Οι 10 πιο παράξενες αλλεργίες
Advertisement

Όλοι έχετε ακούσει για αλλεργία στη σκόνη, γύρη, φάρμακα, τσιμπήματα, φαγητά. Υπάρχουν όμως και κάποιες  αλλεργίες που μοιάζουν σαν να είναι βγαλμένες από ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Ας δούμε τις 10 πιο σπάνιες και παράξενες αλλεργίες:

Advertisement

 
1. ΛΕΦΤΑ

Οι 10 πιο παράξενες αλλεργίες
Τι θα ζήταγε ένας Έλληνας αυτή τη περίοδο; Λεφτά, θα ήταν μια κοινή απάντηση. Όμως υπάρχουν και μερικοί που θα εμφάνιζαν φουσκάλες, φαγούρα, πρήξιμο και μόνο όταν θα τα άγγιζαν. Ο λόγος; Το νικέλιο και οι χρωστικές που περιέχουν και η μεγάλη ευαισθησία τους σε αυτά.

 

2. ΚΙΝΗΤΑ

Οι 10 πιο παράξενες αλλεργίες
Ναι, καλά ακούσατε. Για τους περισσότερους είναι απόλαυση να μιλάνε, να δουλεύουν και να χρησιμοποιούν το κινητό τους ως μέσο ψυχαγωγίας. Φανταστείτε αν δεν μπορούσατε να μιλήσετε στο κινητό, τι θα κάνατε; Τι κάνει το κινητό τόσο επικίνδυνο; Για άλλη μια φορά το νικέλιο, αλλά μαζί και με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπει το κινητό.

 

3. ΗΛΙΟΣ

Οι 10 πιο παράξενες αλλεργίες
Τι πιο ωραίο να βρίσκεσαι καλοκαίρι σε μια παραλία. Αν νομίζετε ότι όλοι συμφωνούν, κάνετε λάθος. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που κρύβονται από τον ήλιο σαν τους βρικόλακες αφού αρχίζουν να εμφανίζουν κοκκινίλες, φουσκάλες, φαγούρα και έντονο πόνο στο δέρμα τους μόλις εκτεθούν σε αυτόν.

 

4. ΝΕΡΟ

Οι 10 πιο παράξενες αλλεργίες
Και ας πούμε ότι κοιμάσαι μέρα και βγαίνεις τη νύχτα έξω για να αποφύγεις τον Ήλιο, αν έχεις όμως αλλεργία στο νερό τι κάνεις; Όχι να το πιεις, αλλά να λουστείς. Η εξήγηση δεν έχει δοθεί ακόμα ικανοποιητικά αλλά μάλλον είναι στις προσμίξεις του νερού από άλλες ουσίες.

 

5. ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

Οι 10 πιο παράξενες αλλεργίες
Όχι ακριβώς στη πράξη αλλά στο σπερματικό υγρό που μπορεί να προκαλέσει αρκετή ενόχληση ώστε να φτάσει μια γυναίκα να αρνείται το σεξ.

 

6. ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ

Οι 10 πιο παράξενες αλλεργίες
Αν κάποιος μυρίζει διπλά σας άσχημα και σας έρχονται στο νου να του πείτε διάφορα και να του προτείνετε ένα καλό αποσμητικό, μια καλύτερη ιδέα θα ήταν να πλυθεί, αφού θα μπορούσε να είναι ένας απ’ τους λίγους που έχουν αλλεργία στις χημικές ουσίες που περιέχει.

 

7. ΙΔΡΩΤΑΣ

Οι 10 πιο παράξενες αλλεργίες
Μπορείτε να μην ιδρώνετε? Λίγο απίθανο. Αυτό όμως πρέπει να προσπαθήσουν μερικοί άνθρωποι που έχουν αλλεργία, όχι στον ιδρώτα των άλλων, αλλά στον δικό τους. Πως εξηγείται αυτό? Όταν ιδρώνουμε διάφορες τοξίνες που αποβάλει ο οργανισμός έρχονται σε επαφή με το δέρμα, το οποίο υπεραντιδρά και κοκκινίζει.

 

8. ΑΣΚΗΣΗ

Οι 10 πιο παράξενες αλλεργίες
Οι γιατροί συμβουλεύουν τον κόσμο να κάνει άσκηση γιατί βοηθάει να έχουμε καλύτερη υγεία. Αλλά και εδώ κάποιοι έχουν μεγάλο πρόβλημα αφού μπορούν να φτάσουν μέχρι και σε αναφυλακτικό σοκ αν κάνουν jogging η οποιαδήποτε έντονη άσκηση.

 

9. ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Οι 10 πιο παράξενες αλλεργίες
«Παπούτσι απ’ τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο», μπορεί να λέει η λαϊκή σοφία, αλλά μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν παπούτσι από πουθενά αφού η ευαισθησία τους στο δέρμα, την κόλλα και σε αλλά χημικά που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία υποδήματος τους δυσκολεύουν τη ζωή.

 

10. ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Οι 10 πιο παράξενες αλλεργίες
Αν αναρωτιέστε τι εννοούμε με αυτό, είναι σε τόσα πολλά που η ζωή τους υποστηρίζεται τεχνητά. Μπορεί να έχουν αλλεργία στο γάλα της μάνας, στο κανονικό γάλα, σε διάφορες τροφές, σε εξωτερικούς παράγοντες (ήλιο, λατέξ κ.α.) που να τους κάνουν δέσμιους 24ωρης φροντίδας, αφού η παραμικρή έκθεση σε αλλεργιογόνα μπορεί να αποβεί μοιραία.

πηγή

Advertisement