Ο φίλος της επιτέθηκε βάναυσα. Παρακολουθήστε τώρα τι έκανε ο σκύλος της!
Advertisement

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, το 40 τοις εκατό των γυναικών που αντιμετωπίζουν καταστάσεις ενδοοικογενειακής βίας, υποστηρίζουν ότι δεν αποχωρούν από τη σχέση τους για να μην αποχωριστούν το κατοικίδιο τους.
Ο φίλος της επιτέθηκε βάναυσα. Παρακολουθήστε τώρα τι έκανε ο σκύλος της!
Αλλά μια γενναία γυναίκα όχι μόνο επέζησε, όχι μόνο δεν αποχωρίστηκε τον σκύλο της, αλλά η ιστορία της ενέπνευσε πολλές ακόμη γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Μια μέρα, όπως και πολλές άλλες ακόμη κατά το παρελθόν, δέχτηκε σωματική επίθεση από το φίλο της μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Ο φίλος της ξεκίνησε αρχικά να την τραβάει από τα ρούχα της αλλά στη συνέχεια έγινε ακόμη πιο βίαιος. Την έσπρωξε με δύναμη πάνω σε ένα τοίχο του σπιτιού, την πέταξε στο πάτωμα και ξεκίνησε να την χτυπάει με ένα σφυρί. Η δύστυχη γυναίκα τρομοκρατήθηκε. Πίστεψε ότι είχε φτάσει το τέλος της. Μέχρι που κάποιος, σαν από μηχανής θεός, μπήκε στο δωμάτιο για να της σώσει τη ζωή.

Advertisement

Ήταν ο 50 κιλών, Μεγάλος Δανός, σκύλος της! Ο Matthew J, όπως ονομάζεται, έτρεξε προς το μέρος της, ξάπλωσε πάνω της και δέχτηκε αδιαμαρτύρητα όλα τα χτυπήματα που προόριζε ο αλλόφρων φίλος της για εκείνη.

Όταν ο φίλος της, έπειτα από μερικά ατέλειωτα λεπτά, σταμάτησε να χτυπάει με το σφυρί το σκυλί που προστάτευε την ιδιοκτήτρια του, σηκώθηκε, πήρε το σκυλί, το οδήγησε σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση και το άφησε εκεί για να πεθάνει.

Την ίδια ώρα η γυναίκα βρήκε την ευκαιρία να βγει από το σπίτι της και να τρέξει προς ένα κοντινό καταφύγιο κακοποιημένων γυναικών, το κέντρο Rose Brooks.

Αν και ο Matthew J, ο ηρωικός σκύλος, απέκτησε πολλά κατάγματα και άσχημες πληγές στο σώμα του, κατάφερε ωστόσο να επιζήσει από την επίθεση.

Όταν η κακοποιημένη γυναίκα βρήκε καταφύγιο και φροντίδα στο κέντρο Rose Brooks, ζήτησε από τους υπεύθυνους να φέρει μαζί της και τον σκύλο της, τον φύλακα άγγελό της. Αν και η πολιτική του κέντρου δεν επέτρεπε κατοικίδια, για αυτό το σκυλί αποφασίστηκε να γίνει μια εξαίρεση.

Αφού οι υπεύθυνοι του κέντρου άκουσαν την ιστορία της γυναίκας και έμαθαν για την πράξη αυτοθυσίας του σκύλου της, αποφάσισαν να διακόψουν την απαγόρευση κατοικιδίων και να επιτρέψουν στην γυναίκα να φέρει τον Matthew στο κτίριο.
Ο φίλος της επιτέθηκε βάναυσα. Παρακολουθήστε τώρα τι έκανε ο σκύλος της!
Το 2012, το κέντρο Rose Brooks έγινε το πρώτο καταφύγιο κακοποιημένων γυναικών στην περιοχή που υποδέχθηκε ένα τετράποδο μέλος στους χώρους του. Οι υπεύθυνοι του κέντρου δημιούργησαν μάλιστα και ένα γειτονικό καταφύγιο ζώων το οποίο αφιέρωσαν στον Matthew J και στην ιδιοκτήτρια του.

Η νέα πολιτική για τα ζώα του κέντρου βοήθησε να σωθούν ακόμη περισσότερες ζωές.

Η ιστορία της γυναίκας αυτής έγινε ευρύτερα γνωστή, χάρη στην πράξη αυτοθυσίας του σκύλου της, και προέτρεψε πολλές γυναίκες να εγκαταλείψουν καταχρηστικές καταστάσεις και να ζητήσουν βοήθεια.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο, το οποίο δημιούργησαν οι άνθρωποι του κέντρου Rose Brooks και ακούστε την ιστορία από την ίδια την κακοποιημένη γυναίκα. Μέχρι σήμερα η γυναίκα παραμένει ανώνυμη. Αν η ιστορία του Matthew J σας φάνηκε ενδιαφέρουσα, μοιραστείτε με τους φίλους σας.

 

 

Advertisement