Μια γυναίκα διηγείται μια προσωπική της ιστορία που την άγγιξε και που.. συνεχίζει να την αγγίζει μέχρι σήμερα.

Μια γυναίκα βρήκε έναν 89χρονο να περιπλανιέται μόνος του. Αυτό που έκανε είναι εκπληκτικό.
“Εάν η ιστορία που θα σας διηγηθώ, καταφέρει έστω και έναν από εσάς να κάνει για μια και μόνο φορά κάτι έξω από τα συνηθισμένα, τότε πιστεύω ότι ο κόσμος μας θα γίνει λίγο καλύτερος.

Σήμερα καθώς περπατούσα για το σπίτι μου είδα έναν ηλικιωμένο άντρα να περπατά κατά μήκος του δρόμου πολύ αργά και προσεκτικά. Συνέχισα να περπατώ μα μετά σκέφτηκα, δεν βαριέσαι..

Έτρεξα πίσω του και τον ρώτησα που πηγαίνει. Μου είπε ότι ήθελε να πάει στο μεγάλο σούπερ μάρκετ της περιοχής. Αυτό βρίσκονταν σε μια απόσταση 1,5 μιλίων μακριά από εκεί που ήμασταν.

Τον ρώτησα εάν ήθελε να τον πάω με το αυτοκίνητο μου. Στο πρόσωπο του σχηματίστηκε το μεγαλύτερο χαμόγελο που έχω δει μέχρι σήμερα.

Καθ’ οδόν μου είπε ότι ήταν 89 ετών και ότι ήταν τυφλός κατά 80%. Μου είπε επίσης ότι ζει μόνος στην οδό Punt τα τελευταία 20 χρόνια από τότε που έχασε τη γυναίκα του.

Δυο χρόνια πριν τον χτύπησε αυτοκίνητο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν σταμάτησε, απλά τον παράτησε χτυπημένο στη μέση του δρόμου. Από τότε απέκτησε έναν προβληματικό γοφό.

Κάναμε τα ψώνια του. Εξερευνήσαμε μερικά καταστήματα στα οποία δεν είχε ξαναπάει γιατί ήταν πολύ μακριά από το σπίτι του και καθώς επιστρέφαμε μου είπε το πιο λυπηρό πράγμα. Κανείς δεν τον είχε πλησιάσει τόσο φιλικά για όσο καιρό μπορούσε να θυμηθεί.

Γιατί θα πρέπει οι ηλικιωμένοι άνθρωποι να ζουν τόσο απομονωμένοι και τόσο μοναχικοί; Την επόμενη φορά που θα συναντήσετε μια ηλικιωμένη γυναίκα ή έναν ηλικιωμένο άνδρα που έχει πρόβλημα, προσφερθείτε να βοηθήσετε. Χαμογελάστε τους και για όνομα του θεού, κάντε κάτι. Δεν έχετε ιδέα πόσο φρικιαστικά μοναχική είναι η ζωή τους και τι βιώνουν.

Σήμερα ο Τζόι και εγώ έχουμε γίνει τα καλύτερα φιλαράκια και ανυπομονούμε να έρθει εκείνη η μέρα της εβδομάδας που θα πάμε μαζί για ψώνια.”