Διαφήμιση

Η ζωή για την 21χρονη Αντωνία από το Δαμάσι Τυρνάβου κυλάει αρκετά διαφορετικά από την πλειοψηφία των συνομιληκών της. Πρόκειται για μια σύγχρονη «αμαζόνα» και η ιστορία της περνάει όμορφα μηνύματα για τη νέα γενιά.

Η ζωή της ξεκινάει στις 6 το πρωί καθημερινά και δεν χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό της για να πάει στη δουλειά όπως κάνουν αρκετοί νέοι στην ηλικία της αλλά το άλογό της. Καθώς στα βοσκοτόπια του Δαμασίου, υπάρχει και αυτή η ζωή.

Διαφήμιση

Η 21χρονη Αντωνία και σύμφωνα και με το ρεπορταζ του tirnavospress.gr ξεκινάει καθημερινά νωρίς το πρωί και καβαλάει το άλογό της και πηγαίνει στη δουλειά. Η Αντωνία ασχολείται με την κτηνοτροφία και όπως λέει η ίδια της αρέσει πολύ και μέσα στις αρμοδιότητές της είναι να βοσκήσει 600 πρόβατα. Όπως αναφέρει και η ίδια της αρέσει πολύ και αποφάσισε να αφοσιωθεί σε αυτό που αγαπά από πολύ μικρή ηλικία.

Η ημέρα της ξεκινά στις 6 το πρωί με τάισμα, καθαριότητες, άρμεγμα, πότισμα των ζώων κατά ομάδες και νωρίς κατά τις 10 ιππεύει το άλογό της για να μπορεί να ελέγξει τα 600 πρόβατα και κατσίκια στη βόσκηση τους. Παρά τις δυσκολίες, η χαρά στο πρόσωπο της και το χαμόγελο της σύγχρονης “αμαζόνας” πάνω στο άλογο δείχνουν ότι είναι περήφανη για τη δουλειά της και τα ζώα της.

Γνωρίστε την «αμαζόνα» από τον Τύρναβο

Διαφήμιση