Ενημέρωση

Νία Βαρντάλος σε Βρετανικό Μουσείο: “Τα κλεμμένα Γλυπτά μας πίσω στον Παρθενώνα, εκεί που ανήκουν..”

«Θα έρθω να τα πάρω, έχω μεγάλη τσάντα», έγραψε στην ανάρτησή της η διάσημη ηθοποιός 

Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και η αδιάκοπη και συντονισμένη μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως αποτέλεσε την «πέτρα του σκανδάλου» για την πρωτόγνωρη συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ. 

Ανάμεσα σε εκείνους που πήραν θέση είναι και η Νία Βαρντάλος, η οποία με τον δικό της τρόπο ζητά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, εκεί που ανήκουν.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός έγραψε στο Instagram:

«Αγαπητό Βρετανικό Μουσείο, θα εκτιμούσαμε τα κλεμμένα Γλυπτά μας πίσω στον Παρθενώνα, όπου ανήκουν. Σας ευχαριστούμε. ~ Ελλάδα

Υ.Γ. Θα έρθω να τα πάρω, έχω μεγάλη τσάντα».

Να υπενθυμίσουμε ότι τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει διπλωματική κρίση μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου μετά την αιφνιδιαστική και κυριολεκτικά στο παρά πέντε ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών, Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρίσι Σούνακ, μετά από πρωτοβουλία του τελευταίου.

Όπως αναφέρουν τα Βρετανικά ΜΜΕ, ο λόγος πίσω από αυτήν την αιφνιδιαστική απόφαση της Ντάουνινγκ Στρίτ ήταν η ενόχληση του Βρετανού πρωθυπουργού για τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη του στο BBC ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας στο BBC ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα «θα φαίνονταν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν είναι ζήτημα επιστροφής, τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα και εκλάπησαν».

«Για εμάς είναι ζήτημα επανένωσης, πού μπορείς να θαυμάσεις καλύτερα αυτά τα σημαντικά μνημεία. Αν κόβαμε μισή τη Μόνα Λίζα και η μισή ήταν στο Λούβρο, τι θα συνέβαινε;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ώρα λοιπόν που ο  Κυριάκος Μητσοτάκης συναντούσε τον αρχηγό των Εργατικών της Βρετανίας Κιθ Στάρμερ, ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα Μάθιου Λοτζ ενημέρωσε τη διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Άννα-Μαρία-Ελένη Μπούρα ότι ο Ρίσι Σούνακ έλαβε την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Back to top button