Οι ιδιοκτήτες του άφησαν το μπροστινό παράθυρο ανοιχτό. Αλλά δεν υπολόγισαν σωστά..
Advertisement

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook από το Αστυνομικό Τμήμα του Roswell, μας υπενθυμίζει το πόσο επικίνδυνο είναι να αφήσουμε ένα σκυλί στο αυτοκίνητο μια πολύ ζεστή μέρα. Ακόμη και αν έχουμε ορθάνοιχτο κάποιο από τα παράθυρα.
Οι ιδιοκτήτες του άφησαν το μπροστινό παράθυρο ανοιχτό. Αλλά δεν υπολόγισαν σωστά..
Στο βίντεο, δύο αξιωματικοί καταγράφουν την εξωτερική θερμοκρασία να αγγίζει τους 37,2 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό όμως του αυτοκινήτου η θερμοκρασία σχεδόν διπλασιάζεται. Ακόμη και με κατεβασμένο το ένα παράθυρο, η θερμοκρασία φτάνει τους 65,5 βαθμούς Κελσίου.

Η Αμερικανική Εταιρεία για την Πρόληψη της Βίας κατά των Ζώων προειδοποιεί ότι σε μια ημέρα με θερμοκρασία 30 βαθμών Κελσίου, η θερμοκρασία στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, ακόμη και με κατεβασμένα παράθυρα, μπορεί να φτάσει τους 38 βαθμούς σε 10 λεπτά ή τους 48 βαθμούς σε 30 λεπτά.

Advertisement

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν αν αντιληφθείτε ένα σκυλί κλεισμένο σε ένα αυτοκίνητο μια πολύ ζεστή μέρα;

Σύμφωνα με την ASPCA, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καλέσετε την αστυνομία ή την Φιλοζωική Εταιρεία. Μόνο αυτοί μπορούν να ανοίξουν την πόρτα του αυτοκινήτου και να απελευθερώσουν το ζώο.

Για να το βοηθήσετε όταν πλέον απελευθερωθεί, δώστε του να πιει δροσερό (όχι παγωμένο) νερό. Στη συνέχεια δώστε το σκυλί σε κάποιον κτηνίατρο για να το εξετάσει.

 

 

Advertisement