Νότια της Πελοποννήσου και νοτιότερα της Ελαφονήσου υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις ένα ταξίδι τόσο διαφορετικό, σχεδόν ουτοπικό που θα αποπνέει Ελλάδα απ’ όλες τις απόψεις. Είναι τα Κύθηρα ή Τσιρίγο όπως ονομάστηκε κατά την Ενετοκρατία και συνηθίζεται να λέγεται ακόμη και σήμερα.

By Panos Karas shutterstock

Τι να πρωτοπεί κανείς για τα Κύθηρα; Για τα όμορφα χωριά, τα σπήλαια, τα μνημεία, τα αξιοθέατα ή τις παραλίες του νησιού; Το νησί της θεάς Ουράνιας Αφροδίτης αποτελεί έναν προορισμό για όλους, ζευγάρια, οικογένειες και φίλους καθώς μπορεί να προσφέρει στον καθένα αυτά που αναζητά στις διακοπές του.

By Pit Stock shutterstock

Σε καλεί να εξερευνήσεις όλες τις πτυχές του δημιουργώντας μοναδικές αναμνήσεις. Τα Κύθηρα είναι ένα νησί κυρίως ορεινό, με μια ακτογραμμή περίπου 90 χιλιομέτρων, ενώ ανάμεσα στις δύο κύριες οροσειρές του υπάρχει ένα οροπέδιο.

By Panos Karas shutterstock

Βόρεια και δυτικά υπάρχει πλούσια βλάστηση ενώ σε πολλά μέρη του νησιού υπάρχουν πηγές που ρέουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η ενετική παρουσία είναι αντιληπτή ακόμη και σήμερα κυρίως στην αρχιτεκτονική του νησιού.

By Andronos Haris shutterstock

Τα πιο γνωστά χωριά είναι το Λιβάδι και ο Ποταμός, ενώ υπάρχουν δεκάδες άλλα το καθένα με τη δική του ομορφιά. Η Χώρα βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού και είναι ένα από τα πιο γραφικά μέρη του.

By Pit Stock shutterstock

Εντυπωσιακή η εικόνα και του ενετικού κάστρου, ενός θησαυρού του νησιού που χτίστηκε το 1503 και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα των Κυθήρων. Άσπρα σπιτάκια, στενά γραφικά σοκάκια και μαγαζάκια με τουριστικά είδη που ξεπροβάλλουν σου δημιουργούν μια όμορφη διάθεση γαλήνης ενώ τα χαμόγελα των φιλόξενων κατοίκων σε κάνουν να νιώθεις ιδιαίτερα οικεία.

By Heracles Kritikos shutterstock_

Το νησί αποτελεί και μια καλή ευκαιρία για βόλτα σε όλα τα γραφικά χωριά και μάλιστα η περιπλάνηση σε αυτά γίνεται πολύ ευχάριστα παρά το ότι είναι πολλά.

By Pit Stock shutterstock

Στο νησί επίσης θα δει κανείς σπουδαία μνημεία όπως το Ιστορικό Αρχείο Κυθήρων και το Μινωικό Ιερό Κορυφής, ενώ υπάρχει και το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων αλλά και πολλά μοναστήρια και εκκλησίες. Καλαδί, Διακόφτι, Καψάλι, Χαλκός, Παλαιόπολη, Φούρνοι, Αγία Πελαγία, Μελιδόνι, Καλάμι είναι μερικές μόνο από τις γραφικές και δεκάδες παραλίες του νησιού άλλες με περισσότερο και άλλες με λιγότερο κόσμο ανάλογα με τα γούστα σας.

By Evita2005 shutterstock

Το σίγουρο είναι πως αποτελεί ένα μέρος της Ελλάδας που θα σας μείνει αξέχαστο και θα γίνει αγαπημένος σας προορισμός…

By Tatiana Pochekutova shutterstock
By vlas2000 shutterstock
By Stelios Androulidakis shutterstock

Κείμενο: tilestwra