Στο τέλος μιας μακράς, αγχωτικής ημέρας στη δουλειά, τις περισσότερες φορές είναι τρομερά δύσκολο να αφήσετε έξω από το σπίτι, όλα τα προβλήματα που σας ταλαιπωρούν.

Το τελευταίο πράγμα που τα μέλη της οικογένειάς σας επιθυμούν είναι να έχουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά σας. Το μόνο που θέλουν πολύ, στο τέλος της ημέρας, είναι να περάσουν λίγο χρόνο μαζί σας και να απολαύσουν την παρέα σας.

Επομένως, πώς θα αλλάξετε τον εαυτό σας και πως θα καταφέρετε να τα αφήνετε όλα πίσω κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του σπιτιού σας;

Πρόσφατα διαβάσαμε μια ιστορία που ονομάζεται “Το δέντρο των προβλημάτων” . Διαβάστε την και εσείς. Μπορεί να σας βοηθήσει να το καταφέρετε.

Κάθε φορά που πάει στο σπίτι αγγίζει ένα δέντρο. Ο λόγος θα σας εκπλήξει!

“Πρόσφατα ζήτησα από έναν ξυλουργό να έρθει στο σπίτι μου για να με βοηθήσει να επιδιορθώσω μια παλιά ξύλινη αποθήκη που έχω στην αυλή μου. Την πρώτη του κιόλας ημέρα στη δουλειά, όλα του πήγαν στραβά! Πρώτα απ ‘όλα, άργησε να έρθει μια ολόκληρη ώρα το πρωί γιατί έμεινε από λάστιχο.

Λίγο πριν το μεσημέρι του χάλασε το ηλεκτρικό πριόνι και αναγκάστηκε να πάει στο σπίτι του για να φέρει ένα άλλο. Το αποκορύφωμα! Όταν τελείωσε το απόγευμα και μπήκε στο αυτοκίνητο του για να φύγει, αυτό δεν ήθελε με τίποτα να πάρει μπροστά. Όσο και αν προσπάθησε, ότι επιδιορθώσεις και να έκανε στη μηχανή, το αυτοκίνητο του αρνούνταν πεισματικά να ξεκινήσει.

Τον λυπήθηκα και προσφέρθηκα να τον μεταφέρω στο σπίτι του με το αυτοκίνητο μου. Καθ όλη τη διαδρομή παρέμεινε σιωπηλός και κοίταζε με ένα απλανές βλέμμα έξω από το παράθυρό του. Προφανώς όλες αυτές οι ατυχίες τον είχαν καταβάλει. Ήρθε να δουλέψει για να βγάλει το μεροκάματο και τώρα θα αναγκαστεί να πληρώσει, άγνωστο πόσα χρήματα, για να επιδιορθώσει λάστιχο, πριόνι και αυτοκίνητο. Ε, δεν ήταν και η καλύτερη του μέρα.

Μετά από περίπου 20 λεπτά στο δρόμο, φτάσαμε στο σπίτι του. Μάλλον ένιωθε υποχρεωμένος με την κίνηση μου να τον μεταφέρω και για αυτό μου ζήτησε να μπω για λίγο μαζί του στο σπίτι για να γνωρίσω την οικογένεια του.

Καθώς περπατούσε προς την πόρτα, έκανε μια παύση για λίγο σε ένα μικρό δέντρο που υπήρχε στο δρόμο του και άγγιξε τις άκρες των κλαδιών με τα δύο του χέρια. Όταν του άνοιξε τη πόρτα η μικρή του κόρη και την είδε, κυριολεκτικά.. μεταμορφώθηκε!

Στο μαυρισμένο, κουρασμένο του πρόσωπό σχηματίστηκε ένα τεράστιο χαμόγελο. Έλαμπε όταν φιλούσε τη μεγάλη του κόρη και έσφιγγε στην αγκαλιά του την γυναίκα του.

Μου ζήτησε να κάτσω για φαγητό αλλά του το αρνήθηκα ευγενικά. Του είπα ότι έπρεπε να φύγω για να πάρω την γυναίκα μου από τη δουλειά.

Ο ξυλουργός με ευχαρίστησε ξανά και ξανά που τον έφερα σπίτι,  μου υποσχέθηκε ότι την επόμενη ημέρα θα ήταν στην ώρα του και προσφέρθηκε να με συνοδέψει μέχρι το αυτοκίνητο μου.

Ενώ περπατούσαμε δεν μπορούσα να μην τον ρωτήσω:

“Παρατήρησα ότι πριν σταμάτησες για λίγο σε αυτό το δέντρο και ακούμπησες τα κλαριά του με τα δυο σου χέρια. Γιατί; Σημαίνει κάτι αυτό;”

“Ναι, αυτό είναι το δέντρο των προβλημάτων μου!» μου απάντησε χαμογελαστός.

“Ξέρω ότι δεν μπορώ να σταματήσω να έχω προβλήματα στη δουλειά. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι μπορώ να αφήνω τα προβλήματα μου, έξω από το σπίτι μου. Τα προβλήματά μου δεν ανήκουν στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Γι ‘αυτό και απλά τα αφήνω σε αυτό το δέντρο κάθε βράδυ που έρχομαι σπίτι και τα παίρνω μαζί μου κάθε πρωί που ξεκινάω για τη δουλειά.”

“Και είναι αστείο”, χαμογέλασε και πάλι, “όταν βγαίνω από την πόρτα το πρωί για να τα πάρω, μου φαίνονται πολύ λιγότερα από αυτά που κρέμασα το προηγούμενο βράδυ!”

Δεν είναι όμορφη ιδέα; Βρείτε και εσείς το δικό σας “δέντρο των προβλημάτων” και κρεμάστε του τα προβλήματα σας, κάθε φορά που φτάνετε σπίτι κουρασμένοι και εκνευρισμένοι μετά τη δουλειά. Αν σας άρεσε η ιστορία του ξυλουργού, μοιραστείτε την με τους φίλους σας.