Φωτο Facebook | Thanasis Gounaris
Διαφήμιση

Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και τα ζώα, ιδίως τα άστεγα, αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις του χειμώνα. Τα ζώα κινδυνεύουν από κρυοπαγήματα, υποθερμία ή ακόμη και από απειλητικές για τη ζωή τους επιπλοκές όταν εκτίθενται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση αυτών των ζώων κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών συνθηκών, οι μαθητές του 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών τοποθέτησαν στη γειτονιά σπιτάκια για σκύλους και γάτες που κατασκεύασαν στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος.

Διαφήμιση

Τα αυτοσχέδια σπιτάκια δημιουργήθηκαν με μεράκι και αγάπη για τα αδέσποτα ζωάκια, προσφέροντάς τους ένα προσωρινό καταφύγιο ενώ έχουν βάλει πάνω τους επεξηγηματικό ταμπελάκι στο οποίο ζητούν από τους ανθρώπους να μην τα μετακινούν.

Φωτο Facebook | Thanasis Gounaris

Ο δάσκαλος Θανάσης Γούναρης έκανε μια ανάρτηση με μία φωτογραφία που δείχνει την υπέροχη πρωτοβουλία με την ελπίδα “να ευαισθητοποιηθούν κι άλλοι”.

«Η προσπάθεια μας δεν πήγε χαμένη. Στο σχολείο μας φτιάξαμε σπιτάκια για αδέσποτα και τα τοποθετήσαμε στη γειτονιά. Βάλαμε και ένα επεξηγηματικό ταμπελάκι πάνω! Στην αρχή μας έβλεπαν ως γραφικούς και ανισόρροπους! Σήμερα πολλοί μας έχουν αντιγράψει. Ελπίζουμε από αυτή την ανάρτηση να ευαισθητοποιηθούν κι άλλοι», αναφέρει ενώ με χαρά διαπιστώθηκε ότι ήδη μία γατούλα βρήκε το δικό της καταφύγιο χάρη στην προσφορά των μαθητών: «Το όμορφο κορίτσι εδώ βρήκε ένα προσωρινό έστω καταφύγιο! Έρχονται κρύες μέρες, ας κάνουμε τη ζωή τους λίγο πιο εύκολη. Εύκολο είναι να φτιάξουμε ένα μικρό αυτοσχέδιο σπιτάκι για τα αδέσποτα! Εεε τι λέτε;»

pet-in

Διαφήμιση