Το κορυφαίο διαδραστικό – βιωματικό θεματικό πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας άνοιξε στη Θεσσαλονίκη!

Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε

Μια μοναδική εμπειρία στο Περίπτερο 1 της ΔΕΘ, σε 2.500τμ στεγασμένου χώρου.

Ας δούμε την επίσκεψη από την αρχή και στη συνέχεια να κάνουμε μια φωτογραφική περιήγηση χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού.

Αρχικά, είναι μεγάλη ευκολία να επισκέπτεσαι ένα θεματικό πάρκο που βρίσκεται στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης και σου παρέχει δωρεάν Parking (μόνο από την Πύλη Εμπορίου, από την Εγνατία, απέναντι από τα Πανεπιστήμια).

Στην είσοδο ένας μεγάλος χώρος αναμονής όπου δεσπόζει ο Ηρακλής καθισμένος σε πραγματικές διαστάσεις, καθώς η Μυθολογία λέει ότι ο Ηρακλής είχε ύψος 2,90μ.

Δημιουργούνται γκρουπάκια ανά 10′ και κάθε γκρουπ μπαίνει στο Πάρκο από τον Δρόμο της Αρετής. Από την πρώτη στιγμή αντιλαμβανόμαστε την προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.

Ξεναγοί (ιδιαίτερα ταλαντούχοι) μας υποδέχονται στο πρώτο τμήμα του Μουσείου που μαθαίνουμε με ιδιαίτερο τρόπο για την αρχή της Μυθολογίας, από το Χάος μέχρι τη γέννηση του Ηρακλή.
Στη συνέχεια μπαίνουμε σε ένα Μουσείο με πολύ ωραία χρώματα και αισθητική. Η ξενάγηση συνεχίζεται με πληροφορίες που πολλές δεν γνωρίζαμε αλλά και με πάρα πολλές χιουμοριστικές ατάκες. «Υπέυθυνοι» γι’ αυτό, ένα μεγάλο επιστημονικό επιτελείο. Για το χιούμορ: ο μοναδικός Γιάννης Σερβετάς.

Σε άλλον χώρο μια μοναδική εικονογράφηση κάθε άθλου ξεχωριστά και στη μέση να δεσπόζει ένας τρισδιάστατος χάρτης με κάθε σημείο της Γης που έδρασε ο Ηρακλής για να πετύχει την αυτοκάθαρσή του.

Μετά σε μια μικρή αίθουσα φτιαγμένη σαν γαλαξίας για ν’ ακούσουμε ακόμα έναν μύθο λιγότερο γνωστό από τους άλλους.

Οι ξεναγοί αλλάζουν, τα κοστούμια εντυπωσιακά, μας βάζουν σε έναν σχετικά μικρό χώρο από όπου θα ξεκινήσει ένα βιωματικό ταξίδι στους Άθλους. Ένα βίντεο με τον Γιάννη Σερβετά που μας παρουσιάζει το τι θα δούμε στη συνέχεια, στην τεράστια Αίθουσα των Άθλων, με τον δικό του απολαυστικό τρόπο.
Σημείο κλειδί: Ο Σερβετάς ως Κάβειρος μας εξηγεί με χιούμορ πως γινόμαστε αόρατοι και δεν κινδυνεύουμε από τα φυλακισμένα τέρατα των Άθλων του Ηρακλή και μας προετοιμάζει για τον 13ο Άθλο, που είναι μια εμπειρία για όλους εμάς.

Η Αίθουσα των Άθλων

Όλοι οι Άθλοι στο φυσικό τους περιβάλλον, τα «τέρατα» και τα θηρία σχεδόν ζωντανά καθώς κινούνται και βγάζουν ήχους, οι Αμαζόνες και οι Κάβειροι που μας ξεναγούν ανεξάντλητοι και η εμπειρία εξαιρετική!

Φυσικά η πιο δύσκολη αναπαράσταση ήταν στους Σταύλους του Αυγεία που έγινε όμως με έναν πολύ έξυπνο τρόπο. Μια μεγάλη κατασκευή που δείχνει παραστατικά πως ο Ηρακλής καθάρισε τους Σταύλους χρησιμοποιώντας το μυαλό του.

Η Λερναία Ύδρα δεσπόζει πάνω σε μια μικρή λίμνη με νερό, το πανέμορφο Ελάφι με τα Χρυσά κέρατα, ο Ταύρος σε μια παραλία της Κρήτης, τα Άγρια Άλογα αλυσοδεμένα σε σκοτεινό κελί, η λαμπερό ζώνη της Ιππολύτης σε ένα βράχο κλπ
Κάθε Άθλος μια μικρή ενότητα για να φτάσουμε στο τέλος στον Κέρβερο που φυλάει την Πύλη του Άδη. Φαίνεται τρομακτικός αλλά όλα γίνονται με ιδιαίτερο χιούμορ και έτσι κυριολεκτικά κανένα παιδάκι δεν φοβήθηκε ούτε για μια στιγμή.

Ο 13ος Άθλος

Βγαίνοντας από την αίθουσα των Άθλων, πηγαίνουμε σε μία ακόμα αίθουσα διαμορφωμένη σαν στούντιο με μικρές κερκίδες. Εκεί όλοι μαζί προσπαθούν να διεκπεραιώσουν τον 13ο άθλο: την κατάκτηση της γνώσης.

Παρουσιαστής ο… Μάντης Τειρεσίας. Ένα παιχνίδι με πολύ γέλιο που συμμετέχουν γονείς και παιδιά. Κρατάει περίπου 15′ και στο τέλος φεύγουν όλοι με τεράστια χαμόγελα!

Δώρα

Μεγάλη έκπληξη: τα δώρα! Σακουλάκια με ζυμαρικά και ένα ευφυέστατο έντυπο με συνταγές από τα ζυμαρικά Ήλιος, ένα υπέροχο μικρό βιβλίο με τους Άθλους του Ηρακλή(!) και μικρές λιχουδιές όπως παστέλια Jannis. Πρώτη φορά συναντάμε κάτι τέτοιο σε θεματικό πάρκο.

Συμπέρασμα

Το θεματικό πάρκο «Ηρακλής: οι 12 Άθλοι» είναι μια εμπειρία που τη ζεις κυριολεκτικά. Απενοχοποιεί την έννοια του Μουσείου ως κάτι βαρετό, καθώς συνδυάζει τη γνώση και την εκπαίδευση με ψυχαγωγικό τρόπο. Ένα πάρκο που στο λίγο διάστημα που θα μείνει στη Θεσσαλονίκη πρέπει να το επισκεφτούμε όλοι.

Στη συνέχεια, καθώς βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο, δείχνοντας με εξαιρετικό τρόπο την Ελληνική Μυθολογία για την οποία ο Carl Jung είπε ότι είναι η βάση της παιδείας.

Πληροφορίες για το Θεματικό Πάρκο

Τόπος: ΔΕΘ-HELEXPO, Εγνατίας 154 Θεσσαλονίκη, Περίπτερο 1.
Διάρκεια: 30 Σεπτεμβρίου 2018 – 27 Ιανουαρίου 2019

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 7 €/άτομο
Οικογενειακό (2 γονείς με 2 παιδιά): 22€
Οργανωμένα groups και σχολικές εκδρομές: 6 €/άτομο
Άνεργοι (μόνο Παρασκευή με επίδειξη κάρτας ανεργίας): 4€
Παιδιά κάτω των 3 ετών: ΔΩΡΕΑΝ

Ωράριο:
Δευτέρα έως Πέμπτη 09.00 – 13.00
Παρασκευή 09.00 – 13.00 & 17.00 – 21.00
Σάββατο 11.00 – 20:00
Κυριακή 11.00 – 19:00
*τελευταία είσοδος στο πάρκο 50′ λεπτά πριν το κλείσιμο

Parking: Δωρεάν, από την Πύλη Εμπορίου, Εγνατία απέναντι από τα Πανεπιστήμια.

Κρατήσεις για οργανωμένες εκδρομές και σχολεία 2310291263 Δεν χρειάζεται κράτηση για μεμονωμένες επισκέψεις.
Για περισσότερες πληροφορίες 2310 291 270.

Δείτε τη φωτογραφική περιήγηση από το thessalonikiartsandculture

 

Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε Μπήκαμε στο εσωτερικό του πρώτου θεματικού πάρκου για την Ελληνική μυθολογία και το παρουσιάζουμε