Ο υπέρβαρος σκύλος που κατάφερε να αδυνατίσει

Ο Όμπι είναι ένας αξιαγάπητος παχύσαρκος σκύλος, ηλικίας πέντε ετών από το Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών.  Ο Όμπι, το σκυλί λουκάνικο, είχε φτάσει να ζυγίζει 32 κιλά, επειδή οι ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες του τον αγαπούσαν υπερβολικά και δεν μπορούσαν να του πουν «όχι» όταν εκείνος «ικέτευε» για φαγητό κάθε φορά που έτρωγαν. Την φροντίδα του τελικά ανέλαβε η κτηνίατρος Nora Vanetta όταν μια φιλοζωική οργάνωση ξεκίνησε μέσω Διαδικτύου εκστρατεία για τη σωτηρία του.

Ο υπέρβαρος σκύλος που κατάφερε να αδυνατίσει
Μετά από ένα χρόνο αυστηρής δίαιτας, μια χειρουργική επέμβαση και ατελείωτους περιπάτους, ο Όμπι κατάφερε να αδυνατίσει. Το σκυλί άρχισε να αδυνατίζει σταδιακά, μέχρι που έφτασε το ιδανικό βάρος. Κατόπιν επιβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση δέρματος.

Ο υπέρβαρος σκύλος που κατάφερε να αδυνατίσει
Ο Όμπι, ηλικίας πέντε ετών, έχει 116.000 φίλους στο Facebook, ενώ εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, η κτηνίατρος έχει συγκεντρώσει χιλιάδες δολάρια από τους υποστηρικτές του Όμπι, τα οποία, όπως η ίδια τονίζει, χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του σκύλου. Όταν τον παρέλαβε η κτηνίατρος, ο Όμπι ζύγιζε 35 κιλά. Σήμερα έχει φυσιολογικό βάρος στα 12 κιλά.

Δείτε την απίστευτη μεταμόρφωση του Όμπι στο βίντεο: