Οι διάσημοι βράχοι του Μοχέρ

Οι παράκτιοι βράχοι του Μοχέρ (Cliffs of Moher) είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία της Ιρλανδίας αλλά και ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της χώρας. Οι τεράστιοι βράχοι που βρίσκονται στο County Clare και έχουν θέα προς τον Ατλαντικό Ωκεανό ορθώνονται σε ύψος που φτάνει τα 214 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Υπάρχουν πολλά ζώα που έχουν για σπίτι τους τους θεόρατους βράχους. Ανάμεσα τους πάνω από 20 είδη πουλιών, γλάροι, γεράκια, κοράκια, θαλασσοκόρακες.

Στην μέση περίπου των βράχων βρίσκεται ένας στρογγυλός πέτρινος πύργος, ο Πύργος O’Brien. Ο μοναχικός πύργος χτίστηκε το 1835 από τον Sir Cornelius O’Brien για να εντυπωσιάζει τις γυναίκες που προσκαλούσε σπίτι του. Από την κορυφή του πύργου ο επισκέπτης μπορεί να δει τα νησιά Aran στο Galway Bay , τα Maumturks και τις Δώδεκα οροσειρές Pins προς τα βόρεια στο Γκάλγουεϊ.

Οι βράχοι του Μοχέρ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ιρλανδία και ήταν στην κορυφή του καταλόγου των αξιοθέατων το 2006 προσελκύοντας ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

Αν οι φωτογραφίες που θα σας παρουσιάσουμε στην συνέχεια σας θυμίζουν κάτι είναι γιατί οι περίφημοι βράχοι έχουν εμφανιστεί σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές, στην τηλεόραση ακόμη και σε βιντεοκλίπ. Στους βράχους του Μοχέρ έχουν γυριστεί σκηνές από το «Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκηπας» (2009), το «The Princess Bride» (1987) αλλά και το «Leap Year» (2010). Στην τηλεόραση, οι βράχοι εμφανίζονται σε δυο επεισόδια του Father Ted ενώ καλλιτέχνες όπως οι Maroon 5 στο «Runaway» , οι Westlife στο «My Love» και ο Rich Mullins στο «Green Color» ταξίδεψαν μέχρι την Ιρλανδία για να γυρίσουν τα μουσικά βιντεοκλίπ τους.