Η ωραιότερη πόλη της Τσεχίας μοιάζει βγαλμένη από τα ωραιότερα παραμύθια!
Advertisement

Η Τσεχία είναι ένας προορισμός, που έχει πολλά να προσφέρει στον ταξιδιώτη. Οι ομορφιές της χώρας είναι αμέτρητες, ξεκινώντας από την πρωτεύουσα της την Πράγα, που μοιάζει σαν μια πόλη βγαλμένη από σελίδες παραμυθιού.

Richard Schubert

Το παραμύθι, όμως, συνεχίζεται κι εκτός των τειχών της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στην λουτρόπολη του Καρόλου, δηλαδή το Κάρλοβυ Βάρυ!

Advertisement
Φωτογραφία από Walter Kärcher

Η παγκοσμίως φημισμένη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ΄, το 14ο αιώνα. Βρίσκεται στη Δυτική Βοημία, 120 χλμ έξω από την Πράγα, κοντά στα σύνορα με την Γερμανία. Είναι κυριολεκτικά πνιγμένη μέσα στα δάση της κοιλάδας, του μικρού ποταμού Τέπλα.

pxfuel


Η πόλη μοιάζει πραγματικά με.. παραμύθι. Της ίδιας γνώμης ήταν σίγουρα και η αριστοκρατία της Ευρώπης, οι αμέτρητοι συνθέτες, συγγραφείς, ποιητές, και άλλες προσωπικότητες που επισκέφτηκαν το Κάρλοβυ Βάρυ στο πέρασμα των αιώνων.

Abubiju

Πρόκειται για μια πανέμορφη πόλη, χαμένη ανάμεσα στα δάση, με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και τις χρωματιστές όψεις των κτηρίων της, μα πάνω απ’ όλα με τις φημισμένες ιαματικές πηγές της!

Φωτογραφία από jiriposival0
Richard Schubert – Self-photographed

Το Κάρλοβυ Βάρυ βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Ohře και Teplá, με τα θερμά νερά του, και διαθέτει 13 κύριες πηγές και 300 μικρότερες, που χαρίζουν στην πόλη έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, προσελκύοντας πλήθος ταξιδιωτών ετησίως!

Η ωραιότερη πόλη της Τσεχίας μοιάζει βγαλμένη από τα ωραιότερα παραμύθια!
Jialiang Gao, www.peace-on-earth.org – Original Photograph

Ωστόσο, η πόλη είναι γνωστή και για άλλους λόγους. Το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Κάρλοβυ Βάρυ είναι ένα από τα παλαιότερα παγκοσμίως και ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ ταινιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάτι που έχει δώσει ώθηση στην πόλη, καθώς κάθε Ιούλιο γίνεται πόλος έλξης διασημοτήτων παγκοσμίου βεληνεκούς.

Φωτογραφία από Monica Volpin

Μάλιστα το Κάρλοβυ Βάρυ έχει αποτελέσει και τόπο γυρισμάτων χολιγουντιανών ταινιών, με πιο γνωστή το Casino Royale, μιας από τις περιπέτειες του 007!

pxfuel

Κάτι ακόμα που κάνει γνωστό το Κάρλοβυ Βάρυ ανά τον κόσμο είναι τα υαλικά πολυτελείας Moser, τα οποία είναι υψηλών προδιαγραφών και απαράμιλλης φινέτσας.

I, Evlahos

Για τον λόγο αυτό, αν βρεθείτε στην περιοχή αξίζει να επισκεφθείτε το μουσείο Moser αλλά, γιατί όχι, να κάνετε και τα ψώνια σας!

Φωτογραφία από erzsebet

Αν θέλετε να δείτε την πόλη από ψηλά, τότε μπορείτε να επισκεφθείτε το Diana Observation Tower, που υψώνεται στα 547 μέτρα! Αν πάλι προτιμάτε να «χαθείτε» στα δάση του, τότε μπορείτε να επιλέξετε μια περιπατητική εκδρομή ή μια ποδηλατική βόλτα.

Richard Schubert

Όπως κι αν διαλέξετε να ζήσετε την εμπειρία που λέγεται Κάρλοβυ Βάρυ, το σίγουρο είναι ότι θα σας αποζημιώσει.

pxfuel

Είτε απασχοληθείτε με δραστηριότητες, είτε αφεθείτε στη χαλάρωση, μην παραλείψετε πάντως να δοκιμάσετε το παραδοσιακό λικέρ Becherovka, που θα σας βοηθήσει να απολαύσετε την πόλη με όλες σας τις αισθήσεις…

 

Advertisement