Η εφευρετικότητα σε όλο της το μεγαλείο. 20 απίστευτες κατασκευές από σκουπίδια

Παλιοί σωλήνες, φώτα εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων και τενεκεδάκια Pepsi είναι μερικά από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να φτιαχτούν κάποιες από τις κατασκευές που ακολουθούν. Το αποτέλεσμα αρκετά εντυπωσιακό.

Παρά το γεγονός πως ο κόσμος είναι γεμάτος από εξαιρετικά δημιουργήματα της επιστήμης της μηχανικής, υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι που δεν χρειάζονται τα πιο εξελιγμένα εξαρτήματα και υλικά για να φτιάξουν εκπληκτικές κατασκευές.

Κάποιοι από αυτούς είναι οι παρακάτω ,ευρηματικοί θα έλεγε κανείς, άνθρωποι, οι οποίοι με τη φαντασία τους και τη βοήθεια των…σκουπιδιών που έβρισκαν σε χωματερές και στο δρόμο, κατάφεραν δημιουργήσουν κατασκευές που δεν διαφέρουν στη χρηστικότητα από τις ετοιμοπαράδοτες κατασκευές.

 

Micro House
Micro House

Ο Ντέρεκ Ντίντρικσεν ξοδεύει πολύ από τον ελεύθερο χρόνο του για να χτίζει αυτά τα μικρά καταφύγια χρησιμοποιώντας σκουπίδια που βρήκε στις χωματερές. Τα παράθυρα είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένα πλυντήρια ρούχων, πλαστικό, ξύλο και λαμαρίνες από παλιά έπιπλα και πεταμένα οικοδομικά υλικά. Ο ίδιος επιδιώκει να χρησιμοποιεί τις μικρές αυτές κατοικίες εκθέτοντάς τα σε φεστιβάλ, βοηθώντας παράλληλα τους αστέγους παρέχοντάς τους καταφύγιο.

 

Αυστραλιανή Pub

Αυστραλιανή Pub
Αυτή η αυστραλιανή pub, γνωστή και ως ξενοδοχείο Φαχραν, είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα εξαρτήματα που θα περίμενε κανείς να έχει μία εγκατάσταση υψηλής κατηγορίας.

Ωστόσο, το ασυνήθιστο σε αυτή τη pub είναι ότι το εξωτερικό της είναι κατασκευασμένο από παλιούς σωλήνες, που είναι στοιβαγμένοι, ο ένας πάνω από τον άλλον.

 

Κατάστημα Pepsi

Κατάστημα Pepsi
Στην πόλη Νανγιιν, στην Κίνα, κάποιοι ήθελαν να χτίσουν ένα κατάστημα αλλά δεν είχαν τα χρήματα για να αγοράσουν τα υλικά της κατασκευής, τα οποία κόστιζαν πολύ.

Αντ’ αυτού, χρησιμοποίησαν μία συλλογή από 100.000 τενεκεδάκια του αναψυκτικού Pepsi, τα οποία τα σάρωσαν, αφού πρώτα  τα μάζεψαν από τα σκουπίδια, για να φτιάξουν ένα ισχυρό ανθεκτικό υλικό, το οποίο θα ήταν παράλληλα και χαμηλού κόστους.

 

Ανεμόμυλοι γεννήτριες

Ανεμόμυλοι γεννήτριες
Ο Γουίλιαμ Καμκουάμπα,  το 2009 έφτιαξε ανεμόμυλους στο χωριό Μαλάουι, βοηθώντας τον τοπικό πληθυσμό να παράγει την δική του ηλεκτρική ενέργεια. Στην πατρίδα του, μόνο το 2% του πληθυσμού έχει πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, αλλά χάρη στις προσπάθειες που έχει καταβάλλει, όλο το χωριό έχει την δυνατότητα να παρέχει συνεχή φωτισμό και να αντλεί νερό. Ο Καμκουάμπα έχτισε όλους τους ανεμόμυλους από διάφορα κομμάτια που βρήκε στους σκουπιδότοπους.

 

“Κελιά” Ύπνου

"Κελιά" Ύπνου
Η Σούσαν Χάσκι, έχει δημιουργήσει μια σειρά από μικροσκοπικά “κελιά”- δωμάτια, στα οποία μπορεί ο καθένας να χαλαρώσει, ακόμα και να έχει έναν βραδινό ύπνο.  Αυτά τα δωμάτια, που είναι σαν λοβοί, υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών και σχημάτων, με κάποια να μοιάζουν με σκαντζόχοιρο και άλλα με ανανά. Όλα είναι χτισμένα από ανακυκλώσιμα υλικά.

 

Γραφεία στο μετρό

Γραφεία στο μετρό
Η ομάδα Village Underground, έχτισε μία μία σειρά γραφείων στο κέντρο του Λονδίνου για να στεγάσουν την οργάνωσή τους, αλλά αντί να χτίσουν την κατασκευή αυτή από την αρχή, αποφάσισαν να ανακυκλώσουν κάποια παλιά βαγόνια του μετρό και να χρησιμοποιήσουν αυτά σαν γραφεία. Πήραν όλα τα αντικείμενα που βρίσκονταν μέσα στα τρένα, και τα χρησιμοποίησαν για να φτιάξουν τραπέζια, καρέκλες κ.α, πριν ζωγραφίσουν τα βαγόνια με γκράφιτι.

 

Ρομπότ που βουτάει στη θάλασσα

Ρομπότ που βουτάει στη θάλασσα
Φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας, δημιούργησαν ένα ρομπότ ικανό να κάνει βουτιά στη θάλασσα, καταγράφοντας τον καθαρισμό των πλοίων ή την αφαίρεση υποβρύχιων ορυχείων. Το ρομπότ κατασκεύασαν χρησιμοποιώντας οικιακές και ηλεκτρονικές συσκευές που βρήκαν στα σκουπίδια, όπως ένα Playstation 3, τοστιέρες και φώτα από εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

 

Πλωτό σπίτι

Πλωτό σπίτι
 

Ο Ρέισι Σόουα έχτισε για τον εαυτό του ένα πλωτό νησί- σπίτι, το οποίο μπορούσε να μετακινείται σε διάφορες τοποθεσίες. Το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής για το νησί είναι φτιαγμένο απορρίμματα μπαμπού και πλαστικού. Ωστόσο, ο Σόουα για να μπορέσει να κάνει το σπίτι να επιπλέει στο νερό,  συγκέντρωσε περίπου 250000 κενές φιάλες νερού από τους δρόμους από τους δρόμους και από τους κάδους απορριμάτων.

 

Σπίτι από απόβλητα

 Σπίτι από απόβλητα

 

Χτισμένο από 300 περίπου μαθητές, το σπίτι αποβλήτων στο Μπράιτον, είναι ένα δημόσιο κτίριο που δημιουργήθηκε με τη χρήση διαφόρων αποβλήτων  από νοικοκυριά και εργοτάξια. Μεταξύ των διαφόρων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την κατασκευή του σπιτιού ήταν DVD, είδη ένδυσης, βιντεοκασέτες, άδεια μπουκάλια και μεταλλικά φύλλα.

 

Τρενάκι λούνα παρκ

Τρενάκι λούνα παρκ
Ο Τζον Άιβερς, έχει φτιάξει ένα τρενάκι λούνα παρκ, μόνο για τον εαυτό του. Χρησιμοποιώντας μέταλλα από μάντρες, ο ερασιτέχνης μηχανικός ήταν σε θέση να φτιάξει το τρενάκι στον κήπο του, το οποίο μάλιστα “πήγαινε” με ταχύτητα 20 μίλια την ώρα. Για να ολοκληρώσει το έργο του σπατάλησε περισσότερες από 1000 ώρες.

 

Μεσαιωνικό Κάστρο

Μεσσαιωνικό Κάστρο
Ο Τζιμ Μπίσοπ έχει το δικό του, ιδιωτικό κάστρο για 40 χρόνια. Χρησιμοποιώντας πέτρες που συνέλεξε από τις γύρω περιοχές, υλικά από χωματερές και υλικά μεταχειρισμένα κατασκεύασε ένα μεσαιωνικό φρούριο με πύργους που είναι πάνω από 76 μέτρα.

 

Ελικόπτερο

Ελικόπτερο
Ένας νιγηριανός φοιτητής φυσικής, πέρασε 8 μήνες για να δημιουργήσει ένα ελικόπτερο από ανταλλακτικά που μάζευε από μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα και άλλα οχήματα. Το ελικόπτερο 9 μέτρων περίπου, έχει καταφέρει μέχρι τώρα να πετάξει σε ύψος 7 ποδιών, αναπτύσσοντας συνολικά 133 ίππους.

 

Κοινοτικό Κέντρο

Κοινοτικό Κέντρο
Αυτό το κέντρο έχει τοιχώματα τα οποία αποτελούνται εξ ολοκλήρου από παλιούς νεροχύτες από ανοξείδωτο χάλυβα που συγκρατιούνται με σκαλωσιές.

 

Το σπίτι- κοντέινερ

Το σπίτι- κοντέινερ
Όταν δεν βρίσκεται σε χρήση, αυτό το μικρό σπίτι μπορεί να “διπλωθεί” σε ένα κανονικό κοντέινερ. Όταν το κοντέινερ ανοίξει αποκαλύπτεται ένα καθιστικό με κρεβάτι και μπάνιο. Ο αρχιτέκτονας Άνταμ Κάλκιν χρησιμοποίησε ανακυκλωμένα υλικά για το εσωτερικό του σπιτιού.

 

Ξενοδοχείο Tubohotel

Ξενοδοχείο Tubohotel
Το Tubohotel, στο Μεξικό,  είναι ένα μοναδικό οικοδόμημα που χρησιμοποιεί παλαιούς σωλήνες αποχέτευσης. Η απόφαση για τη χρήση παλιών σωλήνων πάρθηκε , έτσι ώστε οι οικοδόμοι να κατασκευάσουν το ξενοδοχείο γρήγορα και φθηνά, καθιστώντας τα δίκλινα δωμάτια προσιτά για τους τουρίστες.

 

Γιγάντια Ρομπότ

Γιγάντια Ρομπότ
Το 2014, κινέζοι εργάτες σε ναυπηγείο επινόησαν ένα καινοτόμο τρόπο για να δημοσιοποιήσουν τις δραστηριότητές τους κατασκευάζοντας ρομπότ σε φυσικό μέγεθος από ελαστικό εφεδρικού τροχού, παλιοσίδερα και άλλα υλικά που είχαν πεταχτεί στα σκουπίδια. Η μάντρα με παλιοσίδερα έχει τώρα πάνω από 40 διαφορετικά ρομπότ, πολλά από τα οποία έχουν κινούμενα μέρη που σημαίνει ότι μπορούν τεθούν σε διαφορετικές θέσεις.

 

Έκθεση

Έκθεση
Μία ομάδα φοιτητών από τη Νορβηγία κατασκεύασαν ένα εκθετήριο, και  με οικονομικό τρόπο  αλλά και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι τοίχοι ήταν χτισμένοι εξ’ ολοκλήρου από παλιά παράθυρα και πόρτες. Τους πήρε μόνο 12 μέρες για να ολοκληρωθεί το έργο.

 

Internet

Internet
Το Αφγανιστάν είναι μία από τις χώρες στον κόσμο που δεν μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Αυτο οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ένα σταθερό σύστημα wi-fi . Η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα σημαντική, ιδίως για νοσοκομεία και σχολεία. Για αυτό το λόγο μία ομάδα δημιούργησε το ασύρματο σύστημα FabFi, χρησιμοποιώντας κόμβους για τη μετάδοση δεδομένων σε όλη τη χώρα. Οι ίδιοι κόμβοι μπορούν να κατασκευαστούν από οποιονδήποτε χρησιμοποιεί υλικά που βρίσκονται σε χωματερές, όπως μέταλλα και πλαστικό.

 

Το αυτοκίνητο Z59

Το αυτοκίνητο Z59
Αυτό το αυτοκίνητο, γνωστό και ως Z59, δημιουργήθηκε  από ανακυκλώσιμα υλικά και από υλικά αχρησιμοποίητα.Η εξάτμιση είναι κατασκευασμένη από παλιούς μεταλλικούς σωλήνες, ενώ οι συσκευές κουζίνας και το πλαστικό και το πλαστικό μέρος από ένα καγιάκ βοήθησαν στην κατασκευή του σασί. Το εντυπωσιακό αυτοκίνητο μπορεί να παράγει 160 ίππους και η οδηγησή του στους δρόμους είναι νόμιμη.

 

Γιγάντια εκκλησία

Γιγάντια εκκλησία
Ο Ντόν Τζούνστο έχει χτίσει έναν καθεδρικό ναό από σκουπίδια, το 1961. Τοποθετείται στη Μαδρίτη,στην Ισπανία και περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, μία κρύπτη και μερικά παρεκκλήσια. Χτίστηκε από χρησιμοποιημένα ανταλλακτικά και από τούβλα που βρέθηκαν σε παλιά εργοστάσια. Ενώ η τεράστια εκκλησία δεν έχει επίσημο σχέδιο, δεν έχει κατεδαφιστεί γιατί προσελκύει πολλούς τουρίστες στην περιοχή.

news247lolwot.com