Η νοτιοκορεατική βιομηχανία κρέατος σκύλου, αν και θα θέλαμε να μην υπάρχει, δυστυχώς υπάρχει.

Στη Νότια Κορέα υπάρχουν πάνω από 8000 φάρμες σκύλων και ο τζίρος από την πώληση κρέατος ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Η κυβέρνηση της χώρας ούτε έχει νομιμοποιήσει αλλά ούτε έχει απαγορεύσει το εμπόριο σκύλων για τροφή. Έτσι, σύμφωνα με εκτιμήσεις καταναλώνονται πάνω από 2,5 εκατομμύρια σκύλοι κάθε χρόνο.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν χιλιάδες σκυλιά που περιμένουν τον θάνατό τους σε άθλιες συνθήκες. Σκυλιά που ζουν μέσα στο φόβο και στην απελπισία.

Λίγα είναι αυτά που κατάφεραν να γλυτώσουν. Αλλά ακόμη και αυτά, δυσκολεύονται να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους φυσιολογικά.

Πάρτε για παράδειγμα τον Robin και την Kaya. Χρειάστηκε ατέλειωτη φροντίδα και αμέτρητα χάδια για να σταματήσουν να φοβούνται τους ανθρώπους. Μετά την διάσωση τους κατέληξαν σε ένα καταφύγιο ζώων για να επανέλθουν. Αλλά αν και τα μέλη του καταφυγίου κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες να τα κάνουν να νιώσουν καλύτερα, απέτυχαν να εγκλιματιστούν. Έτσι αναγκαστικά στάλθηκαν στο κέντρο αποκατάστασης συμπεριφοράς της ASPCA.

Εκεί, οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν τις πολύ σοβαρές περιπτώσεις και ψάχνουν τρόπους να βοηθήσουν τα σκυλιά με ψυχικά τραύματα να νιώσουν καλύτερα.
Μεγάλωσαν αυτό το σκυλί για να το πουλήσουν για κρέας. Δείτε πόσο φοβισμένο είναι..

Η Kaya είχε μόνιμα αυτή τη στάση..
Μεγάλωσαν αυτό το σκυλί για να το πουλήσουν για κρέας. Δείτε πόσο φοβισμένο είναι..

Αλλά και ο Robin δεν ήθελε να τον πλησιάσει κανείς. Ούτε άνθρωπος άλλα ούτε και άλλος σκύλος.
Μεγάλωσαν αυτό το σκυλί για να το πουλήσουν για κρέας. Δείτε πόσο φοβισμένο είναι..
Τα δύστυχα ζώα ευτυχώς τα κατάφεραν. Δείτε στο συγκινητικό βίντεο πως το προσωπικό της ASPCA τα βοήθησε να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στο άνθρωπο.