Μια άστεγη κοιμόνταν στο χώμα έξω από το σπίτι του. Τι έχτισε για αυτήν;
Advertisement

Μια 60χρονη άστεγη γυναίκα, η Σμόκυ, κοιμόνταν κάθε βράδυ στο χώμα, ακριβώς έξω από το σπίτι ενός νεαρού άντρα, του Έλβις Σάμμερ.

Κάθε πρωί που έβλεπε τον Έλβις να περνάει από δίπλα της για να πάει στη δουλειά του, τον ρωτούσε αν έχει κάποιο ανακυκλώσιμο υλικό να της δώσει. Κουβέντα με τη κουβέντα, αναπτύχθηκε μεταξύ τους μια όμορφη φιλία.

Advertisement

Ένα πρωί, ο Έλβις διάβασε ένα άρθρο στο διαδίκτυο για έναν άντρα που κατασκευάζει μικροσκοπικά σπίτια από ανακυκλωμένα υλικά και τα δωρίζει στη συνέχεια σε άστεγους.

Αυτό ήταν. Την ίδια στιγμή αποφάσισε να κάνει το ίδιο. Ανέβαλλε για λίγες μέρες τις πληρωμές των λογαριασμών του και με τα χρήματα που εξοικονόμησε, αγόρασε ξύλα για να φτιάξει στην Σμόκυ το δικό της σπίτι.
Μια άστεγη κοιμόνταν στο χώμα έξω από το σπίτι του. Τι έχτισε για αυτήν;
Του πήρε πέντε ημέρες για να το τελειώσει. Όταν το χάρισε στην Σμόκυ, η συγκινημένη γυναίκα είχε και πάλι τη χαρά, έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια, να κρεμάσει στην πόρτα του δικού της σπιτιού το “Home Sweet Home.»
Μια άστεγη κοιμόνταν στο χώμα έξω από το σπίτι του. Τι έχτισε για αυτήν;

“Δεν είχα που να το φτιάξω και για αυτό το κατασκεύασα στο δρόμο έξω από το σπίτι μου”, είπε ο Έλβις. «Ευτυχώς οι αστυνομικοί που το είδαν ήταν πολύ καλοί και μου είπαν ότι μπορεί να μείνει στο δρόμο. Αρκεί να το μετακινώ σε διαφορετικό σημείο κάθε 72 ώρες.”

Όλα τα υλικά, μεταξύ των οποίων δύο κλειδαριές στην εξώπορτα και τέσσερις ανθεκτικοί τροχοί για να μπορεί να το μετακινεί, του κόστισαν περίπου 500 δολάρια.
Μια άστεγη κοιμόνταν στο χώμα έξω από το σπίτι του. Τι έχτισε για αυτήν;
“Έχω συναντήσει από τότε πολλούς άστεγους με χρυσή καρδιά. Έμαθαν ότι έφτιαξα το σπίτι της Σμόκυ και με ρωτούν συνεχώς αν μπορώ να φτιάξω και σε εκείνους.”

Αν και ο Έλβις δουλεύει τις περισσότερες ώρες της ημέρας σε ένα online κατάστημα λιανικής πώλησης ρούχων, αποφάσισε να ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για να φτιάξει περισσότερα μικροσκοπικά σπίτια για να χαρίσει σε άστεγους.

Σχεδιάζει να τα φτιάξει ελαφρύτερα και με φθηνότερα υλικά, χωρίς όμως να θυσιάζει την αντοχή του σπιτιού.

Επειδή ο ίδιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ολοκληρώσει το project μόνος του, επικοινώνησε με τον Ρικ Σάσσεν, υποδιευθυντή μια εταιρείας με οικοδομικά υλικά.

«Θα ήθελα να προσφέρω στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να τους φτιάξω όσα πιο πολλά σπίτια μπορώ. Για αυτό το σκοπό θα ζητήσω και τη βοήθεια του Δήμου. Έχω κανονίσει ήδη συνάντηση με τον ίδιο τον δήμαρχο Έρικ Γκαρτσέτι” είπε ο Έλβις.

«Η πόλη έχει πολλά υλικά αλλά και αρκετά οικόπεδα που απλά κάθονται και συλλέγουν σκόνη. Γιατί να μην χρησιμοποιηθούν, έστω και προσωρινά, για να σώσουν τις ζωές κάποιων συνανθρώπων μας;”

Ο ‘Ελβις έφτιαξε αυτό το time-lapse βίντεο που παρουσιάζει πως κατασκεύασε, από την αρχή έως το τέλος, το σπίτι της Σμόκυ. Δείτε το:

 

Advertisement