Μια κομμώτρια μίλησε με αγένεια σε μια πελάτισσα. Δείτε πως την εκδικήθηκε!
Advertisement

Μια γυναίκα πήγε σε ένα κομμωτήριο για να φτιάξει τα μαλλιά της πριν αναχωρήσει για διακοπές στη Ρώμη με τον σύζυγό της. Πάνω στην κουβέντα, είπε στην κομμώτρια για το επικείμενο ταξίδι της.

Μια κομμώτρια μίλησε με αγένεια σε μια πελάτισσα. Δείτε πως την εκδικήθηκε!

Advertisement

“«Ρώμη; Γιατί να θέλει κάποιος να πάει εκεί;” ήταν η αντίδραση της κομμώτριας μόλις της είπα για το ταξίδι μας και συνέχισε: “Είναι γεμάτο κόσμο και βρώμικο. Είσαι τρελή που θες να πας στη Ρώμη. Με ποια αεροπορική εταιρεία θα ταξιδέψετε;”

«Με την Continental” της απάντησα. «’Έχουμε ταξιδέψει ξανά και έχουμε κάρτα μιλίων.”

“Continental;» αναφώνησε η κομμώτρια. “Αυτή είναι μια τρομακτική αεροπορική εταιρεία. Τα αεροπλάνα τους είναι παλιά, οι αεροσυνοδοί τους άσχημοι και αγενείς, και τα αεροπλάνα της φτάνουν πάντα στον προορισμό τους με καθυστέρηση. Που θα μείνετε στη Ρώμη; Έχετε κλείσει ξενοδοχείο;”

«Ναι, έχουμε κλείσει σε ένα πολύ όμορφο μικρό μέρος πάνω στις όχθες του ποταμού Τίβερη. Ονομάζεται Teste», της είπα.

“Μην συνεχίζεις. Έχω πάει. Όλοι νομίζουν πριν πάνε ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά στην πραγματικότητα είναι χάλια. Σκουπίδια παντού και καθόλου εξυπηρέτηση. Μια χωματερή!”

Προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου και της είπα:

“Θα πάμε και στο Βατικανό. Που ξέρεις, μπορεί να δούμε και τον Πάπα!”

“Αυτός είναι πλούσιος,” γέλασε η κομμώτρια. «Εσύ και ένα εκατομμύριο άλλοι άνθρωποι θέλουν να τον δουν αλλά σιγά μην ασχοληθεί μαζί σου. Αυτός σε βλέπει σαν μυρμήγκι. Καλή τύχη στο άθλιο ταξίδι σου. Πίστεψε με, θα την χρειαστείς!”

Ένα μήνα αργότερα επιστρέψαμε από την Ρώμη. Είχα αλλάξει χτένισμα αλλά ήθελα να δω την κομμώτρια και για αυτό ξαναπήγα στο κομμωτήριο της.

Κάθισα στην καρέκλα και όπως ήταν φυσικό με ρώτησε για το ταξίδι μας.

«Ήταν υπέροχο,” της είπα. «Όχι μόνο ήμασταν στην ώρα μας στο αεροδρόμιο της Ρώμης αλλά ταξιδέψαμε και με ένα ολοκαίνουργιο αεροπλάνο της Continental. Να φανταστείς, επειδή είχαν κάνει υπεράριθμες κρατήσεις, μας ζήτησαν να ταξιδέψουμε στην πρώτη θέση. Φυσικά και δεχθήκαμε. Το φαγητό και το κρασί ήταν υπέροχα και είχα έναν όμορφο, ευγενικό 28χρονο φροντιστή συνεχώς πάνω από το κεφάλι μου να με περιποιείται.”

“Το ξενοδοχείο όμως χάλια ε;” μου είπε η κομμώτρια περιμένοντας επιβεβαίωση.

“Το ξενοδοχείο ήταν μεγάλο! Είχαν μόλις τελειώσει μια ανακαίνιση του χώρου που τους κόστισε σχεδόν 5.000.000 ευρώ. Το έκαναν ένα κόσμημα, ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην πόλη. Ήμασταν τόσο τυχεροί και εκεί, που μας ζήτησαν να πάμε στην σουίτα χωρίς καμία χρέωση επειδή είχαν υπεράριθμες κρατήσεις δωματίων! “

“Λοιπόν,” μουρμούρισε η κομμώτρια, “όλα ωραία και καλά, αλλά ξέρω ότι δεν καταφέρατε να δείτε τον Πάπα.”

“Στην πραγματικότητα, ήμασταν τόσο τυχεροί! Όταν πήγαμε στο Βατικανό κάποιος από την φρουρά με χτύπησε στον ώμο και όταν γύρισα μου εξήγησε ότι ο Πάπας θέλει να μιλήσει με κάποιους από τους επισκέπτες. Μας ζήτησε, αν είχαμε την καλοσύνη να πάμε στο ιδιωτικό του δωμάτιο και να τον περιμένουμε να έρθει.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Πάπας μπήκε από την πόρτα και έσφιξε το χέρι μου! Γονάτισα και μου είπε μερικά λόγια.”

“Αλήθεια! Τι σου είπε;” με ρώτησε έκπληκτη η κομμώτρια.

Με ρώτησε, “Ποιος σου έφτιαξε τόσο χάλια τα μαλλιά σου;” της απάντησα!”

Advertisement