Η ιδέα ξεκίνησε από την πόλη Águeda της Πορτογαλίας.

 

Κάθε Ιούλιο εδώ και τρία χρόνια συνηθίζεται -ως μέρος ενός «art festival» – να κρεμιούνται εκατοντάδες ομπρέλες στους δρόμους της πόλης, δημιουργώντας παράλληλα σκιά, αλλά και ένα εντυπωσιακό θέαμα που έχει κάνει την περιοχή παγκοσμίως γνωστή.
Μαγικές εικόνες.. Οι πολύχρωμες ομπρέλες στον ουρανό της Καρδίτσας!
Πριν ένα χρόνο κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Καρδίτσα με δικά τους έξοδα αποφάσισαν να φέρουν αυτή την όμορφη ιδέα και στη χώρα μας.
Μαγικές εικόνες.. Οι πολύχρωμες ομπρέλες στον ουρανό της Καρδίτσας!
Ο πεζόδρομος «Παλαιών Μαστόρων» που βρίσκεται πίσω από το ξενοδοχείο «Άρνη», ούτως ή άλλως χαρακτηρίζεται από γραφικότητα.

Μαγικές εικόνες.. Οι πολύχρωμες ομπρέλες στον ουρανό της Καρδίτσας! Μαγικές εικόνες.. Οι πολύχρωμες ομπρέλες στον ουρανό της Καρδίτσας! Μαγικές εικόνες.. Οι πολύχρωμες ομπρέλες στον ουρανό της Καρδίτσας!

 

Από τη μέρα όμως που προστέθηκαν οι αιωρούμενες ομπρέλες διαφόρων χρωμάτων που το βράδυ φωτίζονται, έγινε λίγο πιο μαγικός!

Μαγικές εικόνες.. Οι πολύχρωμες ομπρέλες στον ουρανό της Καρδίτσας! Μαγικές εικόνες.. Οι πολύχρωμες ομπρέλες στον ουρανό της Καρδίτσας! Μαγικές εικόνες.. Οι πολύχρωμες ομπρέλες στον ουρανό της Καρδίτσας! Μαγικές εικόνες.. Οι πολύχρωμες ομπρέλες στον ουρανό της Καρδίτσας! Μαγικές εικόνες.. Οι πολύχρωμες ομπρέλες στον ουρανό της Καρδίτσας!

Το ακόμη καλύτερο; Το χειμώνα που έπεσε χιόνι στην Καρδίτσα οι ομπρέλες έμοιαζαν κάπως έτσι..

 Μαγικές εικόνες.. Οι πολύχρωμες ομπρέλες στον ουρανό της Καρδίτσας!