Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να λύσουν αυτά τα μυστήρια. Εσείς θα τα καταφέρετε;
Advertisement

Μεγαλώσαμε παρακολουθώντας τηλεοπτικές σειρές με πρωταγωνιστές τον Σέρλοκ Χόλμς και τον Ηρακλή Πουαρό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μέσα μας μια ιδιαίτερη αγάπη για τα μυστήρια!

Αν είστε και εσείς λάτρης του μυστήριου, διαβάστε τα παρακάτω τρία αινίγματα και προσπαθήστε να γίνετε για λίγο ντετέκτιβ και να βρείτε τη λύση τους.

Advertisement

Στις τρεις ιστορίες που ακολουθούν, σας δίνουμε όλα τα στοιχεία που θα χρειαστείτε ακριβώς μετά από κάθε εικόνα.

Για να δείτε τις απαντήσεις, απλά μεταβείτε στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας. Μην τις δείτε όμως προτού διαβάσετε τους γρίφους και προσπαθήσετε να τους λύσετε.

Μόλις τελειώσετε, αφήστε μας ένα σχόλιο στο Facebook ή στο Google+ για να μας πείτε πως τα πήγατε! Ποιος από εσάς θα καταφέρει να λύσει και τους 3 γρίφους;

Θέλετε να προκαλέσετε και κάποιον φίλο σας για να δείτε αν θα τα καταφέρει καλύτερα από εσάς; Απλά κοινοποιήστε το άρθρο στο αγαπημένο σας κοινωνικό δίκτυο.

 

Πρώτο Μυστήριο

Πρώτο Μυστήριο

Στην οδό Φρέμοντ συνέβη ένα έγκλημα. Ένας άνθρωπος περπατούσε κατά μήκος του δρόμου, όταν ξαφνικά πυροβολήθηκε στο στομάχι. Η αστυνομία είχε την περιγραφή του δολοφόνου: Καστανά μαλλιά, μπλε μάτια και φορούσε ένα φαρδύ κοστούμι.

Ο κύριος ύποπτος, ονομάζονταν Σον Μπέικερ.

Ο Σον κλήθηκε να πει την ιστορία από την αρχή. “Λοιπόν,” είπε, “απλά περιφερόμουν στο πάρκο, όταν είδα έναν άνδρα να περπατάει κατά μήκος ενός μονοπατιού. Ξαφνικά, ένας άλλος άντρας ήρθε από πίσω του και τον πυροβόλησε! Έτρεξα στο σπίτι μου όσο πιο γρήγορα μπορούσα.”

Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να δώσει μια περιγραφή του δολοφόνου.

Ο Σον είπε: «Είχε κόκκινο μουστάκι, κόκκινα μαλλιά και φορούσε ένα φαρδύ κοστούμι Armani”.

«Αυτός ο άνθρωπος λέει ψέματα», είπε ένας από τους αστυνομικούς που τον ανέκριναν. Πώς το ήξερε;

 

Δεύτερο Μυστήριο

Δεύτερο Μυστήριο

Ο κύριος Τέντυ βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του από τον κύριο Φρέντ.

Ο κύριος Φρέντ εξιστόρησε την στενάχωρη ανακάλυψή του στην αστυνομία:

Περνούσα περπατώντας από το σπίτι του κυρίου Τέντυ όταν σκέφτηκα να τον επισκεφτώ και να του πω ένα γρήγορο γεια. Παρατήρησα ότι το φως στο γραφείο του ήταν αναμμένο και έτσι αποφάσισα να κρυφοκοιτάξω από το παράθυρο για να δω αν είναι μέσα. Περπάτησα μέσα από το χιόνι και χρειάστηκε να σκουπίσω τους υδρατμούς που είχαν γεμίσει το παράθυρο, για να καταφέρω να κοιτάξω μέσα. Τότε ήταν που είδα το άψυχο σώμα του. Κλώτσησα τη μπροστινή πόρτα για να καταφέρω να μπω και να επιβεβαιώσω τις υποψίες μου. Κάλεσα την αστυνομία αμέσως μετά.”

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν αμέσως τον κύριο Φρέντ για τη δολοφονία του κυρίου Τέντυ. Πώς γνώριζαν όμως ότι τους έλεγε ψέματα;

 

Τρίτο Μυστήριο

Τρίτο Μυστήριο

Ένα Κυριακάτικο πρωινό, ένας άνδρας βρέθηκε δολοφονημένος. Η σύζυγός του κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Η αστυνομία ανέκρινε τη σύζυγο και το προσωπικό. Στην ερώτηση που βρίσκονταν όλοι την ώρα της δολοφονίας, οι ύποπτοι απάντησαν τα εξής:

Η σύζυγος είπε ότι κοιμόταν. Ο μάγειρας είπε ότι ετοίμαζε πρωινό. Ο κηπουρός είπε ότι μάζευε λαχανικά από τον κήπο και η καμαριέρα ότι έπαιρνε την αλληλογραφία από το ταχυδρομικό κουτί.

Η αστυνομία συνέλαβε αμέσως το δολοφόνο. Ποιος ήταν και πως κατάλαβε η αστυνομία την ταυτότητα του;
 

Λύσεις:

1. Συνέλαβαν τον Σον γιατί κατάλαβαν ότι τους έλεγε ψέματα. Τους είχε πει στην κατάθεση του, ότι ο άνδρας πλησίασε και επιτέθηκε στο θύμα από πίσω. Το θύμα όμως είχε πυροβοληθεί στο στομάχι, άρα αυτός που τον πλησίασε, το έκανε από μπροστά.

——————————————–

2. Οι υδρατμοί στα παράθυρα των σπιτιών δημιουργούνται στο εσωτερικό του παραθύρου το χειμώνα και όχι στο εξωτερικό. Έτσι, ο κύριος Φρέντ δεν θα μπορούσε να έχει σκουπίσει τους υδρατμούς για να μπορέσει να κοιτάξει μέσα και να ανακαλύψει το σώμα του κυρίου Τέντυ.

——————————————-

3. Ήταν η καμαριέρα. Είπε ότι πήγε να μαζέψει την αλληλογραφία. Τις Κυριακές όμως δεν περνάει ο ταχυδρόμος.

——————————————-

Εσείς πόσα από τα μυστήρια καταφέρατε να λύσετε; Πείτε μας αφήνοντας το σχόλιο σας στο Facebook.

Μοιραστείτε το άρθρο για να δείτε πόσα θα μπορέσουν να λύσουν οι φίλοι σας.

Advertisement