Για όσους από εσάς δεν έχετε δει αυτό το βίντεο, μάλλον πρόκειται για ένα από τα πιο συγκινητικά που υπάρχουν στο διαδίκτυο! Αν αυτή η δυνατή ιστορία μπορεί να εμπνεύσει κάποιον φίλο σας, μπορείτε να την μοιραστείτε μαζί τους.

Ο Άρθουρ Μπούρμαν ήταν για 15 χρόνια ένας ανάπηρος βετεράνος του πολέμου του Κόλπου. Οι γιατροί του, του είχαν πει ότι ποτέ δεν θα μπορέσει να περπατήσει ξανά χωρίς βοήθεια.

Κάποια μέρα διάβασε κάποιο άρθρο για τον Ντάιαμοντ Ντάλας Πέιτζ, έναν Αμερικανό πρώην επαγγελματία παλαιστή, ηθοποιό αλλά και γυμναστή, που αναφέρονταν στα οφέλη της Γιόγκα. Μην έχοντας τίποτα να χάσει ο Άρθουρ αποφάσισε να δώσει και στη Γιόγκα μια ευκαιρία.

Επειδή οι ασκήσεις που έπρεπε να κάνει ήταν πολύ δύσκολες για την σωματική του κατάσταση, καθώς η διαδικασία εκτέλεσης των ασκήσεων απαιτούσε μεγάλη φυσική δύναμη που δεν διέθετε, έστειλε ένα email στον Ντάλας μέσα από το οποίο του διηγούνταν την ιστορία του και του ζητούσε τις συμβουλές του.

Ο Ντάλας συγκινήθηκε από την ιστορία του, επικοινώνησε μαζί του και τον ενθάρρυνε να συνεχίσει να πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Ότι όλα είναι πιθανά και ας ισχυρίζονται οι γιατροί του το αντίθετο.

Ο Άρθουρ ξεκίνησε την προσπάθεια του και δεν την σταμάτησε ποτέ. Ούτε όταν είδε τον εαυτό του να σωριάζεται πολλές φορές στο έδαφος κατά την διαδικασία των ασκήσεων. Ήταν επίμονος, αποφασισμένος και πολύ υπομονετικός.

Πολύ γρήγορα είδε τις προσπάθειες του να αποφέρουν καρπούς. Ο Άρθουρ, άρχισε να επανακτά σιγά, σιγά τις δυνάμεις του και να χάνει βάρος, με θεαματικό ρυθμό.

Λόγω της εξειδικευμένης προπόνησης DDP, απέκτησε ισορροπία και ευελιξία – η οποία του έδωσε την ελπίδα ότι ίσως κάποια μέρα, να μπορέσει να περπατήσει ξανά.

Οι γιατροί του του είπαν ότι δεν πρόκειται να περπατήσει ξανά. Ο ίδιος όμως είχε άλλη γνώμη

Η ιστορία του εξηγεί γιατί είναι λάθος να βάζουμε όρια στο τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Οι δυνατότητες μας είναι απεριόριστες και ας μην το γνωρίζουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι πίστη στον εαυτό μας, προσπάθεια και υπομονή.

Ούτε ο Άρθουρ αλλά ούτε και ο Ντάλας ήξεραν ότι κάποτε οι προσπάθειες του ανάπηρου Βετεράνου θα είχαν αποτέλεσμα. Σε λιγότερο από ένα χρόνο όμως ο Άρθουρ άλλαξε εντελώς τη ζωή του.

Μη χάνετε χρόνο, πάρτε τον έλεγχο της ζωής σας και προσπαθήστε να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας. Ποιος ξέρει, μπορεί και να τα καταφέρετε. Όπως ο Αρθουρ!

Δείτε την όμορφη ιστορία στο βίντεο: