Η καλύτερη ομιλία που ακούσαμε ποτέ για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα
Advertisement

«Η Ελλάδα μπορεί να καταφέρει να ξεπληρώσει το χρέος της, εμείς όμως δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ξεπληρώσουμε όσα χρωστάμε σ’ αυτήν».

Ο Στίβεν Τζον Φράι διάσημος Βρετανός ηθοποιός, αρθρογράφος, stand up comedian, συγγραφέας, τηλεπαρουσιαστής και σκηνοθέτης, πολύ δημοφιλής και στην δική μας χώρα, ως Μέλχετ απ την πολιτικότατη και ευφυέστατη τηλεοπτική σειρά «Μαύρη Οχιά» αλλά και απ το αμερικανικό «Bones». Ο καλλιτέχνης αυτός λοιπόν, έχει αρκετές φορές τοποθετηθεί, κυρίως γράφοντας για την επιτακτική ανάγκη του να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Πρόσφατα στα social media έκανε αίσθηση η ομιλία του για τον οργανισμό Intelligence, που ανοίγει διάλογο για θέματα επικαιρότητας στην Μεγάλη Βρετανία. Ο Φράι στέκεται απέναντι στην βρετανική κοινή γνώμη και μιλά καταιγιστικά, με επιχειρήματα και πάθος όχι μόνο για την «κτηνωδία» του να μην επιστέφονται τα κλεμμένα γλυπτά αλλά και για την αφοσίωση του στην Ελλάδα του παρελθόντος και του σήμερα που αγωνίζεται να ξεπληρώσει τα χρέη της.

Advertisement

Πιο δριμύς από κάθε ελληνικό πολιτικό, με πάθος σαν αυτό, το απόλυτα δικαιολογημένο,  της Ελληνίδας ομότεχνης του Μελίνας Μερκούρη, κολλάει στον τοίχο κάθε αντιρρησία της θέσης του με ένα οπλοστάσιο καλομελετημένο, ιστορικά τοποθετημένου και δικαίου…

Advertisement