Σκέψεις

Μ. Πασχαλίδης: «Δεν θα λέμε στα κορίτσια να προσέχουν, να λέμε στα αγόρια να μην είναι μ@λ@κες. Πιο απλό δεν είναι;» (βίντεο)

advertisement

Ο Μίλτος Πασχαλίδης, με αφορμή τη μουσική συνεργασία του με τον Γιάννη Κότσιρα, μίλησε στο Mega για τις αλλαγές που παρατηρεί στην κοινωνία και τα πολιτικά γεγονότα που επηρεάζουν την εποχή μας.

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός αναφέρθηκε επίσης στις μουσικές επιλογές της νεολαίας, εκφράζοντας τόσο ανησυχίες όσο και ελπίδες για το μέλλον της τέχνης και της δημιουργίας.

«Η συζήτηση γύρω από το έντεχνο τραγούδι είναι μια παρεξήγηση», δήλωσε στην εκπομπή «Εξελίξεις τώρα». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο όρος «έντεχνο» είναι προβληματικός, καθώς θα απαιτούσε την ύπαρξη και του όρου «άτεχνο». Ο ίδιος ξεχωρίζει τα τραγούδια ανάλογα με το αν βασίζονται στη μνήμη ή στη λήθη, δηλώνοντας ότι ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

Σε ό,τι αφορά την «απώλεια», σημείωσε πως τη βιώνει ως «τρύπες» που δεν γεμίζουν ποτέ. «Ειδικά ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας αλλά και ο Άλκης Αλκαίος, θα ήθελα να νιώθουν ότι είμαι αντάξιος τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το ζήτημα του ποιοι καλλιτέχνες θα πρέπει να εμφανίζονται στο Ηρώδειο, είπε: «Ο κάθε καλλιτέχνης θα πρέπει να ξέρει αν μπορεί και αν έχει νόημα να παίξει στο Ηρώδειο. Το να υπάρχει μία “αισθητική αστυνομία” με βρίσκει αντίθετο».

advertisement

Αναφερόμενος στη βία και τις γυναικοκτονίες, ο Μίλτος Πασχαλίδης τόνισε: «Δεν θα λέμε στα κορίτσια να προσέχουν, να λέμε στα αγόρια να μην είναι μ@@@κες…. Ποιο απλό δεν είναι;».

Ερωτηθείς για την τραπ μουσική, ξεκαθάρισε ότι δεν του αρέσει, αλλά πρόσθεσε: «Η παρέμβαση όμως του ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) για την τραπ είναι ανοησία. Η λογοκρισία παραπέμπει στη χούντα».

Όσον αφορά την πολιτική του στάση, δήλωσε: «Μετά από 30 και χρόνια το ΚΚΕ είναι κάτι σαν το σπίτι μου». Παράλληλα, σχολίασε την άνοδο της ακροδεξιάς, λέγοντας: «Στην πολιτική σκηνή με ενοχλεί που υπάρχουν κάτι κόμματα που δεν ξέρουμε πού υπάρχουνε, είναι πιο δεξιά της δεξιάς, έχουν εμφανιστεί κόμματα ακροδεξιάς και υπάρχει πολύς κόσμος που τα ψηφίζει».

Ολοκληρώνοντας, ανέφερε: «Ο καλλιτέχνης δικαιούται να ψηφίζει ό,τι θέλει, τα έργα του ανήκουν στο λαό».

Δείτε το βίντεο

advertisement
Back to top button