Πρόσφατα, η κινητοποίηση και ο τρόπος σκέψης μιας 15χρονης εξέπληξε τα μέλη της οργάνωσης “Χαμόγελο του Παιδιού”!
Μια 15χρονη πήρε την απόφαση να αλλάξει τη ζωή της. Και το κατάφερε..
Το κορίτσι παρά τη μικρή της ηλικία ενήργησε με μεγάλη ωριμότητα και κατάφερε να διακρίνει τι θα ήταν καλύτερο για αυτή και να το διεκδικήσει.

Ας αφήσουμε τους ανθρώπους από το “Χαμόγελο του παιδιού” να διηγηθούν την ιστορία:

“Ένα κορίτσι που μεγάλωνε με δυο γονείς εξαρτημένους από ουσίες και αλκοόλ, οι οποίοι την ανάγκαζαν να ζητιανεύει και να ζει σε άθλιες συνθήκες. Ένα κορίτσι που δεν ήξερε τι σημαίνει αγάπη, ανεμελιά, ξεγνοιασιά και πολλά άλλα που θεωρούμε δεδομένα και αυτονόητα! Ένα κορίτσι, που όπως μας είπε, δεν ήθελε να ζει άλλο σε ένα περιβάλλον που την κάνει να νιώθει ανεπιθύμητη!
 
Αποφάσισε να απευθυνθεί στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ζητώντας να τη βοηθήσουν για να φιλοξενηθεί κάπου που θα νιώθει ασφαλής και θα έχει αγάπη.
 
Από την πρώτη στιγμή κληθήκαμε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056» να βρεθούμε δίπλα σε αυτό το παιδί, μεταφέροντας την αρχικά σε ένα προστατευμένο περιβάλλον και προσπαθώντας να είμαστε δίπλα της για να νιώθει ασφαλής.
 
Μόνη της διεκδίκησε και τη φιλοξενία της σε Σπίτι του Οργανισμού μας…. αποφάσισε να στείλει ένα γράμμα και αφού μοιράστηκε όσα θα ήθελε μαζί μας…. ζήτησε να φιλοξενηθεί στα Σπίτια μας…. με τον πιο όμορφο τρόπο:

Περιγράφοντας τον εαυτό της ως «ένα κορίτσι με χαμόγελο το οποίο θέλει να έρθει στο Χαμόγελο»!

Αυτό λοιπόν το κορίτσι, που έχει μάθει να διεκδικεί το καλύτερο για τον εαυτό της, είμαστε πολύ τυχεροί που το έχουμε στην οικογένειά μας, στην οικογένεια του Χαμόγελου!!!”

Ένα μεγάλο μπράβο στην μικρό κορίτσι αλλά και στους ανθρώπους που το βοήθησαν.