Όταν παντρεύτηκαν η Kristeena Rheault με τον Luke, έπρεπε σύμφωνα με το έθιμο,  να χορέψουν με τους γονείς τους στο γαμήλιο τραπέζι .
Η μητέρα του είχε ALS και δεν μπορούσε να χορέψει στο γάμο του. Δείτε τι έκανε..
Αλλά για τον Luke αυτό δεν ήταν εύκολο. Η μητέρα του πάσχει από Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση και αναγκάζεται να κινείται αποκλειστικά και μόνο με αναπηρικό αμαξίδιο.

Η ALS, η οποία έγινε περισσότερο γνωστή στο κοινό μέσα από την έξυπνη εκστρατεία “Ice Bucket Challenge“, είναι μια από τις σοβαρότερες νόσους. Έχει εκφυλιστικό χαρακτήρα και μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλυφθεί ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Οι άνθρωποι που έχουν ALS, βιώνουν έναν προοδευτικό εκφυλισμό των κινητικών νευρώνων στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Όταν οι κινητικοί νευρώνες παύουν να λειτουργούν ο εγκέφαλος χάνει την ικανότητά του να προκαλεί και να ελέγχει την κίνηση των μυών. Ως αποτέλεσμα, οι μυς γίνονται μικρότεροι και πιο αδύναμοι και σταδιακά το άτομο αδυνατεί να κινηθεί κατά βούληση. Τελικά, οι ασθενείς με ALS μπορεί να μείνουν εντελώς παράλυτοι και να είναι απαραίτητη η αναπνευστική υποστήριξή τους για να μείνουν στη ζωή.

Η σοβαρή πάθηση της μητέρας του όμως δεν εμπόδισε τον Luke να της στερήσει τη χαρά να χορέψει μαζί του. Η στιγμή ήταν πολύ συγκινητική.

Το βίντεο γίνεται ακόμη πιο συγκινητικό αν σας πούμε ότι η μαμά του Luke πέθανε λίγο καιρό από την ημέρα του γάμου του. Για να μοιραστούν αυτή την τρυφερή στιγμή αλλά και για τιμήσουν την μητέρα τους, το ζευγάρι αποφάσισε να ανεβάσει το βίντεο στο Youtube. Δείτε το και αν σας αρέσει, μοιραστείτε το με τους φίλους σας..