Οι ιδιοκτήτες μιας καφετέριας στο λιμάνι της Λέσβου, τα βράδια μόλις φύγει και ο τελευταίος πελάτης, ανοίγουν τις πόρτες στα αδέσποτα ζώα για να προφυλαχθούν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Η φωτογραφία αυτή, την οποία τράβηξε ένας Έλληνας καθηγητής νωρίτερα αυτό το μήνα, έχει μοιραστεί εκατοντάδες χιλιάδες φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φιλοξενήθηκε από ιστοσελίδες μεγάλης κυκλοφορίας, σε όλο τον κόσμο.

Ιδιοκτήτες καφετέριας στη Λέσβο όταν φεύγουν οι πελάτες, ανοίγουν τις πόρτες στους αδέσποτους σκύλους της πόλης
Η καφετέρια κλείνει την πόρτα της για τους πελάτες κάθε βράδυ περίπου στις 3 τα ξημερώματα. Την ίδια στιγμή, την ανοίγει στους αδέσποτους σκύλους της πόλης.

Μιλώντας στην Independent, ο Αντώνης, σερβιτόρος της καφετέριας, είπε:

«Υπάρχουν πολλοί αδέσποτοι σκύλοι στην πόλη. Όταν το μπαρ κλείνει κάθε βράδυ, έρχονται και κοιμούνται εδώ. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Κάθε βράδυ, από τον Ιούλιο, βρίσκεται και κάποιος σκύλος στον καναπέ μας».

Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως οι πελάτες κάθε άλλο παρά ενοχλημένοι είναι από αυτή την πρωτοβουλία των ιδιοκτητών του καφέ:

«Οι πελάτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Είναι μάλιστα κάτι που το χαίρονται κι αρκετοί τα βγάζουν φωτογραφίες όταν πέφτουν να κοιμηθούν».

Ο Ευστράτιος Παπάνης, επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, ο οποίος τράβηξε την αρχική φωτογραφία στις 2 Δεκεμβρίου, εξήγησε στον i100.co.uk ότι η προσφυγική κρίση, άλλαξε τον τρόπο που οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στους άλλους – συμπεριλαμβανομένων και των αδέσποτων σκύλων του νησιού.