Μα ποιος είναι τέλος πάντων ο Λουκάνικος;

Ο πανάξιος διάδοχος του αείμνηστου Κανέλλου, ο σκύλος που φέρει το όνομα Λουκάνικος, βρίσκεται κάθε μέρα αγανακτισμένος στην πλατεία Συντάγματος και πάντα στην πρώτη γραμμή.

Μα ποιος είναι τέλος πάντων ο Λουκάνικος;

Οι κάμερες τον καταγράφουν κάθε βράδυ, ιδιαίτερα ζωηρό, να βρίσκεται μαζί με άλλους διαδηλωτές έξω από τη Βουλή  και να αποδοκιμάζει τους εξερχόμενους βουλευτές.

 

Μα ποιος είναι τέλος πάντων ο Λουκάνικος;

Ο Λουκάνικος είναι γέννημα θρέμμα Εξαρχειώτης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο τρίγωνο Μεσολογγίου, Ναυαρίνου, Χαριλάου Τρικούπη και ανατράφηκε με χάδια και ωραίες μουσικές από τα μπαράκια της περιοχής.

Το άστρο του άρχισε να ανατέλλει το 2008 όταν ο Λουκάνικος έδειξε ότι είναι γεννημένος για μεγάλους και δύσκολους αγώνες συνεχίζοντας την παράδοση, την ιστορία που έγραψε ο μακαρίτης Κανέλλος.

Μα ποιος είναι τέλος πάντων ο Λουκάνικος;

Τα ντοκουμέντα μιλούν από μόνα τους. Βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του μετώπου και βέβαια πάντα στο πλευρό των διαδηλωτών. Δεν έχει χάσει καμιά πορεία και καμιά εκδήλωση διαμαρτυρίας. Αντιλαμβάνεται αμέσως τον «εχθρό» και τον αντιμετωπίζει με γαυγίσματα στη διαπασών.

Ο Λουκάνικος είναι η προσωποποίηση της παροιμίας «σκύλος που γαυγίζει δεν δαγκώνει» αφού φυλάει τα δόντια του μόνον για την αγαπημένη του λιχουδιά… τα λουκάνικα. Άλλωστε οι φήμες λένε ότι οφείλει το όνομά του στην αδυναμία του να αντισταθεί σε ένα λουκάνικο…

Μα ποιος είναι τέλος πάντων ο Λουκάνικος;

Σε μια από τις τελευταίες διαδηλώσεις κάποιοι ξένοι που παρακολουθούσαν τη δράση του, ρώτησαν έλληνες διαδηλωτές το όνομά του. Όταν άκουσαν ότι τον λένε Sausage στο πρόσωπό τους σχηματίστηκε ένα αμήχανο χαμόγελο.. Λογικό, αφού δεν ξέρουν ότι άλλοι έχουν το όνομα, ο Λουκάνικος έχει, όμως, τη χάρη!

Μάλιστα όσο και αν ακούγεται απίστευτο ο «Λουκάνικος» ενέπνευσε και έναν Ευρωπαίο συνθέτη ο οποίος έγραψε ένα τραγούδι το οποίο είναι αφιερωμένο στον «εξεγερμένο σκύλο» της Αθήνας. Το τραγούδι που συνοδεύεται και από ένα χαρακτηριστικό animation κάνει το γύρο του διαδικτύου με την μορφή video clip.

“Οι πλούσιοι συνεχίζουν να γίνονται ολοένα και πιο πλούσιοι, λένε αυτό είναι αλλά ο Λουκ διαφέρει αυτό είναι ξεκάθαρο καθώς προβάλλει από τους καπνούς.

Ας τραγουδήσουμε για τον Λουκάνικο, τον σκύλο επαναστάτη”, λένε οι στίχοι και συνεχίζουν “Είναι μια μάχη μεταξύ των ανθρώπων αλλά αυτός δεν είναι πιόνι, ξέρει ακριβώς με ποια πλευρά τάσσεται, δεν είναι γρανάζι του συστήματος” είναι κάποιοι από τους στίχους του τραγουδιού του David Rovics με τίτλο «The Riot Dog».

source source