Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα καθίσματα των λεωφορείων έχουν αυτά τα περίεργα καλύμματα; Το μυστήριο λύθηκε!
Advertisement

Αν ταξιδεύετε συχνά με λεωφορείο τότε σίγουρα έχετε προσέξει ότι τα καθίσματα έχουν συνήθως μοτίβα με περίεργα σχήματα και χρώματα. Δεν έχει σημασία το πόσο παλιό ή πόσο καινούργιο είναι το λεωφορείο. Τα περίεργα καθίσματα πάντα θα βρίσκονται εκεί για να σας κάνουν να αναρωτιέστε..

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιου είδους σκοτεινή συνωμοσία. Ο λόγος που υπάρχουν είναι πολύ πιο πρακτικός!
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα καθίσματα των λεωφορείων έχουν αυτά τα περίεργα καλύμματα; Το μυστήριο λύθηκε!

Advertisement

Το πιθανότερο είναι ότι αν έχετε επισκεφτεί κάποιο κρατικό κτίριο θα έχετε δει και μεγάλα χαλιά με ανάλογης περιπλοκότητας σχήματα. Με την πρώτη ματιά δείχνουν εντυπωσιακά, “επίσημα” και ζεσταίνουν το χώρο. Αν περπατήσετε απλά πάνω τους, τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί. Αν όμως χτυπήσετε με δύναμη το πόδι σας πάνω τους, τότε ένα σύννεφο από σκόνη θα γεμίσει την αίθουσα.

Το παλιό ρητό “ότι λάμπει δεν είναι χρυσός”, το εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο.

Τα χαλιά κάτω από το περίπλοκα χρώματα και σχήματα κρύβουν τεράστιες ποσότητες βρωμιάς και σκόνης. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα καθίσματα των λεωφορείων. Μπορεί επιφανειακά να μοιάζουν σχετικά καθαρά αλλά δοκιμάστε να χτυπήσετε κάποιο με δύναμη..

Δεν το πιστεύετε; Δείτε και μόνοι σας:

 

 

Εντυπωσιακό έτσι δεν είναι; Φανταστείτε τώρα τα καθίσματα να ήταν απλά.. άσπρα. Θα κάθονταν κανείς στο λεωφορείο; Αν δεν είχαν σκεφτεί αυτή την έξυπνη λύση οι άνθρωποι που τα σχεδίασαν, οι επιβάτες των λεωφορείων θα καυγάδιζαν για το ποιος θα σταθεί όρθιος!

Advertisement