Ρομαντική ατμόσφαιρα και παραδοσιακό χρώμα

Μια από τις πλέον όμορφες πόλεις της Ελλάδας, το Ναύπλιο, βρίσκεται μόλις δυό ώρες από την Αθήνα.

By Ritikuk shutterstock

Το Ναύπλιο προσφέρεται όσο λίγοι άλλοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο, μια και στις ωραίες πλατείες, τα γραφικά στενά και τα ιστορικά μνημεία του έχουν αφήσει ευδιάκριτα τα ίχνη τους Βυζαντινοί, Φράγκοι, Ενετοί, Τούρκοι και Νεοέλληνες, αλλά και άνθρωποι που επηρέασαν καθοριστικά την ιστορία της πατρίδας μας, όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Καποδίστριας και ο Όθωνας.

Διαφήμιση
By Olena Z shutterstock

Τους δρόμους της πόλης στολίζουν κομψά νεοκλασικά, παλαιές εκκλησίες, ιστορικές πλατείες, ξενοδοχεία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, καφέ, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα με ιδιαίτερο στυλ.

By Stamatios Manousis shutterstock

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν η πλατεία Συντάγματος, «ιταλική πιάτσα» στην καρδιά της παλαιάς πόλης (πλατεία Πλατάνου, πλατεία Λουδοβίκου, πλατεία Στρατώνος και πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Β’, οι επιπρόσθετες ονομασίες της στο διάβα των αιώνων), η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Γεωργίου, χτισμένος από τους Ενετούς, και η εκκλησία της Γέννησης της Θεοτόκου.

By Solomakha shutterstock

Την πόλη του Ναυπλίου στεφανώνει το Παλαμήδι, το φημισμένο κάστρο ανατολικά της Ακροναυπλίας. Στο μέσον του γραφικού λιμανιού του Ναυπλίου δεσπόζει το περιώνυμο Μπούρτζι.

By Georgios Tsichlis shutterstock
By Marija Vujosevic shutterstock
By Heracles Kritikos shutterstock
By Konstantin Kopachinsky shutterstock

By Milan Gonda shutterstock
By Georgios Kritsotakis shutterstock
By Pit Stock shutterstock
By Solomakha shutterstock
By stefanel shutterstock
By alexandros petrakis shutterstock

Δείτε το βίντεο του haanity

Πληροφορίες: patrasevents

Διαφήμιση