Ο πατέρας μπαίνει στο δωμάτιο του γιου του και το βρίσκει άδειο. Δευτερόλεπτα αργότερα βρίσκει και το γράμμα..
Advertisement

Ένας πατέρας μπαίνει στο δωμάτιο του γιου του. Παρατηρεί το χώρο και καταλαβαίνει αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά. Το δωμάτιο είναι πεντακάθαρο και το κρεβάτι ακόμη στρωμένο. Η ανησυχία του γίνεται ακόμη μεγαλύτερη μόλις βλέπει ένα γράμμα πάνω στο μαξιλάρι που γράφει εξωτερικά με μεγάλα γράμματα τη λέξη “Μπαμπά”. Αναμένοντας τα χειρότερα, ανοίγει το γράμμα και αρχίζει να διαβάζει με τρεμάμενα χέρια.

Ο πατέρας μπαίνει στο δωμάτιο του γιου του και το βρίσκει άδειο. Δευτερόλεπτα αργότερα βρίσκει και το γράμμα..

Advertisement

“Αγαπητέ μπαμπά,

Σου γράφω αυτό το σημείωμα με μεγάλη μου λύπη και στεναχώρια. Έπρεπε να φύγω κρυφά με την καινούργια μου κοπέλα γιατί ήθελα να αποφύγω τη σκηνή με σένα και τη μαμά. Είμαι πραγματικά πολύ ερωτευμένος με την Στέισι. Είναι πολύ όμορφη άλλα ήξερα ότι δεν θα την εγκρίνετε εξαιτίας των τατουάζ, των σκουλαρικιών, των ρούχων που φοράει και της ηλικίας της. Είναι μεγαλύτερη από εμένα αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα μπαμπά. Την αγαπάω όπως είναι και με αγαπάει και εκείνη πάρα πολύ.

Αλλά δεν είναι μόνο το πάθος που μας ενώνει μπαμπά. Η Στέισι είναι και έγκυος.

Η Στέισι λέει ότι θα ζήσουμε πολύ όμορφα μαζί. Έχει ένα τροχόσπιτο κάπου στο δάσος και ένα σωρό καυσόξυλα για να ζήσουμε ζεστά όλο το χειμώνα. Ονειρευόμαστε να κάνουμε και άλλα παιδιά. Να μην μείνουμε μόνο σε αυτό που μας έφερε τώρα ο Θεός.

Η Στέισι μου άνοιξε τα μάτια για τα ναρκωτικά μπαμπά. Τελικά δεν είχες δίκιο. Δεν βλάπτουν κανέναν. Θα καλλιεργούμε μόνοι μας στο δάσος όσο χρειαζόμαστε και θα πουλάμε και στους άλλους ότι περισσεύει. Με τα λεφτά θα μπορούμε να αγοράζουμε κάτι πιο δυνατό για τις γιορτινές μέρες ή για όταν έχουμε επισκέψεις.

Βέβαια μέχρι τότε θα προσευχόμαστε καθημερινά με όλη μας την ψυχή ώστε η επιστήμη να βρει θεραπεία για το AIDS, έτσι ώστε κάποια μέρα η Στέισι να νιώσει καλύτερα. Το αξίζει άλλωστε μπαμπά και με το παραπάνω!

Μπαμπά δεν θέλω να ανησυχείς. Είμαι 15 χρονών πια και ξέρω πώς να φροντίζω τον εαυτό μου. Σου υπόσχομαι ότι κάποια μέρα θα έρθουμε σπίτι για να σας επισκεφθούμε. Δεν ξέρω πότε, αλλά θα γίνει. Τότε θα μπορέσετε να γνωρίσετε και τα εγγονάκια σας. Και σου υπόσχομαι μπαμπά.. θα είναι πολλά!!!

Με Αγάπη,

Τζόσουα

Υ.Γ. Μπαμπά, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι αλήθεια. Είμαι στο σπίτι του Τζέισον. Ήθελα απλώς να σου υπενθυμίσω ότι υπάρχουν χειρότερα πράγματα στη ζωή από τον έλεγχο του σχολείου που είναι πάνω στο τραπέζι της κουζίνας. Τηλεφώνησε μου όταν είναι ασφαλές για μένα να έρθω στο σπίτι!”

Advertisement