«Γεια σας αγάπες μου γλυκές. Είμαστε στο σπίτι, όπως όλος ο κόσμος, μπόρα είναι θα περάσει, μπορούμε να περάσουμε πολύ ωραία και στο σπίτι μας, έτσι δεν είναι; Σας προτείνω, λοιπόν, να δούμε όλοι μαζί το Βαλς με τα Παραμύθια…»

Με αυτά τα λόγια η Κάρμεν Ρουγγέρη έκανε γνωστή στο Facebook την απόφασή της να ανεβάσει την παράσταση “Το βάλς με τα παραμύθια” ελεύθερα στο διαδίκτυο έτσι ώστε να μπορέσουν να την δουν όλα τα παιδιά που λόγω του Κορονοϊού είναι αναγκασμένα να παραμένουν κλεισμένα στο σπίτι.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=540767516850116

Σκοπός των δημιουργών της υπέροχης παράστασης είναι να γνωρίσει στα παιδιά τον πατέρα του βαλς, τον Γιόχαν Στράους και την υπέροχη μουσική του. Γι’ αυτό τον λόγο Διάλεξαν έξι παραμύθια και τα έντυσαν με τις μελωδίες και τα τραγούδια του Γιόχαν Στράους!
 
Όμως η επιλογή των παραμυθιών δεν έγινε τυχαία. Η σκέψη ήταν η παράσταση να αφηγηθεί ιστορίες, κάθε μια από τις οποίες θα  βοηθούσαν να αναδειχθούν αξίες της ζωής όπως αγάπη, συνέπεια, εντιμότητα, συνεργασία, υπευθυνότητα, καλοσύνη.
 
Οι τίτλοι των παραμυθιών:
Ο Βασιλιάς Κοκκινοτρίχης!
Η Βασιλοπούλα και ο Βάτραχος!
Ο Σπόρος του αυτοκράτορα!
Οι Μουσικοί της Βρέμης!
Ο Πινκ και η Πονκ!
Η Χρυσή Χήνα!

Και βέβαια, η παράστασή όπως πάντα έχει παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια – προβολές – μαγικούς φωτισμούς – πλούσιες χορογραφίες και υπέροχους ηθοποιούς που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν, καταθέτοντας την ψυχή τους σε κάθε παράσταση. 

Οι συντελεστές της παράστασης 

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση – χορογραφίες – φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική επεξεργασία – Video art: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής
Διδασκαλία τραγουδιών: Λαρίσα Ερεμέγιεβα
Βοηθός ενδυματολόγου:  Έρρικα Αλαμάνου
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):
Χάρης Αγγέλου, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Μάιρα Γεωργάρου, Ιουστίνα  Μάτσιασεκ, Γιάννης Νικολάου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Ορφέας  Τσαρέκας

Πάρτε αγκαλιά τα παιδιά σας και παρακολουθήστε μαζί την παράσταση..