Διαφήμιση

Πρόκειται για μια ιστορία τόσο απίστευτη που ανάγκασε την ιστοσελίδα snopes, που αναλαμβάνει να επαληθεύει ειδήσεις, να την ερευνήσει για το αν συνέβη πραγματικά.

Ο David και η Kate Ogg προσπαθούσαν χρόνια να κάνουν παιδιά και όταν έμαθαν τα νέα ότι θα αποκτήσουν δίδυμα, απλά πετούσαν από ευτυχία. Η μοίρα όμως, είχε άλλα σχέδια για εκείνους. Τα δίδυμα γεννήθηκαν στην 26η εβδομάδα της κύησης, το Μάρτιο του 2010, και το πρώτο από αυτά που γεννήθηκε με δυο λεπτά διαφορά από το αδελφάκι του, ήταν κλινικά νεκρό.

Στην παραπάνω φωτογραφία αποτυπώνεται η οδύνη της Kate και του David ενώ κρατούν στην αγκαλιά τους το άψυχο κορμάκι του νεογέννητου γιου τους.

Διαφήμιση

Οι γιατροί τους ανακοίνωσαν πως το ένα από τα 26 εβδομάδων πρόωρα δίδυμα που γεννήθηκε δύο λεπτά νωρίτερα σταμάτησε να αναπνέει και είχε μόνο ελάχιστες στιγμές να ζήσει.

Πιστεύοντας ότι θα ήταν η μοναδική τους φορά μαζί του, αποφάσισαν να ονομάσουν το νεογέννητο Jamie. Η συντετριμμένη μητέρα ζήτησε να της φέρουν το άψυχο αγοράκι και είπε στον σύζυγό της να ανέβει στο κρεβάτι για μια τρυφερή αγκαλιά. Ήταν η στιγμή που ήρθε το θαύμα. Στην αγκαλιά της στοργικής μητέρας του, το νεογέννητο άρχισε να κινείται και να αναπνέει όλο και πιο δυνατά. Το προσωπικό του μαιευτηρίου έσπευσε να το βοηθήσει, επαναφέροντάς το στη ζωή.

Έτσι περιγράφει η μαμά τα όσα έζησε τότε:

“Η Emily έκανε την είσοδό της στον κόσμο, κλαίγοντας. Κοιτάξαμε στην πλευρά του Jamie όπου είχαν είχαν συγκεντρωθεί όλοι. Η ατμόσφαιρα δεν ήταν πολύ καλή. Είχε σταματήσει να αναπνέει και ο χτύπος της καρδιάς του είχε σχεδόν χαθεί. Μετά από 20 λεπτά σταμάτησαν να προσπαθούν”.

Ο γιατρός κάθισε στο κρεβάτι και ρώτησε το ζευγάρι αν είχε αποφασίσει όνομα και στη συνέχεια τους ενημέρωσε πως ο Jamie είχε φύγει από τη ζωή. “Τον είδα να λαχανιάζει αλλά ο γιατρός μου είπε ότι δεν είχε νόημα. Τον πήρα από τα χέρια του και ζήτησα σε όλους να φύγουν. Ήταν κρύος και ήθελα να είναι στα ζεστά. Προσπαθούσαμε για χρόνια να κάνουμε παιδιά και ένιωθα τόσο ένοχη. Ήθελα απλά να τον αγκαλιάσω. Ζήτησα από τον σύζυγό μου να βγάλει την μπλούζα του και να ανέβει στο κρεβάτι. Ξέρω ότι ακούγεται ανόητο, αλλά από τη στιγμή που λαχάνιαζε υπήρχε ακόμα ένα σημάδι ζωής οπότε δεν θα τον εγκατέλειπα τόσο εύκολα.

Προσπαθήσαμε να τον δελεάσουμε να ζήσει. Του εξηγήσαμε το όνομά του και πως έχει μια δίδυμη αδερφή που πρέπει να προσέχει και πόσο σκληρά προσπαθήσαμε για να τον αποκτήσουμε. Ξαφνικά άνοιξε τα μάτια του. Ανέπνεε και άρπαξε το δάχτυλο του David. Αν είχαμε αφήσει τον γιατρό να φύγει με τον Jamie από το δωμάτιο, θα είχε πεθάνει”.

Σήμερα ο Jamie Ogg είναι ένα υγιέστατο και ευτυχισμένο αγοράκι.

Διαφήμιση