Η λίμνη με το μεγαλύτερο όνομα στον κόσμο (45 γράμματα)!

Γνωρίστε την λίμνη Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg, τη λίμνη με το μεγαλύτερο όνομα στο κόσμο!

Η λίμνη με το μεγαλύτερο όνομα στον κόσμο (45 γράμματα)!

Όχι, δεν υπάρχει λάθος, σωστά διαβάζετε.. Το Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg είναι το πραγματικό όνομα μιας λίμνης που βρίσκεται στη πόλη Webster, στην Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για λόγους συντομίας κάποιοι προτιμούν να την αποκαλούν με το εναλλακτικό της όνομα, λίμνη Chaubunagungamaug, ενώ κάποιοι άλλοι αναφέρονται σε αυτή ως λίμνη Webster, από το όνομα της πόλης.

Η λίμνη με το όνομα των 45 γραμμάτων είναι η περιοχή με το μεγαλύτερο όνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα σε όλο τον κόσμο. Το όνομα είναι τόσο περίεργο που δυσκολεύονται ακόμη και οι αρχές της πόλης. Πολλές πινακίδες που κατευθύνουν τους επισκέπτες προς τη λίμνη Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg, έχουν το όνομα της γραμμένο λάθος.

Η λίμνη με το μεγαλύτερο όνομα στον κόσμο (45 γράμματα)!
Η λίμνη ήταν γνωστή παλαιότερα με ονόματα όπως Chabanaguncamogue, Chaubanagogum αλλά και Chaubunagungamaug. Οι ιστορικοί συμφωνούν ότι όλα αυτά τα ονόματα έχουν την ίδια έννοια: “Ψαρότοπος στα όρια” . Η λίμνη της πόλης Webster είναι αρκετά μεγάλη, διαιρείται με στενά κανάλια και ήταν φημισμένη ως ο κεντρικός τόπος συγκέντρωσης των Ινδιάνων Nipmuc.

Το σημερινό της όνομα-σιδηρόδρομο το οφείλει στους Άγγλους αποίκους που έζησαν στη περιοχή. Εκείνη την εποχή, ένας Άγγλος που ονομάζονταν Samuel Slater, άρχισε να λειτουργεί ένα εργοστάσιο στο κοντινό χωριό Manchaug.  Οι Ινδιάνοι άρχισαν τότε να αποκαλούν τη λίμνη  Chargoggaggoggmanchoggagogg που σήμαινε “Οι Άγγλοι στο Manchaug” . Το 1795 η λίμνη με το καινούργιο της πλέον όνομα μπήκε στο χάρτη της περιοχής.

Στη συνέχεια κάποιος αποφάσισε να προσθέσει το αρχικό περιγραφικό όνομα Chaubunagungamaug στο νεώτερο Chargoggagoggmanchoggagogg. Πλέον η λίμνη ονομάζονταν Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg που στην γλώσσα των Nipmuc σημαίνει “Άγγλοι στο Manchaug στο ψαρότοπο στα όρια» .

limni (6)

limni (5)

limni (4)

limni (3)