Μακάρι αυτή η πανδημία να μας διδάξει κάποια απλά πράγματα. Βέβαια δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος.

Πρώτα από όλα μακάρι να μας διδάξει να βλέπουμε την αλήθεια. Θυμάμαι πολλούς που εκραζαν τα κανάλια ότι σπέρνουν πανικό, ότι από τη γρίπη πεθαίνουν τόσοι και από τροχαία άλλοι τόσοι. Η εξίσωση γεγονότων είναι αρετή ηλιθίων.

Διαφήμιση

Όταν σε γείτονα χώρα πέθαναν σε μια μέρα 113 τότε νομίζω ότι η ανωτερότητα μπροστά σε κορονο’ι’ό είναι αρετή της ίδιας ομάδας.

Εύχομαι να μας διδάξει να μην χρησιμοποιούμε με τόση άνεση σαν να μην έχει καμία αξία η ζωή συνανθρώπων μας τη φράση “ευπαθείς ομάδες” με περιφρόνηση. “Έλα μωρέ, τους γέρους πιάνει, οι καρκινοπαθείς πεθαίνουν και όσοι είναι άρρωστοι δεν αντέχουν”. Είμαστε σκaτοψυχοι και καταρρέει οποία ανθρώπινη υπόσταση έχουμε μέσα μας.

Εύχομαι επίσης να μάθουμε κάποια απλά πράγματα. Έχω δείρει κουστουμαρισμενο τύπο με ρολόι χρυσό στον καρπό από εκείνους που τους κάθονται τα κοpιτσάκια σε καφετέρια, επειδή βγήκε από τουαλέτα και δεν έπλυνε τα χέρια του. Βήχω στον αγκώνα μου φτερνιζομαι σε χαρτομάντιλο. Κάνω μπάνιο κάθε μέρα.

Πάμε και σε κάποια ακόμα πιο όμορφα πράματα. Έχεις ή ΔΕΝ έχεις τη πίστη σου. Δεν είναι ανάγκη να επιτίθεσαι, να προσβάλλεις ή να χλευάζεις τους ορθόδοξους ή τους άθεους. Μην βγάζεις χολή με αστειάκια που σε κάνουν να νιώθεις ανώτερος μα γίνεσαι μεγαλύτερος μ@λάκας. Ο ορθόδοξος έχει την πίστη του. Αν τον χλευάζεις και νιώθεις όμορφα μέχρι εκεί φτάνεις. Θυμίζεις εκείνους που αγοράζουν μεγάλο αυτοκίνητο γιατί έχουν κάτι μικρό.

Αν υβρίζεις τον άθεο δεν νομίζω να έχεις Θεό και να σέβεσαι τον πλησίον σου φίλε θρήσκε! Τα μέτρα που παίρνουμε όλοι πρέπει να παίρνονται και σε χώρους προσευχής. Πολύ πιο εύκολα θα κολλήσεις κάτι στο λεωφορείο από ότι σε εκκλησία. Είναι περίοδος που πρέπει να προστατευτούμε άρα να πάρουμε όλοι με αίσθημα ευθύνης όλα τα απαραίτητα μέτρα δίχως φόβο και πάθος.

Ααα πάμε και σε κριτική σε πολιτικούς. Δεν θα γίνουν καρναβαλικες εκδηλώσεις. Κλείσιμο σχολείων. Μισό να σκεφτώ. Τους ψήφισα? Όχι. Άρα “φασίστες!!!” Ας κρίνουμε με λογική και σύνεση. Σύνταξη στα 72 είναι νόμος Κατρουγκαλου, συριζα, Τσίπρα αλλά τώρα κραζεις. Τον ήξερες τον νόμο και ψήφισες και θα ξαναψηφισεις Τσίπρα άρα κάτι δεν πηγαίνει καλά. Όπως και ΝΔ, περιμένετε να δούμε που το πηγαίνει και όλοι θα κριθούν.

Καταλήγω. Δεν είμαστε παν-επιστήμονες. Δεν έχουμε γνώσεις άρα ούτε άποψη για όλα. Πρέπει όμως να κάνουμε έρευνα, ανάλυση, ανάπτυξη για θέματα που αγγίζουν τη ζωή μας, την καθημερινότητα μας. Και πάνω από όλα να αντιληφθούμε ότι καλό θα ήταν να έχουμε ηρεμία, ευγένεια στη συμπεριφορά μας, να προσφέρουμε και να προσπαθούμε πάντα, ώστε να παραδώσουμε ένα αύριο ικανό να υποδεχτεί τα όνειρα των παιδιών μας και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας ώστε να έχουν τη δύναμη να ονειρευτούν, να τολμήσουν, να πράξουν.

Αναγνώστης

Διαφήμιση