Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
Διαφήμιση
Αρχική Προορισμοί Η εκπληκτική παραλία των Ελληνικών και το νησάκι που φτάνεις κολυμπώντας

Η εκπληκτική παραλία των Ελληνικών και το νησάκι που φτάνεις κολυμπώντας

travel-inspiration.gr
Advertisement

Με μια μοναδική θέα στο Αιγαίο και στη Σκιάθο, το χωριό των Ελληνικών στον δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, είναι χτισμένο σε έναν πευκόφυτο λόφο 90 μόλις μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ το επίνειό της, ο οικισμός του Αγίου Νικολάου είναι και αυτός που κρατάει τα βλέμματα στραμμένα επάνω του.

Advertisement

Σήμα κατατεθέν του οικισμού, αποτελεί η υπέροχη παραλία με το ομώνυμο νησάκι του Αγίου Νικολάου, η οποία με ποιοτική ανοιχτόχρωμη άμμο και αρκετά ρηχή, είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ η μεγάλη της έκταση κρύβει πολλές απόμερες γωνιές για κάθε γούστο.

Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να προσεγγίσουν το νησάκι κολυμπώντας λόγω της μικρής του απόστασης από την ακτή, μιας και τα διαυγή ρηχά νερά βοηθούν στην προσπάθειά τους αυτή και με το παραπάνω. Για όλους τους υπόλοιπους, η λεπτή μπεζ αμμουδιά και το δροσερό αποτύπωμα των πεύκων ακόμα και μέσα στη θάλασσα, καθιστά την μη οργανωμένη παραλία, απλά μοναδική…

Σύμφωνα με την παράδοση, στη θαλάσσια περιοχή των Ελληνικών είχε αγκυροβολήσει ο ελληνικός στόλος την περίοδο των ναυμαχιών του Αρτεμισίου (480 π.Χ), εξού και η ονομασία Ελληνικά.

travel-inspiration.gr

Το μοναδικό οίκημα της νησίδας, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, το οποίο βρίσκεται σε θέση αρχαίου ναού του Ποσειδώνα και χτίστηκε σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων των Ελληνικών από Σκιαθίτη ναυτικό στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ενώ η μνήμη του τιμάται στις 20 Μαΐου, ημέρα ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου.

Σίγουρα θα αναρωτηθείτε για ποιον λόγο δεν γιορτάζει η εκκλησία στις 6 Δεκεμβρίου. Ο λόγος λοιπόν είναι απλός, μιας και ο καιρός τον χειμώνα δεν θεωρείται ιδανικός ώστε να πλησιάσει κανείς στο νησί, οπότε μια “καλοκαιρινή” ημέρα είναι σαφώς πιο ταιριαστή. Την ημέρα αυτή λοιπόν στο νησί καταφθάνει πλήθος κόσμου με βάρκες από την παραλία και εάν και πάλι ο καιρός δεν το επιτρέπει, σίγουρα θα βρεθεί μια ημέρα μέσα στον Ιούνιο που να γιορτάσει η μικρή αυτή εκκλησία.

travel-inspiration.gr

Ακριβώς διπλά στην παράλια του Άγιου Νικολάου, πίσω από ένα φυσικό όρμο, μπορείτε να βρείτε δυο ακόμα υπέροχες παραλίες, την παραλία του Αη Γιάννη και του Μαύρικα.

Εάν λοιπόν είστε από τους ανθρώπους που αναζητάτε μια ιδανική παραλία που να συνδυάζει την ηρεμία, τη γαλήνη και την καθαριότητα, με τη γραφικότητα, φτάστε μέχρι τα Ελληνικά και αφεθείτε στη μαγεία της γραφικής παραλίας που σίγουρα θα σας μαγέψει με την πρώτη ματιά…

travel-inspiration

Advertisement
Don`t copy text!