Διαφήμιση

Τον Γιώργο Λιάνη συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα».

Ο γνωστός δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός παίρνει θέση για πρώτη φορά και σχολιάζει τις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα, απαντάει στο αν θα ψήφιζε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ μιλά και για τη «Famagusta».

«Ο Νταλάρας και οι φωτισμένοι καλλιτέχνες έχουν κάτι περισσότερο από εμάς να μιλάνε, μέχρι που φαντάζονται τον εαυτό τους και ως ‘αναμορφωτές’. Ο Θεοδωράκης, ο Τσαρούχης, ο Χατζηδάκης, ο Σαββόπουλος ήταν τέτοιοι, που ο λαός τους αποδεχόταν».

Διαφήμιση

«Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ένας ιδιόρρυθμος άνθρωπος που δεν μπορείς να του αφαιρέσεις ένα πράγμα, ότι τα κατέκτησε όλα μονός του. Ξεκίνησε από τα 17 και είναι ο πιο εργατικός Έλληνας τραγουδιστής που έχω γνωρίσει και τον λατρεύει ο κόσμος. Έχει κάνει τα λάθη του αλλά έχει δικαίωμα να μιλάει. Οι δημοσιογράφοι έχουμε δικαίωμα να κάνουμε ερωτήσεις με την ευπρέπεια που αρμόζει και τους άγραφους κανόνες του επαγγέλματός μας», συμπληρώνει.

«Φτάσαμε στα άκρα»

Όπως λέει ο δημοσιογράφος:

«Ο Γιώργος Νταλάρας έχει έναν ‘βράχο’ μέσα του και απάντησε στους δημοσιογράφους με την γλώσσα που δε μας ταιριάζει, αλλά φταίμε και οι δημοσιογράφοι. Εγώ έχω έρθει σε σύγκρουση μαζί του και πάντα έλεγε τα πράγματα όπως τα ένιωθε. Το να γινόμαστε δικαστές, ένορκοι, δικηγόροι, εισαγγελείς δεν είναι ο ρόλος μας, το έχουμε κάνει όλοι».

Ο ίδιος συμπληρώνει πως:

«Οι νέοι δημοσιογράφοι έχουν ανάγκη από καλά παραδείγματα και το περιστατικό με τον Γιώργο Νταλάρα δεν ήταν κάλο. Ο Νταλάρας αγαπάει και σέβεται τους δημοσιογράφους και φτάσαμε στα άκρα, γιατί το αφήσαμε. Δεν υπάρχουν πρόσωπα υπεράνω κριτικής. Κάποτε έγραψα και τον έκρινα πολύ άσχημα και οδηγηθήκαμε στα δικαστήρια και καταδικάστηκα».

«Θα ψήφιζα τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών»

Σχετικά με το νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια, ο Γιώργος Λιάνης σημειώνει:

«Θα ψήφιζα τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών αν ήμουν βουλευτής. Είναι μια τομή χιλιετιών αυτή, δεν είναι αστείο, αλλά κρατάω και τις επιφυλάξεις μου τις οποίες εξέφρασε και η Εκκλησία. Κατ’ εμέ κακώς αναμιγνύεται η Εκκλησία με τέτοια θέματα, αλλά εξέφρασε επιφυλάξεις, με κομψό τρόπο. Εγώ δε θέλω την Εκκλησία να εκφράζει τέτοιες απόψεις. Στα του οίκου της και εμείς στα δικά μας».

Για τη «Famagusta»

Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για την τηλεόραση και τη νέα, συγκλονιστική σειρά του MEGA, «Famagusta».

«Βλέπω τηλεόραση, μου αρέσουν τα ντοκιμαντέρ, σπανίως κάποιο σήριαλ. Έχω ιδιαίτερη σχέση με τη ‘Famagusta’ γιατί πρωταγωνιστούν δύο σπουδαίες και σημαντικότατες γυναίκες της ζωής μου. Η Αιμιλία Υψηλάντη με βοήθησε να βρω πολλούς τρόπους να επιβιώσω και η Κοραλία Καράντη καθόρισε τον αξιακό μου κώδικα, με ‘προσγείωσε’».

Για την σχέση του με την Κύπρο αναφέρει:

«Είχα επισκεφτεί την ελεύθερη Αμμόχωστο με την Αιμιλία Υψηλάντη. Η σημαντικότερη έρευνα που έχω κάνει στη ζωή μου είναι ‘οι αγνοούμενοι’ για την εισβολή στην Κύπρο. Κουβαλάω ακόμη τις φωνές των μητέρων που έψαχναν τα παιδιά τους και μου ζητούσαν να μην γράψω ότι έχουν πεθάνει».

«Η ‘Famagusta’ ξυπνάει αισθήματα αγάπης και χρέους γι’ αυτό το νησί με τις ιστορίες των αγνοουμένων που προβάλλει», συμπληρώνει.

Για την Πάολα

Ο Γιώργος Λιάνης μιλά και για την Πάολα και τις δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν για την ίδια.

«Ήταν υπερβολή αυτό που είπα για την Πάολα, ότι ήταν μία από τις πιο σημαντικές γυναίκες στη ζωή μου. Η φύση την έχει προικίσει με απέραντο χάρισμα, και ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη, είναι ‘μάγισσα’. Ο Μίκης Θεοδωράκης ενώ ήταν κάθετος να μην πει η Πάολα ένα συγκεκριμένο τραγούδι του, στο τέλος της είπε ‘πες τα όλα’. Είναι αυθεντική λαϊκή τραγουδίστρια και την παρεξηγούμε από το ντύσιμό της».

Ο ίδιος μίλησε και για τον Αντώνη Ρέμο, αποκαλύπτοντας μια άγνωστη στο ευρύ κοινό ιστορία.

«Ο Αντώνης Ρέμος είναι σπουδαίος καλλιτέχνης και θα έχει διάρκεια στον χρόνο αν αντέξουν τα τραγούδια του. Ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έδωσαν τραγούδια στον νεαρό τότε Ρέμο και δεν τα κυκλοφόρησε ποτέ η εταιρία του».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, σημειώνει ότι ο κόσμος θα ήθελε να τον θυμάται ως δημοσιογράφο.

«Υπήρξα πολιτικός για 24 χρόνια, όμως θέλω να με θυμούνται ως δημοσιογράφο».

megatv

Διαφήμιση