Ο σκύλος που ψάχνει στα λεωφορεία για το αφεντικό του
Advertisement

Γνωρίστε τον Χουάνγκ Χουάνγκ, ένα απελπισμένο σκυλάκι που αναζητά καθημερινά τον ιδιοκτήτη του στα λεωφορεία της γραμμής.

Ο σκύλος που ψάχνει στα λεωφορεία για το αφεντικό του
Για περίπου δυο εβδομάδες ο μικρός Χουάνγκ Χουάνγκ επαναλαμβάνει την ίδια τραγική ρουτίνα. Περιμένει κάθε μέρα υπομονετικά στην ουρά το λεωφορείο, επιβιβάζεται με τους άλλους επιβάτες και στη συνέχεια μυρίζοντας παντού, όλα τα καθίσματα, προσπαθεί να εντοπίσει το αφεντικό του που φαίνεται να τον έχει χάσει ή να τον έχει παρατήσει.

Advertisement

Οι οδηγοί των λεωφορείων υποστηρίζουν ότι το πιστό σκυλί ξοδεύει δέκα ώρες περίπου την μέρα ψάχνοντας αλλά όταν πέφτει η νύχτα χάνεται στο σκοτάδι απογοητευμένος. Αρνούμενος όμως πεισματικά να αντιμετωπίσει την αναπόφευκτη αλήθεια, ο πιστός φίλος του ανθρώπου, επιστρέφει ξανά το επόμενο πρωινό  στην ίδια στάση του λεωφορείου για να ξεκινήσει και πάλι την αναζήτηση.

Ο σκύλος που ψάχνει στα λεωφορεία για το αφεντικό του
Σύμφωνα με έναν ντόπιο, ο Χουάνγκ Χουάνγκ ήταν μαζί με έναν άντρα σε ένα πάρκινγκ πριν από ένα μήνα, τώρα όμως αυτός ο άντρας φαίνεται να έχει εξαφανιστεί.

Ένας από τους μόνιμους επιβάτες της γραμμής, στη περιοχή Τσενγκτού της νοτιοδυτικής Κίνας, λέει ότι σκέφτεται να τον υιοθετήσει, αλλά θέλει πρώτα να περιμένει μήπως ο ιδιοκτήτης του επιστρέψει. «Ποιος δε θα ήθελε ένα τόσο πιστό σκυλί;» αναρωτιέται.

Advertisement