Advertisement

Ήταν «σκηνοθετημένη» από την αμερικανική κυβέρνηση η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους; Ένας στους επτά Αμερικανούς απαντά με βεβαιότητα «ναι»

Θεωρίες συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου

Advertisement

Ο Μπιν Λάντεν δεν έχει καμιά σχέση: η 11η Σεπτεμβρίου ήταν μια συνωμοσία της κυβέρνησης Μπους με στόχο να δικαιολογήσει τις εισβολές στο Αφγανιστάν και το Ιράκ… Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τις επιθέσεις, όμως οι θεωρίες συνωμοσίας δεν λένε να ξεφτίσουν. Περιφρονώντας αναρίθμητες επίσημες, ανεξάρτητες ή δημοσιογραφικές έρευνες, συχνά ακόμη και προσβάλλοντας την κοινή λογική, ένας Αμερικανός στους επτά δηλώνει πεπεισμένος πως η αμερικανική κυβέρνηση ήταν αναμειγμένη σε συνωμοσία για τη σκηνοθεσία των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου που κόστισαν τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους. Μάλιστα η πεποίθηση πως υπήρξε συνωμοσία είναι πιο διαδεδομένη μεταξύ των νεοτέρων, καθώς την προσυπογράφει το 24% των προσώπων ηλικίας 16-24 ετών.

Θεωρίες συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου

 

Από τη δολοφονία του Κένεντι μέχρι τις αμφιβολίες για την εθνικότητα του Μπαράκ Ομπάμα, οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν μακρά ιστορία στις ΗΠΑ. Οι θιασώτες τους όμως παραμένουν μια μειονότητα και είναι ο στόχος των αντι-συνωμοσιολόγων σε ιστότοπους όπως ο www.debunking911.com. Από την άλλη, «όταν δει κανείς τις θεωρίες συνωμοσίας που είχε προωθήσει η ίδια η κυβέρνηση Μπους για τις σχέσεις ανάμεσα στον Σαντάμ Χουσεΐν και τον Μπιν Λάντεν και για τα όπλα μαζικής καταστροφής που δήθεν είχε στην κατοχή του ο πρώην πρόεδρος του Ιράκ, η δυσπιστία των Αμερικανών μπορεί να γίνει κατανοητή» λέει η ιστορικός Κάθι Ολμστεντ του Πανεπιστημίου Ντέιβις στην Καλιφόρνια.

Θεωρίες συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου

1 Γιατί δεν αναχαιτίσθηκε ούτε ένα από τα αεροπλάνα;

Συνωμοσιολόγοι: Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι έδωσε διαταγή να μην αναχαιτιστούν.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι αεροπειρατές είχαν σταματήσει τη λειτουργία του τρανσπόντερ, το οποίο υποδεικνύει την ακριβή θέση του αεροπλάνου. Υπήρξε επίσης πρόβλημα επικοινωνίας ανάμεσα στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας της πολιτικής αεροπορίας (FAA) και τις ένοπλες δυνάμεις.

2 Γιατί κατέρρευσαν τόσο γρήγορα οι δίδυμοι πύργοι;

Συνωμοσιολόγοι: Οι δίδυμοι πύργοι καταστράφηκαν με ελεγχόμενες εκρήξεις κατεδάφισης. Οι θεωρίες επισημαίνουν τη γρήγορη κατάρρευσή τους, τη σύντομη διάρκεια των πυρκαγιών και τις αναφορές για ήχους εκρήξεων λίγο πριν από την κατάρρευση.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Τα αεροπλάνα προκάλεσαν ζημιές σε κολόνες στήριξης των κτιρίων ενώ αχρήστευσαν επίσης την αντιπυρική προστασία. Χύθηκαν περίπου 10.000 γαλόνια καύσιμου αεριωθουμένων και θερμοκρασίες ώς 1.000 βαθμούς Κελσίου έκαναν τα πατώματα να στραβώσουν και τις κολόνες να λυγίσουν, προκαλώντας ήχους «εκρήξεων». Το βάρος των ορόφων δημιούργησε ένα δυναμικό φορτίο πολύ μεγαλύτερο από αυτό για το οποίο είχαν σχεδιαστεί οι κολόνες.

3 Πώς μπορεί ένας ερασιτέχνης πιλότος να πραγματοποιήσει έναν περίπλοκο ελιγμό και να ρίξει ένα μεγάλο επιβατικό αεροπλάνο στο Πεντάγωνο χωρίς να αφήσει ίχνη;

Συνωμοσιολόγοι: Στο Πεντάγωνο δεν έπεσε το Μπόινγκ 757 αλλά ένας πύραυλος. Το αεροπλάνο δεν βρισκόταν υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα αλλά του ίδιου του Πενταγώνου.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Συντρίμμια αεροπλάνου και τα μαύρα κουτιά βρέθηκαν στον τόπο της καταστροφής. Υπάρχουν πολλά βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν συντρίμμια αεροπλάνου, καθώς και ενδείξεις για την πορεία που αυτό ακολούθησε, όπως σπασμένοι στύλοι ηλεκτρικού. Τα λείψανα του πληρώματος και των επιβατών βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν με έλεγχο του DNA.

4 Πώς μπορεί ένας ουρανοξύστης, ο οποίος δεν χτυπήθηκε από αεροπλάνο, να κατέρρευσε τόσο γρήγορα και συμμετρικά, όταν ουδείς άλλος ουρανοξύστης με χαλύβδινο σκελετό έχει καταρρεύσει ποτέ εξαιτίας πυρκαγιάς;

Συνωμοσιολόγοι: Το Κτίριο 7 του Ουόρλντ Τρέιντ Σέντερ καταστράφηκε με ελεγχόμενη κατεδάφιση και χρήση εκρηκτικών και εμπρηστικών υλικών.
Μερικοί σκεπτικιστές επιστήμονες ανακοίνωσαν πως βρήκαν «θερμιτικό υλικό», το οποίο αντιδρά βίαια όταν θερμανθεί, σε δείγματα σκόνης από το Γκράουντ Ζίρο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Το κτίριο κατέρρευσε εξαιτίας ανεξέλεγκτων πυρκαγιών που ξέσπασαν λόγω της κατάρρευσης του γειτονικού βόρειου πύργου και οι οποίες έκαιγαν επί επτά ώρες. Επιπλέον το «θερμιτικό υλικό» που βρήκαν στη σκόνη οι σκεπτικιστές επιστήμονες μπορεί να είναι απλώς ένας τύπος ασταριού.

5. Γιατί το σημείο της συντριβής της πτήσης 93 της United Airlines στο Σάνκσβιλ της Πενσυλβανίας ήταν τόσο περιορισμένο και γιατί δεν ήταν ορατά τα συντρίμμια του αεροπλάνου;

Συνωμοσιολόγοι: Το αεροπλάνο κατερρίφθη από πύραυλο και διαλύθηκε στον αέρα, με αποτέλεσμα τα συντρίμμια του να διασκορπιστούν σε μεγάλη έκταση.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν τα συντρίμμια του αεροπλάνου καθώς και ο καταγραφέας φωνής στο πιλοτήριο, από τον οποίο φάνηκε πως υπήρξε εξέγερση των επιβατών και οι αεροπειρατές έριξαν εσκεμμένα το αεροπλάνο. Οι αρχικές θεωρίες ότι βαριά συντρίμμια διασκορπίστηκαν σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων αποδείχθηκαν εσφαλμένες.

Θεωρίες συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου

 

Θεωρίες συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου

 

Θεωρίες συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου

 

Θεωρίες συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου

 

Θεωρίες συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου

 

Θεωρίες συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου

 

Θεωρίες συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου

 

Θεωρίες συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου
source

Advertisement