Παράξενοι βραχώδεις σχηματισμοί στην έρημο Ennedi

Η έρημος Ennedi βρίσκεται στην βόρειο-ανατολική πλευρά του Τσαντ σε μια από τις πιο δύσβατες περιοχές, ακριβώς στη μέση της Σαχάρας. Λόγω της φτώχειας της χώρας, της έλλειψης τουριστικών εγκαταστάσεων και των συχνών πολιτικών ταραχών το ταξίδι σε αυτό το απομονωμένο μέρος του κόσμου είναι δύσκολο αλλά και πολύ επικίνδυνο. Κάποτε μόνο τα νομαδικά καραβάνια διέσχιζαν την έρημο. Σήμερα αν κάποιος έχει αυτοκίνητο 4χ4 μπορεί να φτάσει στην περιοχή και ας μην υπάρχουν δρόμοι.

Η περιοχή στην έρημο Ennedi είναι γεμάτη από παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς από ψαμμίτη. Υπάρχουν εκατοντάδες φυσικές αψίδες, συμπεριλαμβανομένης και της μεγάλης φυσικής αψίδας Aloba, η οποία έχει ύψος περίπου 120 μέτρα και είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές φυσικά σχηματισμένες αψίδες στον κόσμο. Πέρα από τα γεωλογικά αξιοθέατα, τα πετρογλυφικά και η ζωγραφική πάνω στους βράχους που μπορεί κανείς να συναντήσει σε πολλά σημεία της περιοχής εντυπωσιάζουν. Τα περισσότερα δημιουργήματα απεικονίζουν όλα τα είδη των ζώων που συντρόφευαν τους πρώτους κάτοικους της ερήμου.

Παράξενοι βράχωδεις σχηματισμοί στην έρημο Ennedi

Στη νότια περιοχή της ερήμου Ennedi υπάρχουν κάποιες gueltas (λίμνες της ερήμου), εκ των οποίων η Guelta d’Archei, βρίσκεται κοντά στην πόλη Fada και είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους ταξιδιώτες της ερήμου.

 

ennedi-desert-1

ennedi-desert-2

Photo credit

ennedi-desert-6

Photo credit

ennedi-desert-7

Photo credit

ennedi-desert-8

Photo credit

ennedi-desert-9

Photo credit

ennedi-desert-10

Photo credit

ennedi-desert-13

Photo credit

ennedi-desert-14

Photo credit

ennedi-desert-12

Photo credit

ennedi-desert-15

Photo credit

ennedi-desert-16