Οι 14 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο

Η ακλόνητη αντίσταση ενός πεισματάρικου ηλικιωμένου ζευγαριού οδήγησε στο να φτιαχτεί ένας δρόμος γύρω από το σπίτι τους στην περιοχή Γουενλίνγκ, στην επαρχία Ζεγιάνγκ, στην Κίνα. Το ζευγάρι αρνήθηκε να υπογράψει μία συμφωνία που θα επέτρεπε στην κατεδάφιση του σπιτιού τους, υποστηρίζοντας πως η αποζημίωση που τους έδιναν δεν ήταν αρκετή για να καλύψει το κόστος της ανακατασκευής. Έτσι, οι αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν το έργο, με το σπίτι να παραμένει στη μέση του δρόμου.

Οι 14 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο
Ωστόσο αυτή η περίπτωση απέχει πολύ από το να αποτελεί τον πιο περίεργο δρόμο στον πλανήτη. Για να διαβάσετε και να δείτε περισσότερες φωτογραφίες για αυτόν τον δρόμο στην Κίνα πατήστε εδω. Για να δείτε περισσότερες τρελές λεωφόρους, απίθανες διαβάσεις και αστείους κόμβους προχωρήστε παρακάτω..

1. Ο “διάδρομος γκρεμός” Γκουαολιάνγκ, Κίνα

14 παράξενοι δρόμοι

Το σπίτι στην περιοχή Γουενλίνγκ απέχει πολύ από το να βρίσκεται στον πιο περίεργο δρόμο της Κίνας. Αυτός ο τρομακτικός “διάδρομος στο γκρεμό” που έχει μήκος 1250 μέτρα, ύψος 5 και πλάτος 4, είναι “κρεμασμένος” 110 μέτρα ψηλά σ’ έναν γκρεμό στην επαρχία Χενάν, και τον διασχίζουν μόνο οι πιο τολμηροί οδηγοί.

Κατασκευάστηκε το 1972 από 14 κατοίκους του κοντινού χωριού Γκουαολιάνγκ, που ήταν τόσο απογοητευμένοι που η μοναδική διαδρομή προς τον απομονωμένο οικισμό τους ήταν μία κάτι σαν… πτήση πάνω σε 720 απότομα σκαλιά, που πήραν τελικά την κατάσταση στα χέρια τους.

Ο τοπικός άντρας Σεν Μινγκξλέν οδήγησε 13 εργάτες στο να πελεκίσουν έναν δρόμο μέσα τον βράχο, παρά το γεγονός πως δεν είχαν καθόλου ηλεκτρικό ή μεγάλα μηχανήματα. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρώσουν τον “διάδρομό” τους, που είναι διάσπαρτος με 35 τρύπες σε μέγεθος παράθυρου, από τα οποία πέταγαν τις πέτρες το διάστημα της κατασκευής. Οι άντρες χρησιμοποίησαν 10 τόνους από τρυπάνια και 4.000 σφυριά για να ολοκληρώσουν το επιχείρημά τους, με έναν άντρα να πεθαίνει όταν γλίστρησε και έπεσε στο κενό.

2. North Yungas Highway, Βολιβία

Οι 14 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο

Ο δρόμος North Yungas στην Βολιβία είναι ακόμα ένας από τους πιο διάσημους που βρίσκονται στην άκρη ενός γκρεμού. Αυτός ο χωμάτινος δρόμος συνδέει την Λα Παζ με την Λεκάνη του Αμαζονίου, και είναι τόσο στενός σε ορισμένα σημεία που μπορεί να προκαλέσει περίεργες “πρόσωπο με πρόσωπο” συναντήσεις ανάμεσα σε οχήματα σ’ αυτό το απόκρημνο πέτρινο μέρος, όπως δείχνει και η παραπάνω φωτογραφία. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τον τρομακτικό δρόμο στην Βολιβία εδώ.

3. Trollstigen, Νορβηγία

Οι 14 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο

Αυτός ο φιδωτός δρόμος στην Νορβηγία είναι γνωστός ως Trollstigen, που στα Αγγλικά σημαίνει, το “μονοπάτι του καλικάντζαρου”. Είναι μία μεγάλη τουριστική ατραξιόν της περιοχής Ραούμα της χώρας, και έχει κλίση 9%. Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες πατήστε εδώ.

4. Γέφυρα Storseisundet, Atlantic Ocean Road, Νορβηγία

Οι 14 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο

Επίσης στη Νορβηγία βρίσκεται αυτή η με υποστηρίγματα γέφυρα που μοιάζει να “βουτάει”, και η οποία αποτελεί κομμάτι μίας διαδρομής που περνάει μέσα από μία αλυσίδα από νησιά στα βόρεια της χώρας. Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες πατήστε.

5. Lombard Street, Σαν Φρανσίσκο, Αμερική

Οι 14 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο

Καμία λίστα από ασυνήθιστους δρόμους δεν θα ήταν πλήρης χωρίς τον στριφτό δρόμο Lombard του Σαν Φρανσίσκο, που έχει καταγραφεί ως πιο στρεβλός στον κόσμο.

6. Baldwin Street, Νέα Ζηλανδία

Οι 14 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο

Ο δρόμος Baldwin στην περιοχή Ντούνεντιν στη Νέα Ζηλανδία έχει την διάκριση να είναι ο πιο απότομος αστικός δρόμος στον κόσμο, με κλίση 35%.

7. Umeda Exit, Hanshin Expressway, Ιαπωνία

Οι 14 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο

Ενώ οι Κινέζοι έχουν όρεξη να φτιάξουν ένα δρόμο γύρω από ένα κτίριο, οι Ιάπωνες φαίνεται πως προτιμούν να χτίσουν ένα κτίριο γύρω από ένα δρόμο. Η έξοδος Umeda στον αυτοκινητόδρομο Hanshin στην Οσάκα, περνάει μέσα από το κτίριο Gate Tower της πόλης.

8. Λειψία/Halle Airport Bridge, A14, αυτοκινητόδρομος, Γερμανία

Οι 14 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο

Αυτός ο δρόμος στην Λειψία περνάει κάτω από το αεροδρόμιο της πόλης, κάτι που σημαίνει πως τα οχήματα συχνά οδηγούν κάτω από αεροπλάνα που τροχοδρομούν!

9. Magic Roundabout, Σουίντον, Βρετανία

Οι 14 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο

Το “The Magic Roundabout” στο Σουίντον της Βρετανίας πήρε το όνομά του από ένα θρυλικό Βρετανικό παιδικό τηλεοπτικό show και πρέπει να κατατάσσεται ως μία από τις πιο αχρείαστα μπερδεμένες κυκλικές διασταυρώσεις στον κόσμο.

10. Κόμβος Judge Larry Pregerson, Καλιφόρνια, Αμερική

Οι 14 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο

Όσο αφορά τους δαιδαλώδης κυκλοφοριακούς κόμβους, το Magic Roundabout δεν έχει καμία σχέση με το περίπλοκο μπέρδεμα από πλατφόρμες και εξόδους στον κόμβο Judge Harry Pregerson στην Καλιφόρνια.

11. Grimsel Pass, Ελβετία

Οι 14 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο

Το φιδωτό πέρασμα Grimsel στην περιοχή Upper Rhone Valley της Ελβετίας βοηθάει τους οδηγούς να διασχίσουν τις απότομες βουνοπλαγιές της περιοχής.

12. Atlas Mountains Road, Μαρόκο

Οι 14 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο

Αυτό το όμορφο (αν και τρομακτικό) κομμάτι του δρόμου βρίσκεται στην περιοχή Torda Gorge στα εκπληκτικά βουνά  Άτλας στο Μαρόκο.

13. Passo dello Stelvio, Ιταλία

Οι 14 πιο παράξενοι δρόμοι στον κόσμο

Το Passo dello Stelvio, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.757 μέτρων, αποτελεί το ψηλότερο ασφαλτωμένο πέρασμα στις Ανατολικές Άλπεις. Έχει έναν εκπληκτικό αριθμό από 60 φουρκέτες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί ως “ο καλύτερος δρόμος για οδήγηση στον κόσμο” από το Βρετανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα Top Gear. Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες πατήστε εδώ.

 

πηγή