Home Προορισμοί Η Θεσσαλονίκη απέκτησε το πρώτο παγκοσμίως πάρκο ζώων χωρίς αιχμαλωσία

Η Θεσσαλονίκη απέκτησε το πρώτο παγκοσμίως πάρκο ζώων χωρίς αιχμαλωσία

Depositphotos

Έχει ελέφαντες η Θεσσαλονίκη; Μπορείς να δεις ρινόκερους χωρίς να φύγεις μακριά απ’ τον Λευκό Πύργο; Αντέχουν οι πιγκουίνοι τον Βαρδάρη;

Η Θεσσαλονίκη απέκτησε το πρώτο πάρκο ζώων -ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ- ΧΩΡΙΣ ΖΩΑ ΣΕ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ!

Το Eco Zoo είναι το πρώτο πάρκο ζώων με ρομποτικά ζώα που κουνιούνται, βρυχώνται, έχουν το πραγματικό μέγεθος του ζώου και χαίρονται πολύ που είναι εκεί!

Σε μια επίσκεψη θα περιηγηθείτε σε όλες τις ηπείρους και θα συναντήσετε καγκουρό απ’ την Αυστραλία, ζέβρες από την Αφρική, αρμαντίλο από την Αμερική και πολλά πολλά ακόμα ρομποτικά ζώα που είναι σαν αληθινά, ενώ τα ζωντανά πλάσματα μένουν ήσυχα στο φυσικό τους περιβάλλον! Έτσι δεν αιχμαλωτίζουμε τα ζώα, δε σπαταλάμε πόρους για τροφές, νερό και φάρμακα και μαθαίνουμε με βιωματικό τρόπο νέα πράγματα για μακρινά ζώα (και αποκτούμε οικολογική κουλτούρα)!

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να γνωρίσουμε, όχι μόνο ζώα που ζουν μακριά, αλλά και ζώα που δεν υπάρχουν πια! Μαμούθ, δεινόσαυροι και -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- θα δούμε γιγάντιους θαλάσσιους δεινόσαυρους από το μακρινό παρελθόν!

Παράταση μέχρι 31/5/2024

Δείτε από κοντά μεγάλα και παράξενα ρομποτικά ζώα, ζήστε μια συναρπαστική ξενάγηση με το προσεγμένο χιούμορ του Γιάννη Σερβετά, διασκεδάστε με διαδραστικά παιχνίδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά και γονείς!
Από ένα σπουδαίο επιτελείο δημιουργών, με ξεναγούς, ανιματέρ και ηθοποιούς που κάνουν κάθε θεματική ενότητα αξέχαστη.

Τέλος, το πιο τρελό παιχνίδι γνώσεων από την πιο επιδραστική, εκπαιδευτική ομάδα στα social media, «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» και τους Die Wolke.
Κερδίστε και ζήστε ένα μοναδικό πάρτι!

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, το Eco Zoo είναι το πρώτο και μοναδικό πάρκο ζώων στον κόσμο το οποίο όμως δεν έχει καμία σχέση με την αιχμαλωσία ζωντανών πλασμάτων, δεν απαιτεί τη σπατάλη ενέργειας, τροφών, φαρμάκων, δεν χρειάζεται ούτε καν νερό για την καθαριότητά τους και συνολικά λειτουργεί χωρίς την εξάντληση ανθρώπινων πόρων για τη φροντίδα τους.

Όλα τα ζώα και τα άγρια θηρία είναι ρομποτικά και διαθέτουν εντυπωσιακή κίνηση και ήχο.

Οι μαθητές συμμετέχουν σε μια σπάνια και πραγματική εμπειρία ανακάλυψης. Ταυτόχρονα παίρνουν για πρώτη φορά μέρος σε ένα ανεπανάληπτο «ταξίδι» στον πλανήτη γη, στο χρόνο, στο χώρο και επιπλέον γνωρίζουν τη φύση και το περιβάλλον με έναν απίστευτο τρόπο.

Από τον Οκτώβριο του 2023 ως τον Φεβρουάριο του 2024, το Eco Zoo ζωντανεύει στο ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη όπου οικογένειες, εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα, έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη, βιωματική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία.

Τι θα συναντήσουν οι «ταξιδιώτες» στο «Eco Zoo»;

Η «συνάντηση» και η γνωριμία με τα ζώα όλων των ηπείρων του πλανήτη που αποτελούν μέρος από τα βασικά εκθέματα του πάρκου, είναι απλά η αφορμή για να ανοίξει με έναν ξεχωριστό τρόπο το τεράστιο και σημαντικό κεφάλαιο του φυσικού
περιβάλλοντος, της ραγδαίας κλιματικής αλλαγής, της υπερθέρμανσης του πλανήτη και των επιπτώσεών της, της βιοποικιλότητας, του κινδύνου εξαφάνισης χιλιάδων ζώων κλπ.

Η εισαγωγή των επισκεπτών στο πάρκο γίνεται μέσα από την αίθουσα προβολής και ένα εφυέστατο και γεμάτο χιούμορ βίντεο, που επιμελήθηκε ο συγγραφέας και παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς.

Η συνέχεια είναι εντυπωσιακή με τα ζώα που εξαφανίστηκαν. Τεράστιοι Δεινόσαυροι και Μαμούθ αλλά και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο θαυμαστός κόσμος των Θαλάσσιων Δεινοσαύρων είναι στο Eco Zoo. Τεράστια αλλά και λίγο μικρότερα εκθέματα με κίνηση και ήχο, τα συναντούν οι επισκέπτες μέσα σε ένα σκηνογραφημένο θαλάσσιο περιβάλλον που κόβει την ανάσα. Αμέσως μετά μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν τα ζώα του πλανήτη σε κάθε Ήπειρο.

Το «ταξίδι» των επισκεπτών σε κάθε γωνιά της γης είναι απλά η ευκαιρία να ανακαλύψουν τις αιτίες των ακραίων καιρικών φαινομένων και καταστροφών αλλά και τους τρόπους που ο πλανήτης μας μπορεί να γίνει πιο φιλικός και φιλόξενος για κάθε ζωντανό οργανισμό.

Το προγράμματα ξενάγησης, που απευθύνεται στους μαθητές της Προσχολικής και Α’ βάθμιας εκπαίδευσης, έχει προσεγμένο χιούμορ, είναι προσαρμοσμένο στη δική τους γλώσσα και στο γνωστικό τους επίπεδο. Για τους μαθητές της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης σχεδιάστηκε διαφορετικό πρόγραμμα ξενάγησης, ώστε να διατηρείται αμείωτο το ενδιαφέρον και να εξασφαλίζεται η έντονη και ενεργός συμμετοχή τους.

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ φέτος θα είναι ο πιο εντυπωσιακός και εκπαιδευτικός χώρος της πόλης και διαθέτει:

– Εγκαταστάσεις που παρέχουν ασφάλεια
– Δωρεάν πάρκινγκ
– Στεγασμένο χώρο για αναμονή και ξεκούραση
– Άμεση και εύκολη πρόσβαση
– Συνεχή παρουσία προσωπικού υγείας
– Εύκολη πρόσβαση σε ΑΜΕΑ

Ωράρια λειτουργίας
Τρίτη έως Παρασκευή 09:00 – 14:00
Σάββατο 11:00 – 19:00
Κυριακή 10:00 – 15:00

Ωράριο Λειτουργίας

*τελευταία είσοδος 50′ πριν το κλείσιμο του πάρκου

Τιμές εισιτηρίων

*Τελευταία είσοδος 45 πριν τη λήξη του ωραρίου

Τιμή Εισιτηρίου:

Οργανωμένα group & σχολικές εκδρομές 7 € / άτομο

Ειδική προσφορά: Με + 1 €, τρισδιάστατη Προβολή στο Κοσμοθέατρο διάρκειας 50
λεπτών

info
Από 17 Οκτωβρίου 2023 έως 4 Φεβρουαρίου 2024
ΝΟΗΣΙΣ (NOESIS) – Πλανητάριο Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες: 2310483 033 & 6946558282
Κρατήσεις για οργανωμένες εκδρομές και σχολεία: 2310 48303
Παραγωγή: ΝΟΗΣΙΣ

Σχεδιασμός: Από τους δημιουργούς των κορυφαίων θεματικών πάρκων, «Οδύσσεια», «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» κλπ, Dream Workers και Eksagon

Πληροφορίες: ecozoo ΕΡΤ