Η σύζυγός του τον παράτησε μόνο του με τρία παιδιά. Δύο μέρες αργότερα της έστειλε αυτό το γράμμα
Advertisement

Ένας πατέρας επέστρεψε ένα βράδυ σπίτι του κουρασμένος από τη δουλειά. Το μόνο που ήθελε ήταν να κάτσει για λίγο στον καναπέ και να χαλαρώσει βλέποντας έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθεί με τα παιδιά και να βοηθήσει την σύζυγό του στις δουλειές του σπιτιού.

Αλλά αυτή η στάση του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την σύζυγό του και έτσι τον εγκατέλειψε. Ο κόσμος του κατέρρευσε. Είχε πλέον μείνει μόνος με δυο μικρά αγόρια και ένα μωρό.

Advertisement

Η σύζυγός του τον παράτησε μόνο του με τρία παιδιά. Δύο μέρες αργότερα της έστειλε αυτό το γράμμα

 

Στην προσπάθεια του να κερδίσει και πάλι την σύζυγό του, της έγραψε αυτό το γράμμα:

“Αγάπη μου,

Πριν από δύο ημέρες είχαμε ένα μεγάλο καυγά. Γύρισα σπίτι κουρασμένος από τη δουλειά. Ήταν 20:00 και το μόνο που ήθελα ήταν να καθίσω και να παρακολουθήσω τον αγώνα.

Όταν σε είδα, ήσουν εξαντλημένη και άκεφη. Τα αγόρια τσακώνονταν και το μωρό έκλαιγε ασταμάτητα καθώς προσπαθούσες να το κοιμίσεις.

Απλά δυνάμωσα περισσότερο την ένταση της τηλεόρασης.

«Δεν θα πάθεις τίποτα αν με βοηθήσεις λίγο, αν συμμετάσχεις λίγο περισσότερο στην ανατροφή των παιδιών σου», μου είπες αναστατωμένη αφού χαμήλωσες την τηλεόραση.

Σου απάντησα θυμωμένα: «Όλη τη μέρα δούλευα σαν σκυλί για να μπορείς εσύ και τα παιδιά να έχετε τα πάντα».

Ο καυγάς και οι φωνές συνεχίστηκαν. Έβαλες τα κλάματα γιατί ήσουν θυμωμένη και πολύ κουρασμένη. Σου είπα μερικές πολύ σκληρές κουβέντες. Μου απάντησες ότι δεν αντέχεις άλλο πια, άνοιξες την πόρτα και έφυγες από το σπίτι. Με παράτησες μόνο μου με τα παιδιά.

Εκείνο το βράδυ έπρεπε να τους φτιάξω κάτι να φάνε και να τα βάλω για ύπνο. Το έκανα.

Το επόμενο πρωί δεν επέστρεψες. Τηλεφώνησα στο αφεντικό μου και του ζήτησα να μου δώσει μια ημέρα άδεια για να μείνω στο σπίτι και να προσέχω τα παιδιά.

Έζησα τα ξεσπάσματα και τις κραυγές τους.

Είδα πως είναι να τρέχεις όλη μέρα, να μην έχεις ούτε 5 λεπτά για τον εαυτό σου να κάνεις χαλαρός ένα μπάνιο.

Είδα πως είναι να πρέπει να ζεστάνεις το γάλα, να ντύσεις τα παιδιά και να καθαρίσεις την κουζίνα, όλα την ίδια στιγμή.

Έζησα πως είναι να είσαι κλειδωμένος όλη μέρα μέσα στο σπίτι δίχως να μιλήσεις σε κανέναν ηλικίας πάνω από 10 ετών.

Είδα πως είναι να μην μπορείς να κάτσεις ήσυχα στο τραπέζι για να απολαύσεις χαλαρός το φαγητό σου με τα παιδιά να τσακώνονται δίπλα σου.

Ένιωσα πως είναι να είσαι τόσο ψυχικά και σωματικά εξαντλημένος που να μην σε νοιάζει η τηλεόραση και το ποδόσφαιρο. Να θέλεις να πας μόλις κοιμηθούν όλα, κατευθείαν για ύπνο και να ξυπνήσεις μετά από 20 ώρες. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον αφού έπρεπε να ξυπνήσω τρεις φορές το βράδυ γιατί έκλαιγε το μωρό.

Έζησα δύο ημέρες και δύο νύχτες όπως ζούσες εσύ και μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι τώρα κατάλαβα.

Κατάλαβα την κούραση σου.

Κατάλαβα ότι να είσαι μητέρα είναι η υπέρτατη θυσία.

Κατάλαβα ότι αυτό που κάνεις είναι πιο κουραστικό από το να συμμετέχεις σε συμβούλια και να παίρνεις αποφάσεις για τα οικονομικά της εταιρείας.

Κατάλαβα πως ένιωσες που σταμάτησες να εργάζεσαι για να μπορείς να φροντίζεις τα παιδιά μας.

Κατάλαβα πως είναι να νιώθεις ότι δεν είσαι οικονομικά ανεξάρτητος.

Κατάλαβα πόσο δύσκολο είναι να είσαι κλειδωμένος μέσα σε τέσσερις τοίχους και να φροντίζεις τα παιδιά, ενώ μέσα σου μπορεί να θέλεις να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου.

Καταλαβαίνω επίσης ότι σε ενόχλησαν τα λόγια της μητέρας μου που επέκρινε τον τρόπο που μεγαλώνεις τα παιδιά μας. Κανείς δεν ξέρει ποιο είναι το καλύτερο για τα παιδιά του από την ίδια τους τη μητέρα.

Καταλαβαίνω ότι το να είσαι μαμά σημαίνει ότι κουβαλάς ένα ασήκωτο φορτίο. Είναι μια δουλειά που λίγοι την εκτιμούν και ακόμη πιο λίγοι την επιβραβεύουν.

Σου γράφω αυτό το γράμμα όχι μόνο για να σου πω ότι μου λείπεις, αλλά και επειδή θέλω να ξέρεις ότι:

«Είσαι πολύ γενναία, κάνεις κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο και σε θαυμάζω”.”

Το γράμμα το ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο σύζυγος και έχει κοινοποιηθεί ήδη πάνω από 110.000 φορές.

Είναι ένα πολύ όμορφο γράμμα που θέλουμε να το αφιερώσουμε σε όλες τις μαμάδες που μας φροντίζουν και κάνουν τόσα πολλά για μας, αν και τις περισσότερες φορές τις θεωρούμε δεδομένες. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας!

Advertisement