Το μήνυμα μιας γυναίκας για μια εμπειρία που έζησε περιμένοντας στην ουρά σε ένα τοπικό κατάστημα ταχυμεταφορών (κούριερ), έγινε viral για κάποιους πολύ σωστούς λόγους. Αυτά είναι τα λόγια που έγραψε …
Μια άγνωστη της έκανε κομπλιμέντο για τα μαλλιά της. Έπειτα όμως κοίταξε τα πόδια της και της είπε...
«Σήμερα φόρεσα ένα σορτς που έφτανε μέχρι τη μέση των μηρών μου, μια αέρινη λευκή μπλούζα, σαγιονάρες και έφυγα από το σπίτι για να κάνω κάποια θελήματα.

Επιτρέψτε μου να σταματήσω για μια στιγμή, για να σας πω ότι χρειάστηκα αρκετό θάρρος, τόσο για να αγοράσω ένα σορτς όσο και για να το φορέσω επειδή τα πόδια μου παρόλο που είναι μαυρισμένα από την κολύμβηση και μυώδη από τον χορό και το κολύμπι, δεν είναι στην κατάσταση στην οποία θα ήθελα να είναι. Δεν ανήκουν στα παραδοσιακά πρότυπα ομορφιάς (διαβάστε: Photoshopped) εξαιτίας της κυτταρίτιδας.

Το δεύτερο από τα θελήματα μου ήταν μια παράδοση στο κατάστημα κούριερ. Στάθηκα στην ουρά ανάμεσα σε δύο γυναίκες.

Η Γυναίκα # 1 μπροστά μου ήταν περίπου εξήντα ετών. Όταν στάθηκα στην ουρά πίσω της, μου χαμογέλασε και μου έκανε ένα κομπλιμέντο για το μαύρισμα και τα μαλλιά μου. Πιάσαμε κουβεντούλα για τον καιρό και τα παιδιά μέχρι που έφτασε η σειρά της για να εξυπηρετηθεί.

Έχοντας καλή διάθεση, γύρισα στη γυναίκα # 2 πίσω μου και της  χαμογέλασα. Ήταν περίπου 30-35 ετών, πολύ ελκυστική, λεπτοκαμωμένη και φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε “Συνυπάρχω”.

Μου λέει: “Τα μαλλιά σας είναι πραγματικά εκπληκτικά”. Έπειτα γύρισε το βλέμμα της προς τα πόδια μου και συνέχισε: “Θα πρέπει όμως να το σκεφτείτε καλύτερα πριν ξαναφορέσετε σορτς”.

Ναι. Διαβάστε το ξανά αυτό.

Το πρόσωπό μου αμέσως κοκκίνισε, όχι από αμηχανία, αλλά από θυμό. Όχι, δεν ήταν θυμός. Ήταν Οργή. Αν με δείτε ποτέ πραγματικά θυμωμένη, τότε θα καταλάβετε τι εννοώ.

Έσφιξα τις γροθιές μου. Το ξέρω γιατί ένιωσα τα νύχια μου να μπήγονται στις παλάμες μου. Τόσα πολλά πράγματα πέρασαν από το μυαλό μου. Επειδή δεν είχα καμία διάθεση να καταλήξω στη φυλακή, αυτό που μου βγήκε και της είπα ήταν το εξής:

«Θα πρέπει και εσείς να το σκεφτείτε καλύτερα πριν ξαναφορέσετε αυτή τη μπλούζα”.

Γύρισα και την αγνόησα μέχρι που έφυγα από το κατάστημα. Ήθελα να πω περισσότερα, αλλά φοβόμουν, περισσότερο από οτιδήποτε, να μην ξεσπάσω σε κλάματα. Το μόνο που ήθελα ήταν να πάω σπίτι και να αλλάξω τα ρούχα μου. Και αυτό με έκανε πραγματικά να θυμώσω.

Το φύλο δεν έχει σημασία.

Η φυλή δεν έχει σημασία.

Η θρησκεία δεν έχει σημασία.

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν έχει σημασία.

Αλλά το πάχος;

Προφανώς το πάχος έχει σημασία.

Και εγώ θα το πάω ένα βήμα παραπέρα και θα πω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία ειδικά εάν είσαι ηθοποιός. Έχει μεγαλύτερη σημασία από ό, τι το ταλέντο. Από ότι η συμπεριφορά. Από ότι οτιδήποτε άλλο. Επειδή το παχουλά κορίτσια δεν πείθουν ως ηρωίδες. Δεν αποτελούν αντικείμενα του πόθου. Αλλά αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα.

Ακούστε με άνθρωποι. Ειδικά εσείς γυναίκες.

Το μεγάλο μέγεθος στα ρούχα δεν σημαίνει κατ ‘ανάγκην κάτι ανθυγιεινό.

Δεν σημαίνει απαραίτητα τεμπελιά.

Δεν σημαίνει ασχήμια, απέχθεια. Δεν σημαίνει ότι είστε ατάλαντοι. Δεν σημαίνει ότι είστε λιγότερο άνθρωποι.

Μπορεί να έχετε πρόβλημα με το σώμα μου. Εγώ όμως δεν έχω. Και έχω δουλέψει πολύ σκληρά στο παρελθόν, μέσα από μια επικριτική οικογένεια και φίλους, μέσα από ένα διαζύγιο, μέσα από την κατάθλιψη, ώστε να μην έχω πλέον κανένα πρόβλημα με το σώμα μου.

Για αυτό λοιπόν γυναίκες. Μην αφήνετε ούτε ένα δάκρυ να πέφτει κάτω.

Να γιορτάζετε αυτό που είστε. Όπως και να είστε.

Κάθε μέρα.”

 ingenues, ή αντικείμενα της σεξουαλικής επιθυμίας. Αλλά αυτό είναι μια ολόκληρη άλλη θέση.

Ακούστε, οι άνθρωποι. Ειδικά οι γυναίκες.

Plus μέγεθος δεν σημαίνει κατ ‘ανάγκην ανθυγιεινό.

Plus μέγεθος δεν σημαίνει απαραίτητα τεμπέλης.

Plus μέγεθος δεν σημαίνει άσχημο ή ανεπιθύμητες ή untalented ή ασυντόνιστη ή λιγότερο. ΑΠΌ. ΑΝΘΡΏΠΙΝΟΣ.

Μπορεί να έχετε ένα πρόβλημα με το σώμα μου. Εγώ δεν κάνω. Και έχω δουλέψει πολύ σκληρά παρελθόν επικριτική οικογένεια και τους φίλους, το παρελθόν το διαζύγιο, το παρελθόν της κατάθλιψης να μην έχουν ένα θέμα με το σώμα μου.

Οι γυναίκες. Μην δάκρυ ο ένας τον άλλο προς τα κάτω.

Γιορτάστε ο ένας τον άλλον.

Κάθε μέρα.”