Ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός αστυνομικού στο άλογο του την ώρα που ξεψυχούσε μετά από σύγκρουση με φορτηγό.

Το υπερήφανο και πανύψηλο άλογο ξεψυχούσε στη μέση του δρόμου. Ο αστυνομικός αναβάτης του, το χάιδευε και του ψιθύριζε ήρεμα λόγια αγάπης μέχρι να «φύγει».

Η Σάρλοτ, το πανύψηλο άλογο της αστυνομίας, έκανε όπως κάθε μέρα μαζί με τον αστυνομικό αναβάτη της, τη συνηθισμένη περιπολία τους στις κεντρικές λεωφόρους της πόλης.
Ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός αστυνομικού στο άλογο του την ώρα που ξεψυχούσε μετά από σύγκρουση με φορτηγό.
 Άλογο και αναβάτης είχαν κάτι περισσότερο από ένα συναισθηματικό δέσιμο. Ένιωθαν και λάτρευαν ο ένας τον άλλον. Δεν ήταν λίγες και οι φορές που η Σάρλοτ με τον εκπληκτικό της διασκελισμό είχε προφτάσει και βοηθήσει τον αναβάτη σύντροφο της να συλλάβει κάποιον κακοποιό του δρόμου, ή κάποιον τσαντάκια.

‘Oμως, η τύχη έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι. Καθώς άλογο και αναβάτης έκαναν περιπολία και ο χαρακτηριστικός ήχος του τροχασμού του αλόγου στην άσφαλτο, έκανε τους περαστικούς να γυρίσουν το κεφάλι τους, ένα φορτηγό που μετέφερε τσιμέντο, ξεπρόβαλε από το πουθενά και έπεσε με ορμή επάνω τους. Ο αστυνομικός αλλά και το άλογο εκτοξεύτηκαν μέτρα μακριά. Τραυματίστηκαν και οι 2 και μάλιστα ο αστυνομικός σοβαρά. Με υπερπροσπάθεια ενημέρωσε στον ασύρματο για το τροχαίο, και σύρθηκε με κόπο δίπλα στο άλογο του, που ξεψυχούσε σακατεμένο.
Ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός αστυνομικού στο άλογο του την ώρα που ξεψυχούσε μετά από σύγκρουση με φορτηγό.
Ο αστυνομικός τραυματίας, ξάπλωσε δίπλα της. Της χάιδευε τη μουσούδα, και της μιλούσε ήρεμα για να μη φοβάται. Τι και εάν έτρεχαν αίματα σαν αφρός από τα ρουθούνια της, δεν τον ένοιαζε. Έκλαιγε αλλά όχι επειδή πονούσε εκείνος μα επειδή έφευγε η σύντροφος του. Το άλογο τον κοίταζε συνέχεια με τα τεράστια καφετιά του μάτια. Κάποια στιγμή η αναπνοή της έγινε βαριά και ένα τίναγμα του ποδιού της έδειξε ότι η Σάρλοτ είχε φύγει. Ο αστυνομικός την είχε αγκαλιά και έκλαιγε απαρηγόρητος.

Το αστυνομικό τμήμα, στου οποίου το δυναμικό ανήκε η Σάρλοτ έγραψε στο facebook: «Αγαπούσε τη δουλειά της και ήταν πάντα έτοιμη να οδηγήσει εγκληματίες στη φυλακή ή να παίξει με τα παιδιά στο δρόμο. Υπηρέτησε την αστυνομία του Χιούστον για τέσσερα χρόνια. Θα μας λείψει».