Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ενώ αποφασίζουν να πάρουν στο σπίτι τους ένα ζώο, μετά το μετανιώνουν. Περίπου 7.600.000 κατοικίδια εγκαταλείπονται στις Η.Π.Α κάθε χρόνο! Πρόκειται, βέβαια, για έναν αριθμό που πραγματικά σοκάρει! Τα βαριούνται; Αδυνατούν να τα φροντίσουν; Το αποτέλεσμα μένει ίδιο. Ένας τεράστιος αριθμός σκυλιών μένει στο δρόμο.

Μια γυναίκα βρήκε 2 αδέσποτα σκυλιά και τα διέσωσε. Αμέσως μετά έστειλε μήνυμα στον πρώην ιδιοκτήτη τους…

Ευτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι πλήρως ευαισθητοποιημένοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν να φροντίζουν τα ζώα. Όπως και η γυναίκα της ιστορίας μας, η οποία βρήκε δύο εγκατελειμμένα σκυλιά. Προσπάθησε, αλλά μάταια, να βρει τον ιδιοκτήτη τους. Κι αφού απέτυχε και σιγούρεψε πως δεν είχαν χαθεί αλλά άσπλαχνα εγκαταλειφθεί, αποφάσισε να γράψει τις σκέψεις της σε ένα γράμμα.

Η επιστολή της δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο κι αν πούμε πως πέρασε απαρατήρητη θα πούμε ψέματα. Διαβάστε την και θα καταλάβετε γιατί!

“Προφανώς δεν τα ψάχνεις, αλλά εγώ τα βρήκα τα δύο “χαμένα” σκυλιά σου. Δυο ψυχές που κανείς δεν τις ψάχνει. Κι ίσως και να έχει δίκιο που δεν το κάνει. Είναι επιθετικά, γαυγίζουν σε όποιον βρεθεί στο δρόμο τους, λερώνουν και δεν καταλαβαίνουν από εντολές. Προφανώς και δεν ασχολήθηκες ποτέ μαζί τους για να τους μάθεις τα βασικά. Και γιατί να το κάνεις άλλωστε; Τους άνοιξες την πόρτα και τα έδιωξες. Πιθανόν να τα είχε σκοτώσει κάποιο αυτοκίνητο αν δεν είχα βρεθεί εγώ να τα περιμαζέψω.

Δεν είναι στειρωμένα, δεν έχουν ταυτότητα κι είναι σίγουρα κάτι λιγότερο από 12 μηνών. Γιατί τα πέταξες έτσι, βρε βλάκα; Τι σου έφταιξαν; Γιατί σίγουρα τα πέταξες. Έψαξα και δε βρήκα καμία αγγελία εξαφάνισης, ούτε στη γειτονιά μα ούτε και στο ίντερνετ. Πολύ απλά, τα ξεφορτώθηκες. Κι αυτά τα μικρούλια βρέθηκαν να κυκλοφορούν βρώμικα στο δρόμο.

Δε θα τα αφήσω σε κάποιο καταφύγιο ζώων γιατί τα έχεις καταντήσει αγρίμια. Κανείς δε θα θελήσει να τα υιοθετήσει. Κι είναι κρίμα γιατί κάτω από όλη τους τη βρωμιά, τα παράσιτα και την άσχημη συμπεριφορά, ανακάλυψα πως είναι αξιαγάπητα.

Χρειάστηκε ελάχιστη προσπάθεια για να μάθουν τις βασικές εντολές: “Κάθισε”, “Έλα”, “Ησυχία”. Με τον καιρό έπαψαν να είναι τόσο νευρικά και σιγά σιγά καταπολεμάω τις άσχημες συνήθειες που απέκτησαν κοντά σου, άσχημε άνθρωπε!

Είναι όμορφα, έξυπνα και με λίγη καθοδήγηση θα γίνουν τα πιο υπέροχα σκυλιά. Το ένα είναι μικρό, άσπρο, χνουδωτό καθαρόαιμο. Και το άλλο μια καφετιά μικρογραφία μεγαλύτερης ράτσας. Γνωρίζονται μεταξύ τους, γι’αυτό και είμαι σίγουρη πως μεγάλωσαν μαζί. Με τις ίδιες άθλιες συνθήκες που τους επέβαλλες.
Αλλά πλέον γλίτωσαν από σένα. Στάθηκαν τυχερά που μέσα στη μικρότητα σου τα έδιωξες. Τώρα έχουν ελπίδες να ζήσουν μια φυσιολογική, όμορφη ζωή.

Όσο για σένα, αν και δεν είναι του επιπέδου μου να μιλώ έτσι, τράβα στα τσακίδια. Αυτά τα σκυλιά δε σου άξιζαν ποτέ και χαίρομαι που απαλλάχτηκαν από σένα!”

πηγή