Η φωτογραφία αυτού του αστυνομικού έγινε viral. Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους σαν και αυτόν
Advertisement

Ένα εγκαταλελειμμένο μικρό παιδί βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά ενός καλόκαρδου αστυνομικού..
Η φωτογραφία αυτού του αστυνομικού έγινε viral. Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους σαν και αυτόν
Ο αξιωματικός Τζέιμς Χάρστ μπορεί να είναι πρωτάρης στο αστυνομικό σώμα, δεν παύει όμως να είναι επαγγελματίας στην καλοσύνη και στην συμπόνια.

Ο Χάρστ ήταν ένας από τους αστυνομικούς που κλήθηκαν να πάνε στη γειτονιά Cuyler-Brownsville, μία από τις πιο ταραγμένες περιοχές της Σαβάνα σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας.

Advertisement

Οι ανήσυχοι κάτοικοι κάλεσαν την αστυνομία για να αναφέρουν ότι ένα 16 μηνών αγοράκι περιφέρονταν μόνο του στους δρόμους της πόλης. Κανείς από αυτούς δεν ήξερε πόσο καιρό το αγόρι βρίσκονταν στο δρόμο, ποιοι ήταν οι γονείς του ή που βρίσκονταν το σπίτι του.  

 Ήταν μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση για τον αστυνομικό, ο οποίος έχει δύο μικρά παιδιά από τα οποία το ένα έχει σύνδρομο Down.

Οι αξιωματικοί παρέλαβαν το εγκαταλελειμμένο παιδί στις 10 το πρωί και αμέσως το πήγαν στο νοσοκομείο για να βεβαιωθούν ότι είναι καλά στην υγεία του. Αν και το ιατρικό προσωπικό προσπαθούσε να τον βοηθήσει, ο μικρός ήταν δικαιολογημένα πολύ τρομαγμένος και αναστατωμένος. Και η στενοχώρια του παιδιού χτύπησε την ευαίσθητη χορδή του Χάρστ.

“Το αγόρι, προφανώς επειδή ήταν τόσο μικρό, ήταν και πολύ αναστατωμένο. Έκλαιγε. Είχε λυγμούς. Ζήτησα από το προσωπικό του νοσοκομείου, αν μπορώ να το κρατήσω λίγο για να το παρηγορήσω και να απαλύνω την θλίψη του. Να το ηρεμήσω για να συνεχίσει στη συνέχεια χωρίς πρόβλημα τις εξετάσεις που ήθελαν να του κάνουν οι γιατροί. Όταν μου είπαν ότι μπορώ να το κάνω, το πήρα στη αγκαλιά μου. Λεπτά αργότερα κοιμόνταν στο στήθος μου. Με το αλεξίσφαιρο γιλέκο, με το όπλο και όλο τον εξοπλισμό άρχισα να κουράζομαι από το βάρος και αποφάσισα να καθίσω για λίγο στο κρεβάτι. Ήταν καλύτερα και για εκείνον αλλά και για μένα”.  

Κάποιος από το ιατρικό προσωπικό που ήταν μπροστά στη σκηνή τράβηξε αυτή τη φωτογραφία την οποία στη συνέχεια δημοσίευσε στο Facebook. Πολύ σύντομα η φωτογραφία μοιράστηκε από χιλιάδες ανθρώπους ενώ δεν ήταν λίγοι οι άγνωστοι που έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια στον νεαρό αστυνομικό.
Η φωτογραφία αυτού του αστυνομικού έγινε viral. Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους σαν και αυτόν

“Ήταν φυσιολογικό να θέλω να απαλύνω τον πόνο αυτού του παιδιού. Δεν περίμενα τίποτα από όλα αυτά”, εξηγεί ταπεινά.

 Πλέον το εγκαταλειμμένο παιδί είναι ασφαλές και καλά στην υγεία του. Οι γονείς του δεν βρέθηκαν και δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Το παιδί θα καταλήξει σε ανάδοχες οικογένειες.

 Όσο για τον αστυνομικό λέει ότι θέλει ο κόσμος να καταλάβει ότι:

 “Είναι αυτό που κάνουμε, κάθε μέρα, όχι μόνο εγώ, αλλά και οι υπόλοιποι 600 συνάδελφοι μου που υπηρετούμε σε αυτό το τμήμα. Αυτή η δουλειά είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κυνήγι εγκληματιών. Αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών”.

Advertisement