εικόνες από το πρόγραμμα Landsat είναι οπτικά εντυπωσιακές παρουσιάζοντας μια πολύ διαφορετική εικόνα των βουνών, των κοιλάδων και των νησιών από αυτήν που γνωρίζαμε έως σήμερα. Επιλέγοντας τις ωραιότερες το Γεωλογικό Ινστιτούτο έχει δημιουργήσει μια σειρά που την ονόμασε η «Γη ως Τέχνη«.  

Για τον εορτασμό της 40ης επετείου του προγράμματος Landsat, το κοινό κλήθηκε να ψηφίσει για τις καλύτερες εικόνες από πάνω από 120. Τις πέντε κορυφαίες επιλογές (πήραν πάνω από 14.000 ψήφους) μπορείτε να δείτε στην συνέχεια.

 

Η Γη ως τέχνη

 

Η Γη ως τέχνη

 

Η Γη ως τέχνη

 

Η Γη ως τέχνη

 

Η Γη ως τέχνη